LIVE

Κορωνοϊός

Κύπρος: Άγρια κόντρα μεταξύ ιατροδικαστή και αστυνομίας με φόντο το διπλό φονικό

kypros

«Κάτι θέλουν να κρύψουν», λέει ο ιατροδικαστής - «Δεν υπάρχει ουδεμία τέτοια προσπάθεια» απαντούν Εισαγγελέας και Αστυνομία - Σε σοκ ο 15χρονος γιος - Ψάχνουν το όπλο του εγκλήματος

Την ώρα που οι έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στην Κύπρο με θύματα ένα ζευγάρι, άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή το έργο της αστυνομίας και των ανακριτών.

Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που εκπροσωπεί την οικογένεια των θυμάτων της δολοφονίας της περασμένης Πέμπτης στο Στρόβολο της Λευκωσίας, δήλωσε πως έχει την πεποίθησή ότι οι ανακριτές της αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση, κάτι θέλουν να κρύψουν γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο κ. Ματσάκης, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση.

«Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Ματσάκης, σημειώνοντας ότι η αυτοψία της σκηνής είναι μέρος της όλης διερεύνησης που του ανατέθηκε από την οικογένεια.

«Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία», είπε ο κ. Ματσάκης.

«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες;», διερωτήθηκε ο κ. Ματσάκης. «Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται και στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί και πρέπει να ελέγχονται και αυτοί;», πρόσθεσε.

Ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε επίσης γιατί στη νεκροψία του ζεύγους «δεν συμμετείχαν και οι τέσσερις κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο και θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;».

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος θα διενεργήσει την αυτοψία όταν η αστυνομία ελευθερώσει τη σκηνή. «Εγώ θα την κάνω την αυτοψία, απλώς θα την κάνω αργοπορημένα…», συμπλήρωσε.

«Σηκώνει το γάντι» η αστυνομία

Εξάλλου, με δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Ματσάκη περί προσπάθειας να αποκρυβεί οτιδήποτε σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Τέλος η αστυνομία παρέπεμψε στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται, ότι «διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία».

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων, και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της. Το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.

Περαιτέρω, οι ανακριτές αποφασίζουν και θέτουν προτεραιότητες τόσο στη λήψη καταθέσεων αλλά και γενικότερα στη διαδικασία διερεύνησης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Επίσης, οι ανακριτές προβαίνουν σε συνεχή αξιολόγηση των καταθέσεων, στοιχείων αλλά και δεδομένων, καθορίζοντας ενέργειες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία δηλώνει για ακόμα μία φορά ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.

Τέλος, όσον αφορά δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης.

Παράλληλα με τις έρευνες της αστυνομίας εδώ και έξι ημέρες η υπόθεση βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο αφού ερωτήματα όπως η ώρα θανάτου του ζευγαριού, αλλά και το που βρίσκεται το φονικό όπλο ζητούν απαντήσεις που ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει.

«Ο 15χρονος γιος είναι σε σοκ και δεν μπορεί να συνέλθει»

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του άτυχου ζευγαριού έχουν ορίσει δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί και τον 15χρονο γιο της οικογένειας .

Ο κ. Γιώργος Παπαϊωάννου μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr εξηγεί ότι η υπόθεση δολοφονίας είναι πάρα πολύ σοβαρή ενώ επισημαίνει πως μέχρι στιγμής το παιδί που φαίνεται να είναι ο μοναδικός μάρτυρας, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να συνέλθει.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και εκπροσωπώ τον νεαρό γιο του άτυχου ζευγαριού όπου μου το ζήτησαν από το συγγενικό περιβάλλον του 15χρονου αλλά ήταν επιθυμία και του ίδιου του παιδιού. Μάλιστα θέλω να πω ότι το παιδί αυτή τη στιγμή δεν έχει καν το χαρακτηρισμό του υπόπτου. Είναι σοκαρισμένο από τη δολοφονία των γονιών και δεν χρειάζεται να το πω , είναι αυτονόητο. Επίσης, είναι άγνωστο ποια είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχουν προβεί οι ανακριτικές αρχές».

Τι αναζητά η αστυνομία

Έξι μέρες μετά πάντως η Κυπριακή αστυνομία δηλώνει ότι δεν καταγράφεται ολιγωρία στις έρευνες την ώρα που απαντήσεις ψάχνουν καίρια ερωτήματα:

-Το φονικό όπλο

-Η ώρα θανάτου του ζεύγους

-Τι δείχνουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

-Τα θύματα δολοφονήθηκαν στο χώρο που εντοπίστηκαν , στο υπνοδωμάτιο ή κάπου αλλού

-Αν υπήρχε ένας ή περισσότεροι δράστες

-Από την ώρα έλευσης της αστυνομίας στη σκηνή , αν προηγουμένως καταστράφηκαν τεκμήρια τα οποία πετάχτηκαν και περισυλλέγησαν από το σκουπιδιάρικο.

Στο ίδιο δωμάτιο βρέθηκαν τα πτώματα

Παρά τις πληροφορίες περί αντιθέτου, η αστυνομία της Κύπρου διευκρίνισε ότι τα πτώματα εντοπίστηκαν στο ίδιο υπνοδωμάτιο. Ο μεν 60χρονος καθηγητής βρέθηκε στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι, ενώ η 59χρονη σύζυγός του πάνω στο κρεβάτι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι «θα συνεχιστεί ο κύκλος των καταθέσεων, θα αξιολογηθούν αυτές οι καταθέσεις και θα αποφασιστεί από τους ανακριτές ο χρόνος λήψης της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Την ίδια ώρα, ενημέρωση για το ανακριτικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είχε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Κράτος Αχρηστίας

Δεν ξέρω ποιός είναι πιο άχρηστος και ποιός πιο ανήκανος. Από το πρωί μας οι 'δημοσιογράφοι' μας λένε ότι ο πατέρας τελικά βρέθηκε στο τέρμα της σκάλας, εδώ μας λένε άλλα. Η 'αστυνομία' λέει πήρε πάνω απο 100 καταθέσεις αλλά την αδερφή του θύματος και τους συναδέρφους του δεν τους προσέγγισε κανένας. Κάνανε 'νεκροτομές' και μετά τους θάψανε χωρίς ακόμα τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης να έχουν βγεί. Ο 'Ματσάκης' παραπονιέται ότι δεν τον αφήνουν να πάει στον χώρο αλλά και αυτός, από και ως που πρέπει σώνει και καλα να τον αφήσουν; Και ο ίδιος ο Sherlock να ήτανε δεν έχει καμία δουλειά να εισέλθει σαν ιδιωτικός ειδικός στον χώρο, μπορεί ακόμα και αυτός που τον πληρώνει να έχει άλλα κίνητρα. Όσο για όλο τον ρατσισμό και εσάς τους 'φωσκολικούς σεναριογράφους' που αποφασίσατε ότι ένα 15χρονο παιδί μπορεί τόσο εύκολα να σκοτώσει τους ίδιους τους γονείς που του έδωσαν τα πάντα, απλά και μόνο επειδή είναι υιοθετημένος ή ξένος, δεν έχω λόγια. Πρώτα απ'όλα δεν είναι Schwarzenegger να κουβαλήσει τον πατέρα του αλλά ούτε και Flash να καθαρίσει τα πάντα σε χρόνο dt. Αντί να ψάχνετε σενάριο επιστημονικής φαντασίας απλά σκεφτείτε ότι είναι μοναδικός κληρονόμος και τα λεφτά είναι ούτως ή αλλώς δικά του ήδη. Πολύ πιο λογικό είναι καποιός άλλος να προσπάθησε να μπει και να τους ληστέψει, κάποιος που ήξερε πολύ καλά πως να μπει και να βγει.

ΒΑΓ

1)Γιατι οι δραστες αφησαν τον 15χρονο? 2)γιατι του εβγαλαν την μπλουζα ? (ειχε αιματα και την εβγαλε ο ιδιος) 3) γιατι εβγαλε μονος του το παντελονι της πιτζαμας ? ειπε οτι ζεσταινοταν !! Σε κλεβουν-σκοτωνουν και ανησυχεις για τη ζεστη ? 4) γιατι δεν βρεθηκε το κατω μερος της πυτζαμας ? 5) γιατι δεν υπαρχουν ιχνη διαρρηξης της πορτας ? 6) Αφου δεν εκλεψαν τιποτα οι δραστες σημαινει οτι δρασαν με μισος -γιατι φροντισαν να μην δει τιποτα ο 15χρονος ? 7)γιατι αφου ειχαν τοσο μισος για τους γονεις δεν σκοτωσαν και τον 15χρονο ? 8) γιατι δεν τον εδεσαν ?

Κύπρος

ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

Αηδια

Νεο σηριαλ!!!

Φυσικά κάτι βρωμάει εκεί πέρα!

Κατ αρχάς η οικογένεια των δολοφονηθέντων , διόρισε τον ίδιο δικηγόρο και για τον γιο , που δεν έχει ακόμη καταθέσει , γιατί είναι σε σοκ ! Πως προεξόφλησε η οικογένεια και ο εισαγγελέας την αθωότητα του μοναδικού μάρτυρα ; Και αφού η πόρτα δεν παραβιάστηκε και δεν υπάρχουν ίχνη του φονικού και αφού ο νεαρός βγήκε ημίγυμνος έξω - απο ότι διαβάζουμε κι εμείς - τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ! Η ο γιός, η κάποιος από την οικογένεια τους έσφαξε - εν γνώσει του γιού! Αν τα λεφτά είναι πολλά κι ο γιός μόνος κληρονόμος , ψάξτε τον γιό ή τον κηδεμόνα του!

O ιατροδικαστής της Λαγούδη

να αναλάβει....θα το βγάλει αυτοκτονία.

Μας ζαλισες

με την Λαγουδη.

Γιώργος

Η αστυνομία ξέρει ποιος το έκανε και πιθανότατα περιμένει αποτελέσμα DNA ώστε να προχωρήσει στη σύλληψη. Δεν είναι απλό να κατηγορείς ανήλικο χωρίς να υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία εναντίον του.

Βρε πας καλα ?

"Δεν υπαρχουν αδιαψευστα στοιχεια εναντιον του" ? Μα μονο τετοια υπαρχουν και τιποτα αλλο.

ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ: 1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ? 2. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ''ΔΡΑΣΤΕΣ'' ΔΕΝ ΚΛΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης