Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: «Κλειδί» η ματωμένη πιτζάμα που βρέθηκε κρυμμένη στην αποθήκη

ast_54

 Το μαχαίρι δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι πετάχθηκε στα σκουπίδια μαζί με άλλα τεκμήρια - Κυπριακή Αστυνομία: Ίσως και μέσα στην ημέρα εξιχνιαστεί το έγκλημα

Η κυπριακή αστυνομία γνωρίζει τον δράστη της δολοφονίας του ζευγαριού Χατζηγεργίου Σεργίου που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Στρόβολο της Κύπρου.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ο εντοπισμός του κινήτρου και της ψυχικής υγείας του ανθρώπου, ο οποίος δολοφόνησε με 26 μαχαιριές τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου 59 ετών υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Τα τεκμήρια που έχουν συλλέξει οι ανακριτές με βασικότερο αυτό της ματωμένης πιτζάμας που όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» βρέθηκε κρυμμένη σε σημείο του σπιτιού, έχουν επιβεβαιώσει τις αρχικές υποψίες.

Έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι στο σπίτι δεν μπήκαν κουκουλοφόροι και ο δράστης ήταν ένας, όπως επίσης και το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκαν και οι δύο. Το μαχαίρι δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι πετάχθηκε στα σκουπίδια μαζί με άλλα τεκμήρια.

Οι κάδοι απορριμμάτων της περιοχής είχαν μαζευτεί λίγη ώρα μετά τον διπλό φόνο και αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος που δεν βρέθηκε το φονικό όπλο.

Ως προς την κατάθεση του 15χρονου γιου των θυμάτων, ο οποίος είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, καθυστερεί γιατί η αστυνομία θέλει να έχει ενώπιον της όλα τα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τα αποτελέσματα DNA ώστε να ζητήσει απαντήσεις για συγκεκριμένα ερωτήματα που έχου προκύψει.

Ο 15χρονος λίγη ώρα μετά τον φόνο μίλησε στους αστυνομικούς, αλλά δεν έδωσε κατάθεση. Στην προφορική μαρτυρία του ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι μπήκαν δύο κουκουλοφόροι με μαύρα ρούχα και δολοφόνησαν τους δικόύς του ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν σε μια μικρή αποθήκη διαβεβαιώνοντας τον ότι δεν θα τον πειράξουν και να μην ανησυχεί.


Κυπριακή Αστυνομία: Ίσως εξιχνιάσουμε την υπόθεση και εντός της ημέρας

Η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού φόνου της περασμένης βδομάδας στο Στρόβολο, και πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις έρευνες που διεξάγονται, τόνισε ο Υπαρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης. Όπως διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Αστυνομία έχει σενάριο, υπόπτους και κίνητρα.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή εργάζονται 12-15 άτομα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά, με αντικειμενικό, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε μια προσπάθεια να εξιχνιαστεί αυτή η σοβαρή υπόθεση», είπε και σημείωσε πως ο ίδιος δεν πιστεύει στο τέλειο έγκλημα για αυτό αισιοδοξεί ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ανακριτές γιατί έχει επιστρατεύθεί το καλύτερο υλικό που διαθέτει η Αστυνομία και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν την Αστυνομία και τους ανακριτές γιατί είναι όλοι έμπειροι, μπορούν και ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Απαντώντας σε σχόλιο πως όσο περνούν οι μέρες τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα εξιχνίασης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι όντως κρίσιμες οι πρώτες ώρες ενός σοβαρού εγκλήματος, «αλλά αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα στο τέλος θα πάρουν το δρόμο τους. Ηδη έχουν πάρει το δρόμο τους αλλά αισιοδοξούμε ότι η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχουν συνεχώς επικρίσεις καθώς ακούγονται και θετικά αλλά και αρνητικά. «Απαντούμε στην κριτική και απορρίπτουμε την οποιαδήποτε αρνητική κριτική γιατί η Αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και επικρίσεις τις αντικρούομε, αλλά αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να βγούμε ανοικτά και να απαντήσουμε γιατί έχουμε απαντήσεις σε όλα», είπε.

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει τον εντοπισμό ακόμη ενός τεκμηρίου, και συγκεκριμένα μιας πιτζάμας με αίμα, είπε πως η Αστυνομία δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες αποκαλύψεις ή σχόλια επί των θεμάτων. «Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα, τεκμήρια, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμία αναφορά», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν έχει η Αστυνομία κατεύθυνση ερευνών, βασικούς υπόπτους και κίνητρα δολοφονίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η Αστυνομία ξέρει τι κάνει και τα έχει όλα αυτά. «Βαίνουμε καλώς, η πορεία των ανακρίσεων είναι πολύ καλή και θεωρούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί βοήθεια εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό, είπε πως όλα αυτά μελετώνται και για αυτό το λόγο γίνονται και οι συσκέψεις. «Θα γίνουν όλες οι επαφές με εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό αλλά και εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, ιατροδικαστών, ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, δικανικών ψυχολόγων με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης», κατέληξε.

«Σε σοκ ο 15χρονος»

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του άτυχου ζευγαριού έχουν ορίσει δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί και τον 15χρονο γιο της οικογένειας.

Πριν από λίγες ημέρες, κ. Γιώργος Παπαϊωάννου μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, εξήγησε ότι η υπόθεση δολοφονίας είναι πάρα πολύ σοβαρή ενώ επισημαίνει πως μέχρι στιγμής το παιδί που φαίνεται να είναι ο μοναδικός μάρτυρας, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να συνέλθει.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και εκπροσωπώ τον νεαρό γιο του άτυχου ζευγαριού όπου μου το ζήτησαν από το συγγενικό περιβάλλον του 15χρονου αλλά ήταν επιθυμία και του ίδιου του παιδιού. Μάλιστα θέλω να πω ότι το παιδί αυτή τη στιγμή δεν έχει καν το χαρακτηρισμό του υπόπτου. Είναι σοκαρισμένο από τη δολοφονία των γονιών και δεν χρειάζεται να το πω , είναι αυτονόητο. Επίσης, είναι άγνωστο ποια είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχουν προβεί οι ανακριτικές αρχές».


Δείτε βίντεο: Κύπρος - διπλό έγκλημα: «Κλειδί» η ματωμένη πιτζάμα που βρέθηκε κρυμμένη στην αποθήκη

ΣΧΟΛΙΑ (66)

ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ

Ρέ παιδιά, να σας στείλουμε τον Τόσκα;

Χασοδικης

ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ;;; Για να τα ξεκαθαρίσουμε ΞΑΝΑ 1.Δεν έχει βρεθεί το φονικό όπλο 2. Η αστυνομία κλήθηκε αφού είχε περάσει το απορριμματοφόρο 3. Αποδείξεις δεν υπάρχουν μόνο ενδείξεις που δεν μπορουν να σταθούν στο δικαστήριο 4. Ακόμη και αν το έκανε ο μικρός, θεωρείται Ναι μεν νομικά υπεύθυνος (άνω των 14) αλλά η ποινή θα είναι περιορισμός και επισκέψεις σε ψυχολόγο. 5. Δεν έχει βρεθεί ούτε κάποιο κίνητρο αν είναι ο μικρός.

ΦΦ

Κοτες Κυπριοι, κανει μπαμ απο χιλιομετρα οτι το ρωσακι την εχει κανει τη δουλεια, αλλα επεσε "συρμα" απο τους χορηγους του μαυρου χρηματος και κανετε μοκο. Μια ζωη υποταγμενοι ειστε, σε ρωσους, κινεζους, αγγλους και οποιον αλλο πληρωνει. Ψωναρια που μονο για τη μοστρα ζειτε χωρις να παραγετε τιποτα εκτος απο μαυρο χρημα. Καλα σας εκαναν οι τουρκοι

Ξερόλας

Ο καθένας με τα απωθημένα του.

Κυπραίος

Πω πω απωθημένο επειδή στη χώρα του ψηφίζει άχρηστους στην εξουσία, τους ανέχεται τζαι μετά πεινά... Εννά υιοθετούμε όποιον θέλουμε, εσύ κάτσε να πεινάς με το αγνό σου ελληνικό γιαίμα. :P

ΚΚ

Είναι κότες που σηκωθηκαν και φύγαν από τα σπίτια τους χαρίζοντας το μισό νησί τους στους τούρκους, εξυπηρέτηση τους έκαναν μεγάλη - κάντε μια συγκριση με τους παλαιστίνιους πως είναι γατζωμένοι στη γη τους που οι ισραηλινοί προσπαθούν δεκαετίες να εποικίσουν. Αλλά στη δολοφονία αυτή η αστυνομία και οι αρχές πρέπει να είναι πολύ προσεχτική και να είναι 100% σίγουρο ποιος είναι ο ένοχος, αν καθοδηγήθηκε από άλλους και για πιο λόγο ακριβώς έγινε το εγκλημα, δεν έχει να κάνει με " σύρμα " και " κότες " , αυτοί που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις είναι υπεύθυνα πρόσωπα και γνωρίζουν καλά τις ευθύνες που έχουν, δεν είναι το ίδιο με το να πληκτρολογήσεις μια μαντεψιά της στιγμής ...

Ξερόλας

Τι λες ρε; Οι Μικρασιάτες είναι κότες επειδή έφυγαν κι άφησαν τα σπίτια τους. Τι πίνετε;

ΠΑΡΤΟΛΑΣ

Εσένα " ρε " άμα ήσουν Τούρκος, τι δε θα σε βολευε καθόλου μετά την επιτυχημένη επέμβαση " ειρήνευσης " ? Κάτσε και προβληματίσου.

λωζάνη

Τοτε ειχε γινει ανταλλαγη πληθυσμών που προβλεπόταν σε επίσημη συνθήκη ειρηνης μεταξύ δυο κρατών, δεν είναι το ίδιο.

Αρης

Η καθυστέρηση δείχνει τον ένοχο. Το φονικό όργανο πλυθηκε και τοποθετήθηκε στην κουζίνα. Σκέφτονται το κοινωνικό αντίκτυπο,γιατί θα χάσουν τον ύπνο τους πολλοί θετοί γονείς.

Έφη

Μου θυμίζει λίγο την ιστορία της Beth Thomas, ένα κοριτσάκι που είχε υιοθετηθεί στα 3 πολύ κακοποιημένο από τους γονείς του. Διαβάστε την ιστορία κ θα δείτε τελικά από πόσο μικρή ηλικία διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου.

Τελικά

το CSI τους έχει κάνει όλους ειδικούς. Εγώ που μικρός έβλεπα το Combat παίζει να με κάνει ο κυρ-Φώτης αρχιστράτηγο ή τζάμπα ελπίζω?

@@

Α ΨΟ ΓΟΣ!!!

Μαφαλντα

Περισσότερο από όλα με ενοχλεί (αν είναι αυτος ο ένοχος οπως όλα δείχνουν από την αρχή) το ότι τον άφησαν εξω μέχρι τώρα , ώστε τελικα να πάει και στην κηδεία των θυμάτων του και να υποκρίνεται τον βαρυπενθούντα. Αυτό μέσα μου το νοιωθω να πολλαπλασιάζει την φρικαλεότητα του εγκλήματος. Το νοιωθω σαν περιύβριση των νεκρών.

Chris Pol.

Είσαστε απαράδεκτοι εκεί στο πρώτο θέμα. Σταματήστε επιτέλους να δημοσιεύετε μονο τα ρατσιστικά σχόλια για την υπόθεση. Αφου φιλτράρετε κάντε το ηθικά σωστά.

Victor

Δεν κατάλαβα, δεν μπορούμε να λέμε την άποψη μας, η οποία μάλιστα συμβαίνει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και εμπειρικά ολόσωστη; Ποιος είσαι εσύ που θα μας φιμώσεις;

Chris Pol.

Και εάν το υιοθετημένο παιδάκι κακοποιείτο; Και εάν για μια ακόμα φορά προσπαθούν να καλύψουν την "αγία, θρησκευόμενη οικογένεια"; Ας ελπίσουμε να μάθουμε το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας.

Ξερόλας

Α γεια σου!

@Chris Pol.

Αν ο έφηβος κακοποιείτο (αν είναι αυτός ο ένοχος) υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κοινωνικός περίγυρος που μπορείς να καταγγείλεις αυτό που συμβαίνει. Δεν παίρνεις ένα μαχαίρι και με 60 μαχαιριές σφάζεις αυτούς που σε κακοποιούν. Έλεος με τις σαχλαμάρες που γράφετε. Κάνε τον δικηγόρο τού διαβόλου αλλά με επιχειρήματα που στέκουν.

Chris Pol.

"υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κοινωνικός περίγυρος που μπορείς να καταγγείλεις αυτό που συμβαίνει". Φαντάζομαι θα έπρεπε να περιμένουμε το δεκαπεντάχρονο να αυτοκτονήσει όπως στην περίπτωση της υιοθετημενης κοπελας του παπά και της παπαδιάς;;; Ζήτω η δικαιοσύνη γενικά.

Ξερόλας

Θέλω να δω τι θα πείτε, όταν μάθετε γιατί το έκανε (αυτός που το έκανε). Λίγη υπομονή ακόμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

patra

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν αρκετός ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου και περίμενε κάτω από την βροχή με τις ομπρέλες για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του καρναβαλιού

1
big_syllalitirio

Εντυπωσιακή υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Επιτροπής για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών για συλλογή υπογραφών με αίτημα την διεξαγωγή του

4
eliamep

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων  θα συζητήσει με τους Λουκά Τσούκαλη, Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, και Αλέξη Παπαχελά, Διευθυντή της εφημερίδας « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για τις σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΕΕ λίγους μόλις μήνες πριν διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές