Παγκόσμια πατέντα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας: Η φύση προς όφελος του ανθρώπου

ΙΤΕ

Το πρόγραμμα αφορά στη μείωση της φθοράς και της τριβής σε κινούμενα μηχανικά μέρη

Ένω καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα που επιχειρεί να αξιοποιήσει λειτουργίες της φύσης προς όφελος ανθρωπίνων δραστηριοτήτων συντονίζει το ΙΤΕ με επικεφαλής τον ερευνητή Μαν.Στρατάκη. Πρόκειται για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό project για τη βιομημιτική.

Συγκεκριμένα, μέσω της ανάπτυξης τεχνικών λέιζερ στόχος είναι η μίμηση των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων των επιφανειών που απαντώνται στη φύση. Μέρος της έρευνας αφορά στη μείωση της φθοράς και της τριβής σε κινούμενα μηχανικά μέρη.

Τα αποτελέσματα στη βιομηχανική εφαρμογή είναι εντυπωσιακά ενώ για την έρευνα πραγματοποίησε αφιέρωμα το δίκτυο του euronews.Πηγή: www.cretalive.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γεώργιος Παλμός - Μπεβατρον υπερόπλο

Και να φανταστώ ότι θα το αγοράσουν οι Εβραίοι και οι εξωγήινοι με σκοπό να το θάψουν ώστε να μη γίνει πυρηνική υπερδύναμη η Ελλάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main

Κλειστά σχολεία - Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης - Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - Στην Πρέβεζα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια - Επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

2