Ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την ψηφιακή οικονομία

d7434ab96f85a0ff6a718f46626bbb0e

 Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου μεταξύ κράτους-ρυθμιστικής αρχής και εταιρειών τηλεπικοινωνιών

Τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και των τηλεπικοινωνιών, θέτει στο μικροσκόπιό του το Τμήμα Πολιτικής , Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Jean Monnet Centre for Excellence Governance, διοργανώνοντας αύριο Τρίτη στην Κόρινθο, ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκή ενοποίηση και Τηλεπικοινωνίες: Η αξιολόγηση της εμπειρίας για το κράτος, την οικονομία και τους καταναλωτές. Η περίπτωση του ΟΤΕ».

Η συγκεκριμένη ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου μεταξύ κράτους-ρυθμιστικής αρχής και εταιρειών τηλεπικοινωνιών, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση της αναπτυξιακής προοπτικής της ψηφιακής οικονομίας. Σκοπός της ημερίδας είναι να δημιουργήσει προβληματισμούς αλλά και να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με την υστέρηση που σημειώνει η χώρα μας, έναντι άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε, στην αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Ενδεικτικά, προς αυτή την κατεύθυνση, να επισημάνουμε, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη από το τέλος στον σύνθετο δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, ο οποίος καταγράφει την πρόοδο που υπάρχει σε μια σειρά από παραμέτρους όπως η συνδεσιμότητα, το ανθρώπινο κεφάλαιο, η χρήση διαδικτύου, η ενσωμάτωση ψηφιακής τεχνολογίας, η ψηφιακή διακυβέρνηση κτλ. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος της ημερίδας είναι ο κ. Μάνος Παπάζογλου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μιου Πελοποννήσου, ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνονται πρόσωπα με κορυφαίο ρόλο στη λήψη αποφάσεων σε αυτά τα θέματα, όπως ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Δρ. Β. Μαγκλάρας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Καθηγητής Κ. Μασσέλος, ο Καθηγητής Παν/μιου Πελοποννήσου, Επιστημονικός Υπεύθυνος JMCE, Π. Λιαργκόβας και ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παροχών ομίλου ΟΤΕ Γ. Κωνσταντινίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης