Κυπριακή Αστυνομία για το διπλό φονικό: Έχουμε απαντήσεις σε όλα - Στο τέλος της ημέρας θα έχει εξιχνιαστεί

Κυπριακή Αστυνομία για το διπλό φονικό: Έχουμε απαντήσεις σε όλα - Στο τέλος της ημέρας θα έχει εξιχνιαστεί

Δεν έκανε σχόλιο για την ματωμένη πιτζάμα ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης

ast_54
Η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού φόνου της περασμένης βδομάδας στο Στρόβολο, και πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις έρευνες που διεξάγονται, τόνισε ο Υπαρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Όπως διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Αστυνομία έχει σενάριο, υπόπτους και κίνητρα.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή εργάζονται 12-15 άτομα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά, με αντικειμενικό, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε μια προσπάθεια να εξιχνιαστεί αυτή η σοβαρή υπόθεση», είπε και σημείωσε πως ο ίδιος δεν πιστεύει στο τέλειο έγκλημα για αυτό αισιοδοξεί ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ανακριτές γιατί έχει επιστρατεύθεί το καλύτερο υλικό που διαθέτει η Αστυνομία και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν την Αστυνομία και τους ανακριτές γιατί είναι όλοι έμπειροι, μπορούν και ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Απαντώντας σε σχόλιο πως όσο περνούν οι μέρες τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα εξιχνίασης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι όντως κρίσιμες οι πρώτες ώρες ενός σοβαρού εγκλήματος, «αλλά αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα στο τέλος θα πάρουν το δρόμο τους. Ηδη έχουν πάρει το δρόμο τους αλλά αισιοδοξούμε ότι η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί», πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχουν συνεχώς επικρίσεις καθώς ακούγονται και θετικά αλλά και αρνητικά. «Απαντούμε στην κριτική και απορρίπτουμε την οποιαδήποτε αρνητική κριτική γιατί η Αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και επικρίσεις τις αντικρούομε, αλλά αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να βγούμε ανοικτά και να απαντήσουμε γιατί έχουμε απαντήσεις σε όλα», είπε.

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει τον εντοπισμό ακόμη ενός τεκμηρίου, και συγκεκριμένα μιας πιτζάμας με αίμα, είπε πως η Αστυνομία δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες αποκαλύψεις ή σχόλια επί των θεμάτων. «Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για σοβαρά θέματα, τεκμήρια, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει καμία αναφορά», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν έχει η Αστυνομία κατεύθυνση ερευνών, βασικούς υπόπτους και κίνητρα δολοφονίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η Αστυνομία ξέρει τι κάνει και τα έχει όλα αυτά. «Βαίνουμε καλώς, η πορεία των ανακρίσεων είναι πολύ καλή και θεωρούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί βοήθεια εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό, είπε πως όλα αυτά μελετώνται και για αυτό το λόγο γίνονται και οι συσκέψεις. «Θα γίνουν όλες οι επαφές με εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό αλλά και εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, ιατροδικαστών, ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, δικανικών ψυχολόγων με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης