Βρετανός φωτογράφιζε στρατιωτική βάση στα Χανιά

Βρετανός φωτογράφιζε στρατιωτική βάση στα Χανιά

Ο 70χρονος άνδρας είναι συνταξιούχος υπάλληλος της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας και κατοικεί μόνιμα σε χωριό της περιοχής του Αποκορώνου

photographer
Θρίλερ κατασκοπίας αποκαλύφθηκε στα Χανιά, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας ηλικιωμένος Βρετανός την στιγμή που φωτογράφιζε στρατιωτικούς στόχους μέσα στο στρατόπεδο όπου εδρεύει η 115 Πτέρυγα Μάχης, με αποτέλεσμα να βρεθεί με χειροπέδες.

Ο 70χρονος άνδρας φέρεται να είναι συνταξιούχος υπάλληλος της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας και να κατοικεί μόνιμα σε χωριό της περιοχής του Αποκορώνου. Λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, αποκλείεται να μην γνώριζε ότι η φωτογράφιση στρατιωτικών χώρων διώκεται ποινικά και μάλιστα ότι όποιος την διενεργεί αντιμετωπίζει κατηγορία για κατασκοπία.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και τον ανακρίνουν πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, έχουν κατάσχει την φωτογραφική μηχανή με την οποία έβγαζε τις επίμαχες φωτογραφίες για να εξακριβώσουν ποιους χώρους απεικόνιζαν. Ανάλογη έρευνα διενεργούν και στον υπολογιστή που κατασχέθηκε στο σπίτι του και θα σταλεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης