Κύπρος: Στο δικαστήριο ο αδελφός και η σύντροφος του 33χρονου για το διπλό φονικό

Κύπρος: Στο δικαστήριο ο αδελφός και η σύντροφος του 33χρονου για το διπλό φονικό

Ο ένας αδελφός δείχνει τον άλλον ως δράστη - Άγνωστα ακόμη τα κίνητρα - Πώς«έσπασε» ο 33χρονος και αποκάλυψε πού είχε κρύψει το μαχαίρι και τα ματωμένα ρούχα 

dolofonia_kypros
Καταιγιστικές ήταν οι χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση του διπλού φόνου
που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου στο Στρόβολο της Λευκωσίας.

Μια σύλληψη, που χαρακτηριζόταν από τις πηγές της κυπριακής αστυνομίας ως «παράπλευρη» και φαινόταν να σχετίζεται πιθανότατα με μία παλαιότερη διάρρηξη στην οικία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, που βρέθηκαν κατακρεουργημένοι στο υπνοδωμάτιο τους, ήταν αυτή που οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων και ναρκωτικών, «έσπασε» στην ανάκριση και μέσα σε λίγες ώρες αποκάλυψε πού είχε κρύψει το μαχαίρι και τα ματωμένα ρούχα, που αποτελούν τα κυριότερα τεκμήρια του φόνου.

Κλείσιμο
dolof1
O 33χρονος Λοίζος Τζιωνής

Αποκάλυψε ακόμα και τη συμμετοχή του μικρότερου αδελφού του, αλλά και της συντρόφου του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν χθες το βράδυ για να συμπληρώσουν το παζλ μιας από τις πλέον άγριες δολοφονίες των τελευταίων ετών στη Μεγαλόνησο.

Το μαχαίρι που κατέβηκε 26 φορές στο σώμα του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και εννιά φορές στο σώμα της συζύγου του Ντίνας Σεργίου, είχε ακόμα τα σημάδια της φρίκης από το αίμα των δύο θυμάτων και ήταν τυλιγμένο στα ρούχα που είχε κρύψει στο πατρικό του σπίτι στην Αγλαντζιά (προάστειο Λευκωσίας) ο Τζιωνής.

Η παραδοχή διάπραξης του εγκλήματος, τερμάτισε, δυστυχώς όχι χωρίς επιπτώσεις, τα σενάρια εμπλοκής του 15χρονου γιου των θυμάτων, τον οποίο οι αστυνομικές έρευνες είχαν θέσει στο κάδρο των υποψιών ως κεντρικό πρόσωπο.

Η εβδομάδα που μεσολάβησε από το έγκλημα μέχρι τη σύλληψη και παραδοχή του Λοίζου Τζιωνή, υπήρξε μαρτυρική για τον ανήλικο, αν και ποτέ η αστυνομία ή τα ΜΜΕ δεν του απέδωσαν την συμμετοχή στον φόνο. Ωστόσο η κατεύθυνση των ερευνών και τα όσα διέρρεαν αστυνομικές πηγές, πυροδότησαν μια πρωτοφανή συζήτηση στη κοινή γνώμη που άγγιζε τα όρια του κανιβαλισμού. Το ότι το παιδί ήταν υιοθετημένο με καταγωγή από τη Ρωσία, ήταν ένα επιπρόσθετο στοιχείο, για γίνει βορά των «ειδικών» που μετέτρεψαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε λαϊκό δικαστήριο.

Χθες ο 15χρονος, αναγνώρισε σε αναγνωριστική παράταξη, τον Λοϊζο Τζιωνή, ως τον άνθρωπο που βρέθηκε στο υπνοδωμάτιό του τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου και του αποκάλυψε ότι λίγο πριν είχε σκοτώσει τους γονείς του, για να τον κλειδώσει στη συνέχεια στο κελάρι του σπιτιού, αφού πρώτα τον υποχρέωσε να ξεκλειδώσει τη πόρτα ώστε να μπει στο σπίτι ο συνεργός του, ο οποίος αποδείχθηκε πως ήταν ο αδελφός του 33χρονου. Μέχρι στιγμής δεν αποκαλύφθηκαν τα κίνητρα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε ο διπλός φόνος, κάτι που ενδεχομένως θα γίνει σήμερα με την προσαγωγή των δύο συλληφθέντων (αδελφού και συντρόφου του Λ. Τζιωνή) στο δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων προφυλάκισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης