Πατούλης: Δεν θα δεχθούμε αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας

555555-thumb-large

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι δεν κάνει διάλογο με την Αυτοδιοίκηση και επιλέγει τις επιλεκτικές διαρροές 

Από την στιγμή που στο νομοσχέδιο « Κλεισθένης 1» που κατέθεσε προς διαβούλευση, δεν έχει συμπεριλάβει αλλαγές στο χωροταξικό των δήμων , να μην επιχειρήσει να το πράξει σε δεύτερο χρόνο, επισημαίνει στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης . «Αν το επιχειρήσει, θα μας βρει ξανά απέναντι», τον προειδοποιεί και καταγγέλλει ότι «δεν μπορεί να αλλάζει ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης, με βάση τις εκλογικές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατηγορεί τον υπουργό ότι, αντί για διάλογο με τα όργανα της Αυτοδιοίκησης «έχει επιλέξει την τακτική να κάνει διαβούλευση για τα μεγάλα προβλήματα του θεσμού, μέσω επιλεκτικών διαρροών, συνεντεύξεων κι ομιλιών. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Όπως δεν είναι σοβαρό να ανοίγει ο κ. Σκουρλέτης το χωροταξικό των Δήμων, μέσω δημόσιων ομιλιών του, προαναγγέλλοντας μάλιστα περιορισμένες έστω παρεμβάσεις, σε νησιωτικούς Δήμους, το προσεχές φθινόπωρο», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης