Η Daily Mail βάλλει κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Η Daily Mail βάλλει κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Πρώτο θέμα παίζει σήμερα η σύλληψη του βιαστή στην Κέρκυρα στη διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail...

Πρώτο θέμα παίζει σήμερα η σύλληψη του βιαστή στην Κέρκυρα στη διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επιρρίπτει ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι γνώριζαν από την αρχή την ταυτότητα του βιαστή που στοχοποιούσε Βρετανίδες τουρίστριες και δεν έπραξαν αναλόγως.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο κατά συρροή βιαστής επιτέθηκε σε τέσσερις τουρίστριες μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες και οι αρχές της Κέρκυρας έμειναν αμέτοχες, χωρίς να δημοσιοποιήσουν κάποια προειδοποίηση. Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Ασπιώτης συνελήφθη προχθες βράδυ στο κρησφύγετό του σε βουνό της Κέρκυρας. Οι αστυνομικοί ερευνητές, όμως, φαίνεται να γνώριζαν την ταυτότητα του βιαστή από την αρχή αμέσως μετά τον βιασμό του πρώτου θύματος στις 12 Ιουλίου. Το δεύτερο εν συνεχεία θύμα του Ασπιώτη έδωσε την ίδια λεπτομερή περιγραφή με το πρώτο επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για τον ίδιο δράστη.

Όπως, όμως, λέει η εφημερίδα, η Αστυνομία αποφάσισε να μη βγάλει προειδοποίηση ότι ένας κατά συρροή βιαστής δρούσε στην τουριστική περιοχή του Κάβου. Το δριμύ "κατηγορώ" της ξένης εφημερίδας συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας πως χρειάστηκαν τέσσερα θύματα βιασμού για να κηρυχθεί συναγερμός και να αρχίσουν πιο δραστήριες έρευνες. Ο ταξίαρχος της Αστυνομίας Γιώτης Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι η απόφαση για τη μη έκδοση προειδοποίησης ήταν συνειδητή αλλά λανθασμένη υπογραμμίζοντας την τεράστια επιχείρηση που στήθηκε για την σύλληψη του δράστη. Η Daily Mail συνεχίζει, παραθέτοντας τις αιτίες που ο Ασπιώτης είπε πως οδήγησαν στις πράξεις του , δηλαδή τη φτώχεια και τη μοναξιά του.

Η δίκη του κατά συρροή βιαστή θα γίνει τον επόμενο μήνα. Με ειρωνικό τρόπο, η εφημερίδα παραθέτει και τη δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας του Κάβου, που επισήμανε πως η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των Βρετανών παραθεριστών, ήταν η μεγαλύτερη της δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

roditis-ne1

Αφορμή αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, η «επιλεκτική διαρροή εγγράφου με στοιχεία DNA τα οποία αφορούσαν ένα σίδερο που ουδεμία σχέση είχε με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου θύματος»

diki

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές αυτές, οι οποίες μάλιστα «συνιστούν σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα» και θέτει τους δικηγόρους προ των ευθυνών τους.

1