ΕΣΡ: Γιατί απορρίψαμε την αίτηση της «Τηλεοπτικής Ελληνικής» για τηλεοπτική άδεια

ΕΣΡ: Γιατί απορρίψαμε την αίτηση της «Τηλεοπτικής Ελληνικής» για τηλεοπτική άδεια

Το ΕΣΡ δεν πείστηκε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης καθώς δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα ποσά που διατέθηκαν από την πλευρά των μετόχων – Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η περίοδος κατάθεσης ενστάσεων

esr
Τις αιτίες απόρριψης του φακέλου της «Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε.» αποκάλυψε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ροδόλφος Μορώνης, ο συγκεκριμένος φάκελος δεν τήρησε τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 5 του ν. 3592/2007 (νόμος Ρουσόπουλου), το οποίο αναφέρει πως «οι εν λόγω μέτοχοι πρέπει να είναι πραγματικοί δικαιούχοι των οικονομικών μέσων που διέθεσαν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρείας συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που αποκτήθηκαν από αναγνωρισμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, το συμβούλιο δεν πείστηκε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης, καθώς δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα ποσά που διετέθησαν από την πλευρά των μετόχων.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η διαδικασία των ενστάσεων 

Στη συνέχεια, διευκρινίστηκε πως από την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσία των εκπροσώπων όλων των υποψηφίων, θα ανακοινωθεί η δεκαήμερη περίοδος κατάθεσης ενστάσεων, θα ακολουθήσει η εξέτασή τους και μετά από περίπου 10-15 ημέρες το αργότερο θα δημοσιοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των οριστικών δικαιούχων των τηλεοπτικών αδειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αυριανή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο ΣτΕ εκτός από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους θα παραστεί και ο πρόεδρος του ΕΣΡ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης