Εκατοντάδες άνθρωποι στη Θεία Λειτουργία στη Μακρόνησο

Εκατοντάδες άνθρωποι στη Θεία Λειτουργία στη Μακρόνησο

Τη λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος – Έκανε λόγο για «μαρτυρικό τόπο», στον οποίο «έμελλε εκατοντάδες συνάνθρωποί μας να στερηθούν το δικαίωμα της ελευθερίας»

makronisos_1
Εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και φέτος στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Κέας, στη διοικητική και πνευματική δικαιοδοσία της οποίας ανήκει η Μακρόνησος, και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβασμιότατος κ. Δωρόθεος Β΄ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την Επιμνημόσυνη Δέηση που επακολούθησε.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ήταν οι Δήμαρχοι Κέας, Κύθνου και Λαυρίου, ο Αντιδήμαρχος Κέας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Λαυρίου και Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου, η Πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Αικατ. Μονογυιού, εκπαιδευτικοί, ο Διευθυντής και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κέας, μέλη Πολιτιστικού Συλλόγου του Λαυρίου, Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ο Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως και ανακαινιστής του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Στην ομιλία του, ο κ.
Δωρόθεος Β΄ τόνισε ότι «ήρθαμε και πάλι σήμερα σ' αυτόν τον μαρτυρικό τόπο της Μακρονήσου
, όπου, δίπλα στα από αιώνων ανοικοδομηθέντα σεβάσματα της πίστεώς μας, τα ιερά, δηλαδή, Παρεκκλήσια, παλαιότερο των οποίων είναι ο Ναός στον οποίο βρισκόμαστε, ανοικοδομήθηκαν κτήρια, στα οποία έμελλε εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, Έλληνες και μη, να στερηθούν το δικαίωμα της ελευθερίας, να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί απ' αυτούς να αφήσουν εδώ την τελευταία τους πνοή, για την ανάπαυση των ψυχών των οποίων, κατά τη διάρκεια της σημερινής Θείας Λειτουργίας, παρακαλέσαμε το Θεό».

Κλείσιμο
Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, στον οποίο προσέφερε ως δώρο μικρό χειροποίητο πλοιάριο, δωρηθέν προς αυτόν κατά την άφιξή του στη Μακρόνησο, στο ιστίο του οποίου ανέγραψε την ημερομηνία της σημερινής Εκδηλώσεως, και τον παρακάλεσε να το έχει στο Γραφείο του ως ανάμνηση και λήθης εμπόδιο της Λειτουργικής συντυχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης