Φωτογραφίες: Συμμορία κάνει «ριφιφί» σε μαγαζιά της Αθήνας

Φωτογραφίες: Συμμορία κάνει «ριφιφί» σε μαγαζιά της Αθήνας

Οι «ποντικοί» που είναι πιθανότατα Αλγερινοί, μέσα σε περίπου δύο μήνες έχουν ανοίξει περισσότερα από τέσσερα καταστήματα στην «καρδιά» της Αθήνας, αποκομίζοντας λεία χιλιάδων ευρώ

rififisd_arthroo
Μια άγρια συμμορία αλλοδαπών που το τελευταίο διάστημα ειδικεύεται στα «ριφιφί» καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι «ποντικοί» που είναι πιθανότατα Αλγερινοί, μέσα σε περίπου δύο μήνες έχουν ανοίξει περισσότερα από τέσσερα καταστήματα στην «καρδιά» της Αθήνας, αποκομίζοντας λεία χιλιάδων ευρώ. Τελευταίο χτύπημα, σε γνωστό κατάστημα οπτικών στην Κάνιγγος, το οποίο η συμμορία... επισκέφθηκε την Πρωτομαγιά.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που εξασφάλισε το
protothema.gr οι αλλοδαποί, τρύπωσαν στο κατάστημα από τη διπλανή πολυκατοικία. Μόλις έπεσε το σκοτάδι αλλά και η κίνηση στην περιοχή, παραβίασαν με λοστό την κεντρική είσοδο του διπλανού κτηρίου και πέρασαν στο εσωτερικό. Στη μεσοτοιχία με το κατάστημα οπτικών, άνοιξαν πιθανότατα με καλέμι μια τρύπα 30χ40 και στη συνέχεια ο ένας από τους «ποντικούς» γλίστρησε στο εσωτερικό και έκανε πλιάτσικο.

Το συμβάν κατήγγειλε λίγες ώρες αργότερα στο Α.Τ Εξαρχείων, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, όταν διαπίστωσε, πως το εμπόρευμα που είχε παραλάβει, είχε κάνει φτερά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδια ομάδα «ποντικών»ευθύνεται και για τουλάχιστον άλλες τέσσερις επιθέσεις σε καταστήματα του κέντρου μια εκ των οποίων και σε κατάστημα κοσμημάτων στην πλατεία Εξαρχείων, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά και κατάστημα στο οποίο λειτουργούν και ΕΛ.ΤΑ.  





Κλείσιμο
rififisd1
rififisd2
rififisd3

Ριφιφι


"Γίνεται χαμός, δεν υπάρχει αστυνόμευση στα Εξάρχεια" λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 το πιο πρόσφατο θύμα των τελευταίων έξι ριφιφί


Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσονται για κατοίκους και επαγγελματίες οι σπείρες που δρουν στα Εξάρχεια και ξαφρίζουν σπίτια ή καταστήματα με τη μέθοδο του ριφιφί. Πρόσφατο θύμα ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών ο οποίος μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 για τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες.

"Γίνεται χαμός, δεν υπάρχει αστυνόμευση στα Εξάρχεια. Από το Πάσχα μέχρι σήμερα έχουν γίνει 5 με 6 ριφιφί, ξέχωρα από κάποιες ληστείες στο δρόμο. Και η αστυνομία είναι ανύπαρκτη", είπε ο κ. Γιώργος μιλώντας στην εκπομπή ¨Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Στη δική του περίπτωση έσπασαν τη μεσοτοιχία του καταστήματος του με την έρημη πολυκατοικία. "Μπήκαν από την πολυκατοικία που δεν μένει κανένας και άνοιξαν τρύπα στον τοίχο. Εδώ στο κέντρο τα μισά καταστήματα είναι ξενοίκιαστα και οι μισές πολυκατοικίες ακατοίκητες. Μάλιστα είχε κίνηση ο δρόμος, υπήρχε κόσμος, ήταν ημέρα ακόμα. Από το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες και έχουμε καταθέσει στην ασφάλεια, βλέπουμε ότι άνοιξαν την πόρτα της πολυκατοικίας στις εννέα η ώρα το βράδυ. Ενώ έκαναν βόλτα μέσα στον κόσμο, είχαν έρθει πιο νωρίς", σημειώνει ο κ. Γιώργος. Στην ερώτηση της Άριας Καλύβα για τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας για τους δράστες είπε ότι "από το βίντεο που υπάρχει, όπου φαίνεται καθαρά η φάτσα του ενός, ο οποίος δεν φορούσε ούτε κουκούλα ούτε γάντια, η αστυνομία εκτιμά ότι είναι είτε Μαροκινοί, είτε Αλγερινοί. Γενικά εδώ στην περιοχή υπάρχει μεγάλο θέμα με τους Αλγερινούς, απ' ότι μας λέει η ασφάλεια".

Η ζημιά που υπέστη την υπολογίζει "γύρω στα 20 με 25 χιλιάδες ευρώ. Είχαμε και καινούργιο εμπόρευμα που δεν είχαμε προλάβει να ανοίξουμε. Ευτυχώς τα γυαλιά ήταν ασφαλισμένα. Δυστυχώς όμως μου πήραν και εξοπλισμό, lap top και υπολογιστή που είχα στο μαγαζί και άλλα πράγματα που δεν αποζημιώνονται".

Το παράπονο του κ. Γιώργου όμως είναι ότι η αστυνομία και στη δική του την περίπτωση έδειξε περιορισμένα αντανακλαστικά. "Κάποια στιγμή χτύπησε ο συναγερμός και υποτίθεται ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Δεν ήρθε ποτέ, απ' ότι είδαμε από τις κάμερες. Η αστυνομία στην προκειμένη περίπτωση δεν ήρθε ποτέ! Ήρθε κάποια στιγμή μετά από ώρες, πήρε δαχτυλικά αποτυπώματα, φωτογράφησε και τώρα είμαστε στην ασφάλεια σε διαδικασία αναμονής".





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης