Τρόμος στις ηλικιωμένες: Οι ληστές τους επιτίθενται πια μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

Τρόμος στις ηλικιωμένες: Οι ληστές τους επιτίθενται πια μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

 Οι επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών πληθαίνουν αφού αποτελούν στόχους χαμηλού ρίσκου.

ilikiomeni-thima
Τρόμος στους δρόμους της Αθήνας απο αδίστακτους ληστές που επιτίθενται σε ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες και τους αρπάζουν τους σταυρούς και τις αλυσίδες που φορούν στον λαιμό. 

Δύο περιστατικά μέσα στο Σαββατοκύριακο δείχνουν οτι οι κακοποιοί επιλέγουν πλέον ηλικιωμένες γυναίκες που δεν μπορούν να αντιδράσουν και επιτέθενται ακόμη και μέρα μεσημέρι σε κεντρικά σημεία για να εξασφαλίσουν τη λεία τους. 

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Περιστέρι. Άγνωστος δράστης, προσέγγισε μια 70χρονη γυναίκα, της όρμησε και πριν προλάβει να αντιδράσει, της άρπαξε την αλυσίδα που φορούσε και εξαφανίστηκε. 

Το μεσημέρι της Κυριακής, στις 14:00 στην πλατεία Ύδρας στην Αγία Παρασκευή, μια 78χρονη γυναίκα δέχτηκε παρόμοια επίθεση απο εναν αλλοδαπό. Ο ληστής, που όπως κατέθεσε στην Αστυνομία, ήταν μελαψός, κοντός και γεροδεμένος, την πλησίασε και της τράβηξε με βία απο τον λαιμό, μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό. 

Οι επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών πληθαίνουν. 

Και αυτό συμβαίνει καθώς όπως λένε οι αστυνομικοί πλέον οι κακοποιοί επιλέγουν στόχους χαμηλού ρίσκου. Δηλαδή ηλικιωμένους, κυρίως γυναίκες που δεν μπορούν να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να χτυπούν και να εξαφανίζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης