Νοσοκομείο Σαντορίνης: Τον διόρισαν διευθυντή και τον στέλνουν να μάθει τη δουλειά στο "Αττικόν"

nosokomeio-santorini

Την ίδια ώρα άλλοι τέσσερις γιατροί αποχώρησαν- Στο σύνολο 49 οργανικών θέσεων γιατρών αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι 21

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αποχωρήσεις γιατρών απο το νοσοκομείο Σαντορίνης. Οι τέσσερις πρόσφατες -αλλα πιθανότατα όχι και οι τελευταίες- παραιτήσεις αφορούν δύο γενικούς χειρουργούς και δύο γυναικολόγους που έρχονται να προστεθούν στις αποχωρήσεις του νεφρολόγου και του οφθαλμιάτρου του νοσοκομείου, οι οποίοι σημειωτέον κάλυπταν μόνοι τους τις ανάγκες των αντίστοιχων τμημάτων.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων γιατρών στο νοσοκομείο Σαντορίνης υπηρετούν μολις 21 λειτουργοί του Ιπποκράτη, με ότι συνεπάγεται αυτο για την ασφαλή κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου αλλα και την εργασιακή πίεση για τους ίδιους. Οι δε γιατροί που έχουν απομείνει εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, με το ερώτημα να προκύπτει ευλόγως "πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο υπό αυτές τις συνθήκες;"."Όταν στις 15 Ιουλίου 2016 ο κ. Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το Νοσοκομείο δεσμεύτηκε ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στον τόπο τους, οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα γίνονται όλα τα χειρουργεία και έτσι θα σταματήσουν οι αεροδιακομιδές ασθενών. Δύο χρόνια μετα οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετα τον άλλο, καθώς ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Επίσης, παραιτούνται λόγω της εργασιακής εξουθένωσης και των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση" αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της και για τη στελέχωση του νοσοκομείου με λοιπό προσωπικό καθώς σε δύο μήνες λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016.

"Το Νοσοκομείο παραχωρήθηκε και λειτουργεί από την ΑΕΜΥ Α.Ε, μονομετοχική εταιρία του Δημοσίου. Επειδή δεν εντάσσεται στο ΑΣΕΠ και στο Δημόσιο Υπαλληλικό Δίκαιο κατάντησε ένα Νοσοκομείο ρουσφετιών και εξυπηρέτησης του Κομματικού Κράτους Σύριζα" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.Την ίδια ώρα, που το νοσοκομείο αποδεκατίζεται απο τις αποχωρήσεις προσωπικού, αρμοδίως λαμβάνονται με ταχείς ρυθμούς αποφάσεις σε ό,τι αφορά το υψηλόβαθμο διοικητικό προσωπικό του, όπως τον διορισμένο στο ΔΣ του νοσοκομείου φίλο και συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, καθώς και τον διευθυντή του νοσοκομείου, κ. Γεώργιο Τσιαντή.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, εξασφαλίστηκε για εναν ακομη χρόνο το κατάλυμα του με παράταση του μισθωτηρίου, ενω ο δεύτερος με υπογραφή του κ. Πανοτόπουλου στάλθηκε με έξοδα του νοσηλευτικού ιδρύματος στην Αθηνα και στο νοσοκομείο "Αττικόν" για ταχύρυθμη εκπαίδευση.


"Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε πήρε απόφαση να παρατείνει το ενοικιαστήριο του σπιτιού – έπαυλης για ένα έτος (έως Μάιο 2019) για να μένει με την άνεσή του ο κος Πανοτόπουλος στη Σαντορίνη, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.


Με την ίδια σκληρή γλώσσα αναφέρεται η Ομοσπονδία και στον διευθυντή του νοσοκομείου Σαντορίνης: "ο κος Πολάκης διόρισε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης τους φίλους του που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Για τον Διευθυντή, που ήταν πωλητής λαμπτήρων, δίνουν χρήματα για εκπαίδευση για να τον μάθουν να κάνει το Διευθυντή".

“Είναι γεγονός ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης έχει καταντήσει άντρο εξυπηρέτησης κομματικών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μαγαζί γωνία για τον κ.Πολάκη και τον κ.Πανοτόπουλο” κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ.Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τους Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Λ....ΘΣΝΚ

η μια διάσταση αυτή πού φαίνεται είναι ότι πρόκειται για ένα μεγιστο ρουσφέτι...... η άλλη πού δεν φαίνεται μπορεί να είναι .......σε διορίζω με 3000 ευρώ το μήνα κρατάς τα 1500 ... τόσα δεν έβγαζες ούτε στό όνειρο σου στην δουλειά πού είχες....... καί τα υπολοιπα 1500 ευρώ μου τα ακουμπάς κάθε μήνα..... καθαρές δουλειές.... διορίζω δέκα..... οικονομάω 15000 το μήνα χωρίς κανένα κίνδυνο.... καί είμαστε όλοι ευχαριστημένοι..... είναι μία άλλη διάσταση ????

Η εκπαίδευση του λαμόγιου

Στο Αττικόν εργάζεται η ιατρός που ανέλαβε να κάνει την ΕΔΕ για την ξαδέλφη του βρώμικου Πολλάκη και η διευθύντρια της που έχει σύζυγο βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ. Ο έμπιστος-άσχετος γκαραζιέρης θα εκπαιδευθεί πως να συσκοτίζει τα γεγονότα και να καθυστερεί την ανάκριση και τις άλλες διαδικασίες. Έτσι ώστε όταν οι "δικοί" τους προκαλούν θανάτους και όταν τα παίρνουν, τελικά να μην τιμωρούνται. Θαυμάστε το (αν)ήθικο πλεονέκτημα της φασιστικής ψευτο-αριστεράς.

λογικό

εδώ ο Πρωθυπουργός έχει σύμβουλο τον Καρανίκα που όποιος τον έχει γνωρίσει μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι ντουμάνι και όχι μόνο. Λέτε να είχαν πρόβλημα να διορίσουν το βουλκανιζατερ? Μετά όμως λένε ότι φταίνει οι συνταξιούχοι, αμ δε φταίνε ειδικά όσοι δούλεψαν 35-40 χρόνια θα δουν πάλι κομμένες συντάξεις για να τρώνε οι Συριζαίοι.

Makis

Ρε Συριζα, ΤΟΣΗ αλητεία ρε; Δηλαδή δεν έχετε ένα δικό σας συριζαίο αλλά να έχει γνώσεις διοίκησης νοσοκομείων; Ουτε έναν; Ολοι αμορφωτοι, άσχετοι, απαίδευτοι; Τουλάχιστον πρώτα να τους εκπαιδευατε και μετά να τους διορίζατε, αλλά εσείς το εχετε τερματίσει...

Maki

όλοι τους αμορφωτοι ειναι και ακόμα και αυτοί που έχουν πτυχία ή το παίζουν καθηγητάδες νύχτα τα πήραν. Όποιος από το 2015 έχει πάρε δώσε με το Δημόσιο βλέπει 2 πράγματα, πρώτον ότι γέμισαν Συριζαίοι παντού με διορισμούς αβέρτα και προαγωγές και δευτερον ότι είναι όλοι τους άχρηστοι.

Αλήτες

Αριστεροί

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

TSATSA ΟΔΟΥ ΦΥΛΗΣ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ''ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ'' ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ?

Στου κασίδι το κεφάλι...

Ε, να μην "εκπαιδευτεί" και ο βουλκανιζατέρης του Πολάτση; Μήπως όλοι αυτοί οι καφενόβιοι του Σύριζα που προσποιούνται τους "υπουργούς" καλύτεροι είναι;

σιγα

οπως πηραν μαστορα βουλκανιζατερ για μανατζερ του νοσοκομειου ετσι θα παρουν και καναν κακομοιρη πακιστανο που πλενει πιατα για γιατρο... σπιτι εχει ολα καλα. καλη σταδιοδρομια πακι

Ερώτηση

Ο αναισθησιολογος κοληταρι του πολακη υπάρχει ακόμα εκεί;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fileleutheros_tmima_arthro_new

Πώς αντέδρασαν οι «κύκλοι» του υπουργείου Δικαιοσύνης για το αυτόφωρο που αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» - Έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι δημοσιογράφοι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και την Κυριακή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα - Τους επισκέφθηκαν οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ανδρέας Λοβέρδος - Στην Ευρωβουλή φέρνει το θέμα η Εύα Καϊλή - Και κόντρα Καμμένου με Μαντζουράνη στο Twitter

17
neo_video_kosmimatopwleio_arthro

Μετά τον ξυλοδαρμό και αφού έχει δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ, ο δράστης δέχεται μια ακόμη κλωτσιά στην πλάτη - Σε κατάσταση αμόκ, αρπάζει ένα κομμάτι γυαλί, απειλεί τους πάντες και τρέχει να ξεφύγει, αλλά πέφτει και ακινητοποιείται από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που του καταφέρνουν και ένα χτύπημα με το γκλομπ

34
ieronimos

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

4
again_main_mavrides_lampsias

Θα περάσουν τη νύχτα στο ΑΤ Εξαρχείων - Νωρίτερα, είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος - «Το αυτόφωρο ισχύει για όλους», τονίζουν κύκλοι του υπ. Δικαιοσύνης

21
lagoudis_arthro

Φύλλο και φτερό κάνει την έκθεση αυτοψίας της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αγρινίου ο εμπειρογνώμονας των συνηγόρων της οικογένειας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης - Μιλά ευθέως για δολοφονία - Περιγράφει το προφίλ των δραστών

2