Ο Μπουτάρης στη Ντόχα: Συνάντησε τους εμίρηδες της Qatar Investment

e65d3b96

Συζητήθηκαν οι ευκαιρίες επενδύσεων που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, της αγοράς ακινήτου και των νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και σε επιχειρηματικό επίπεδο ενόψει και της ολοκλήρωσης του μάστερ πλαν της ΔΕΘ

Με τον επικεφαλής Ανάπτυξης της Qatar Investment Authority, Abdelaziz Bin Ali Al-Thani, συναντήθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία επικσέφθηκε τη Ντόχα του Κατάρ.

Ο κ. Μπουτάρης επισκέφτηκε την πρωτεύουσα του Κατάρ στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων που ασκεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, επιχειρηματίες του τουρισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Κατά την συνάντηση με τον ανώτατο στέλεχος της Qatar Investment Authority, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες επενδύσεων που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, της αγοράς ακινήτου και των νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και σε επιχειρηματικό επίπεδο ενόψει και της ολοκλήρωσης του μάστερ πλαν της ΔΕΘ.

Από την πλευρά του, ο Abdelaziz Bin Ali Al Thani ζήτησε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και τις επενδύσεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο, προκειμένου να έχει επαφές με αντίστοιχους φορείς της πόλης.

Επίσης, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Qatar Airways, η οποία πριν από μόλις λίγες ημέρες εγκαινίασε την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Ντόχα. Εκεί είχαν επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και με τον Έλληνα Chief Flight Operations Officer, Κωνσταντίνος Ηλιάκης, τα οποία επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για συνεργασία κυρίως στην προώθηση της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού και την πρόθεσή τους να συνεχιστούν και ενδεχομένως στο μέλλον να αυξηθούν οι πτήσεις προς την πόλη.

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Σπύρος Πέγκας, επισκέφτηκαν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ahmad Hassen Al-Hammadi, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να υποστηρίξει τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων τουρισμού.

Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει το επόμενο διάστημα παρουσίαση του Study in Thessaloniki και να πραγματοποιηθούν ανταλλαγές εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οι προοπτικές συνεργασίες στον τομέα της παιδείας εξετάστηκαν και στο Qatar Foundation, το ίδρυμα που ασχολείται με την προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της ανάπτυξης, στελέχη του οποίου παρουσίασαν την εντυπωσιακή Education City που έχει δημιουργηθεί λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού συζητήθηκαν και με τον πρόεδρο του Qatar Tourism Authority, Hassan Ibrahim, ο οποίος ζήτησε να του σταλούν στοιχεία για τη στρατηγική της «Διπλωματίας Πόλεων» που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε την πρόθεση του οργανισμού να γίνει παρουσίαση της πρωτεύουσας του Κατάρ στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Δήμου ξεναγήθηκε στο εντυπωσιακό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης που σχεδίασε ο I. M. Pei, ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας που έγινε διάσημος για την πυραμίδα στο Μουσείο του Λούβρου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει μόνιμη έκθεση ισλαμικής τέχνης, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή των αξιωματούχων του Κατάρ, προτείνοντας ανταλλαγές συλλογών μουσείων της Θεσσαλονίκης με αυτών της ασιατικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, ενώ ακολούθησαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες και φορείς του Κατάρ.

Πηγή: thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γιώργος

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει μόνιμη έκθεση ισλαμικής τέχνης... Δεν μας λες Κυρ Γιάννη, εμας μας ρώτησες αν θέλουμε; ΔΕΝ θέλουμε.... Όχι άλλο ισλάμ στη πόλη μας και στη χώρα μας....

Άντε ρε Ελληναρά Γιώργο

Αν σου κάνω δέκα απλές ερωτήσεις για τον ελληνικό πολιτισμό, ενδέχεται να κάνεις μέχρι δέκα λάθη. Κατάλαβε πως ο ελληνοχριστιανικός, ο ισλαμικός μέσω των Οθωμανών και ο εβραϊκός πολιτισμός συνυπήρχαν στην πόλη μας για αιώνες και ήταν πλούτος, όχι κατάρα. Κατάρα είναι να έχουμε ημιμαθείς έως αγράμματους και αστοιχείωτους συμπατριώτες. Διάλεξε αν θέλεις να ανήκεις σε μια κλειστή επαρχιακή πόλη ή σε μια ανοιχτή πόλη - σταυροδρόμι πολιτισμών. Δεν χορτάσατε να ψηφίζετε τους Παπαγεωργόπουλους και τους Ψωμιάδηδες; Τίποτε δεν μάθατε; Και μη μου γράψεις για την εγκληματικότητα των ξένων και τέτοια. Αυτά τα ξέρουμε και δεν τα θέλει κανείς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stop_bull

Μέλη του συλλόγου και του διεθνούς κέντρου επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Γλυφάδας, θέτοντας σε εφαρμογή το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο της περιοχής

OASTH_2

Κόντρα του ΟΑΣΘ με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη - Παρέθεσε λίστα με αιτήματα για «ρουσφετολογικές» προσλήψεις που όπως υποστηρίζει υπέβαλαν στελέχη της ΝΔ τουλάχιστον προ... δεκαετίας

zimies01

Σε 66 σελίδες, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση, περιγράφει καρέ-καρέ τι (δεν) έπραξαν οι αρμόδιοι, ώστε να μην φτάσουμε στην τραγωδία με τους 25 νεκρούς - Απίστευτα σκηνικά γραφειοκρατίας ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δασαρχείο Αιγάλεω, για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ