Παραμένουν στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι που είχαν συλληφθεί - Τι λένε για την περιπέτειά τους

tourkos

Όπως είπαν οι ίδιοι, «το λιμενικό στην Κυλλήνη ζήτησε χαρτιά, γιατί τα αναφέρουν όλα. Μάθαμε ότι από τη Ζάκυνθο δεν έγινε καμιά αναφορά για τα χαρτιά μας, ούτε στο τελωνείο, ούτε στο λιμεναρχείο»

Μπορεί να αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη, έχοντας διασχίσει το μισό Ιόνιο χωρίς έγγραφα ναυσιπλοΐας και βίζα, όμως συνεχίζουν να παραμένουν στην Ελλάδα.

Όπως είπαν οι ίδιοι μιλώντας στον ΑΝΤ1, «το λιμενικό στην Κυλλήνη ζήτησε χαρτιά, γιατί τα αναφέρουν όλα. Μάθαμε ότι από τη Ζάκυνθο δεν έγινε καμιά αναφορά για τα χαρτιά μας, ούτε στο τελωνείο, ούτε στο λιμεναρχείο».

Την αποκάλυψη της σύλληψης των δύο Τούρκων έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας: «Πριν 2-3 μέρες το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης».

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διοικητική διακοπή της κράτησης. Το λέω αυτό προς ενημέρωση της Βουλής αλλά και προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη, αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο».

«Η Ελλάδα όμως είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα όχι μόνο στη γείτονα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι μέχρι τώρα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται» υποστήριξε, τέλος, χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης