Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αμείωτη η παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο

apostolakis11

Ο ναύαρχος Αποστολάκης συμμετείχε στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημέρωσε τους ομολόγους του για την παραβατική στρατιωτική δράση που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε σήμερα στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Committee-EUMC), σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Στην σύνοδο συζητήθηκε η υλοποίηση της παγκόσμιας στρατηγικής ασφαλείας της ΕΕ, η συνεργασία Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, καθώς και οι τρέχουσες, κύριες και υποστηρικτικές, στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ε.Ε. 'Αλλα θέματα που απσχόλησαν την σύνοδο, ήταν η συμμετοχή της Ε.Ε .σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, και η ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων, πως το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας απαιτεί την ενεργή και αποτελεσματική εμπλοκή της ΕΕ ως παρόχου ασφαλείας, γεγονός που προϋποθέτει την ενίσχυση της ικανότητάς της να συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Αναφορικά με την συνεργασία της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε πως αυτή πρέπει να εδράζεται στις αρχές της διαφάνειας, του σεβασμού στις διαδικασίες λήψης απόφασης σε κάθε οργανισμό, της βέλτιστης χρήσης των διατιθέμενων μέσων στη βάση της συμπληρωματικής λειτουργίας, της αποτελεσματικότητας και της αμοιβαιότητας. Κρίσιμο στοιχείο στην συνεργασία των δύο οργανισμών, αποτελεί το επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών.

Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε πως η συνέχιση της επιχείρησης ‘'SOPHIA',' είναι σημαντική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο. Ακόμα χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη την συγκέντρωση των προσπαθειών των κρατών-μελών στην υλοποίηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO), για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη συγκεκριμένων κανόνων και διαδικασιών, ειδικότερα όσον αφορά σε συνεργασία με τρίτες χώρες εκτός ΕΕ.

Τέλος, έφερε στο προσκήνιο για ακόμα μια φορά, την συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μάλιστα

Έτυχε να περνάει από Ελλάδα ο Αποστολάκης και τον ενημέρωσαν!

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Να τους κανεις νταααα ναυαρχουκο μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μικές

Τουρκόσπορε, ο 'ναυαρχούκος' είναι μπαρουτοκαπνισμένος. Έχει βγάλει σχολεία και εκπαιδεύσεις που εσύ δεν αντέχεις να τα δεις απ'την τηλεόραση..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

asthenofo_main01

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο σπίτι του 6χρονου - Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ωστόσο, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, οι διασώστες το επανέφεραν στη ζωή - Νοσηλεύεται διασωληνωμένο και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων

11
skai_bomb_arthro

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» - Οι δράστες κινήθηκαν επί της Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και, αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν, κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο

1
kypros_elam

Η επίσκεψη μελών του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) σε σχολείο στην Πάφο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις – Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για παραπλάνηση και μοίρασε πάνω από τα μισά μπουφάν σε παιδιά οικογενειών μεταναστών 

5