Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αμείωτη η παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο

apostolakis11

Ο ναύαρχος Αποστολάκης συμμετείχε στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημέρωσε τους ομολόγους του για την παραβατική στρατιωτική δράση που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε σήμερα στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Committee-EUMC), σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Στην σύνοδο συζητήθηκε η υλοποίηση της παγκόσμιας στρατηγικής ασφαλείας της ΕΕ, η συνεργασία Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, καθώς και οι τρέχουσες, κύριες και υποστηρικτικές, στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ε.Ε. 'Αλλα θέματα που απσχόλησαν την σύνοδο, ήταν η συμμετοχή της Ε.Ε .σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, και η ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων, πως το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας απαιτεί την ενεργή και αποτελεσματική εμπλοκή της ΕΕ ως παρόχου ασφαλείας, γεγονός που προϋποθέτει την ενίσχυση της ικανότητάς της να συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Αναφορικά με την συνεργασία της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε πως αυτή πρέπει να εδράζεται στις αρχές της διαφάνειας, του σεβασμού στις διαδικασίες λήψης απόφασης σε κάθε οργανισμό, της βέλτιστης χρήσης των διατιθέμενων μέσων στη βάση της συμπληρωματικής λειτουργίας, της αποτελεσματικότητας και της αμοιβαιότητας. Κρίσιμο στοιχείο στην συνεργασία των δύο οργανισμών, αποτελεί το επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών.

Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε πως η συνέχιση της επιχείρησης ‘'SOPHIA',' είναι σημαντική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο. Ακόμα χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη την συγκέντρωση των προσπαθειών των κρατών-μελών στην υλοποίηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO), για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη συγκεκριμένων κανόνων και διαδικασιών, ειδικότερα όσον αφορά σε συνεργασία με τρίτες χώρες εκτός ΕΕ.

Τέλος, έφερε στο προσκήνιο για ακόμα μια φορά, την συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μάλιστα

Έτυχε να περνάει από Ελλάδα ο Αποστολάκης και τον ενημέρωσαν!

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Να τους κανεις νταααα ναυαρχουκο μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μικές

Τουρκόσπορε, ο 'ναυαρχούκος' είναι μπαρουτοκαπνισμένος. Έχει βγάλει σχολεία και εκπαιδεύσεις που εσύ δεν αντέχεις να τα δεις απ'την τηλεόραση..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xeiropedes-1021x576-1

O 17χρονος, μαζί με τουλάχιστον έξι συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει συμμορία και με τη χρήση σωματικής βίας ή με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, αφαιρούσαν από διερχόμενους κινητά τηλέφωνα, χρήματα καθώς και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα

1
pinakides_1

Η ΑΑΔΕ έδωσε εντολή να μην δέχονται οι εφορίες δηλώσεις ακινησίας εάν το όχημα τέθηκε σε ακινησία λόγω αφαίρεσης πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας - Δεν γλιτώνουν τα τέλη κυκλοφορίας οι οδηγοί που πιάστηκαν ανασφάλιστοι