Κρήτη: Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για την ανάδειξη της Σπιναλόγκας

spinalogka

Θα γίνουν έργα προστασίας και ανάδειξης της νησίδας – Τι προβλέπει το σχέδιο ανάπτυξης 

Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για έργα προστασίας και ανάδειξης της Σπιναλόγκας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την ένταξη τους στην τρίτη φάση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανάδειξης της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκας με νέες επεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, με εργασίες καθαρισμών και στερεώσεων στις οχυρώσεις του νοτιοδυτικού τείχους και σε ορισμένα κτίρια της αγοράς του οικισμού, ουσιαστικές παρεμβάσεις προστασίας σε τμήμα των οχυρωματικών έργων της νησίδας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη: «Είναι ένα σημαντικό έργο και αποτελεί τμήμα των αναγκαίων παρεμβάσεων για την πλήρη ανάδειξη της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκα ένα μνημείο της Κρήτης που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του νησιού και κορυφαίος προορισμός για τους επισκέπτες μας. Το έργο αυτό θα συμβάλει στην προστασία και ανάδειξη της νησίδας και υλοποιείται στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με το υπουργείο Πολιτισμού προωθώντας σημαντικά έργα Κρήτης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αντί να μαζέψουν λίγο

το Ηράκλειο με τα επικίνδυνα ξηλωμένα πεζοδρόμια και την εικόνα εγκατάλειψης του κέντρου και των πάρκων , δίνουν τα λεφτά στη Σπιναλόγκα , μήπως και δεν μολυνθεί περαιτέρω η άλλοτε πεντακάθαρη θάλασσα της Πλάκας ! Που πάνε τα βοθρολύματα αλήθεια των πολυάριθμων ταβερνών και μπαρ που ξεφύτρωσαν στην περιοχή ; Που «αδειάζουν» τα καταλύματα; Γιατί η θάλασσα είναι γεμάτη φουσκάλες από οργανικά λύμματα ; Εμείς που ξέρουμε την περιοχή πριν την «ανάπτυξη» , βλέπουμε τη συντελούμενη καταστροφή! Η πολιτεία τι κάνει ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fraport2

Σε πύλη εισόδου για την ΝΑ Ευρώπη μεταμορφώνεται από την Fraport Greece το αεροδρόμιο Μακεδονία, το οποίο από αρχές του έτους έως και τον περασμένο Αύγουστο είχε διακινήσει 4,5 εκατομμύρια επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 4,5%.

Aitoliko01-mesa

Το γιγαντιαίο πέπλο αράχνης και τα σμήνη από σκνίπες και κουνούπια απλώνονται πλέον και στα σπίτια του Αιτωλικού - Καταγγελίες για ψεκασμούς με λάθος φάρμακα - Αφόρηση η κατάσταση λένε οι κάτοικοι - Δείτε φωτογραφίες

4