Περίπτερο πωλούσε λαθραίο καπνό για ναργιλέ στο Ηράκλειο!

Περίπτερο πωλούσε λαθραίο καπνό για ναργιλέ στο Ηράκλειο!

Ο 25χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του περιπτέρου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

006ceeef55784f
Με δέματα που έφταναν ασυνόδευτα με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στο λιμάνι του Ηρακλείου παραλάμβανε αδασμολόγητο καπνό για... ναργιλέ ο 25χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου, ο οποίος τον διέθετε προς πώληση στους «θεριακλήδες» κατοίκους της πόλης!

Η τελευταία παραλαβή στάθηκε μοιραία γι' αυτόν, καθώς υποβλήθηκε σε έλεγχο από άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου και μέσα στο ασυνόδευτο δέμα που είχε μόλις παραλάβει βρέθηκαν δέκα πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ χωρίς την ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο περίπτερό του, κατασχέθηκαν άλλες 33 λαθραίες συσκευασίες καπνού για ναργιλέ.

Ο λαθραίος καπνός, που είχε συνολικό βάρος 19 κιλά και 390 γραμμάρια κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο Τελωνείο για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου, ενώ ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Αλλά και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν στο Ηράκλειο έναν 28χρονο Πακιστανό, στον οποίο έκαναν έλεγχο και βρήκαν στην κατοχή του 40 συσκευασίες καπνού βάρους δυο κιλών, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Οι λαθραίες συσκευασίες εστάλησαν στο Τελωνείο και ο αλλοδαπός στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης