Για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου ενημερώθηκε η Φώφη Γεννηματά

4431832

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες

Τα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό κόσμο και όχι μόνο έθεσε στην πρόεδρο του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφη Γεννηματά αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας επισκέφθηκε στα γραφεία του κόμματος την Φώφη Γεννηματά.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κυρία Γεννηματά για τα ασφαλιστικά και φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι και το δημευτικού τύπου χαρακτήρα που έχουν προσλάβει για το δικηγορικό εισόδημα οι άνω επιβαρύνσεις.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, ενόψει και της σχετικής συζήτησης που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από την πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε την ενεργό υποστήριξη των ευρωβουλευτών του κινήματος και της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ανήκει.

Επισήμανε μάλιστα ότι η επιβολή υψηλού ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Ενημέρωσε επίσης την κυρία Γεννηματά για τις προτάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σχετικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής των αποφάσεων των δικαστηρίων, αλλά και την ταχεία απονομή της δικαιοσύνης με έμφαση στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, επισήμανε το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που, όπως τόνισε, αποτελεί στοιχείο ποιότητας της ίδιας της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, απαρίθμησε τις αντιδράσεις της παράταξής της σε όλες τις απόπειρες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και ως εργαλείο ανάπτυξης.

Στο ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος, η κυρία Γεννηματά εξήγγειλε την πρόθεσή της για υιοθέτηση ενός ανώτατου πλαφόν εισφορών σε μηνιαία βάση, ως άμεσο μέτρο στήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών που σήμερα αναγκάζονται να αποχωρήσουν από το επάγγελμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ανάγκη να ανατραπεί ο «νόμος Κατρούγκαλου» και να οικοδομηθεί ένα εξ αρχής νέο βιώσιμο σύστημα, με όρους Δικαιοσύνης και ανταποδοτικότητας.

Ως προς τις αναγκαίες τομές στο φορολογικό καθεστώς των νομικών υπηρεσιών, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διορθωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες προϋποθέτουν ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και ελάφρυνση των υπερβολικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση.

Για δε τα «κόκκινα δάνεια» επισήμανε ότι πρέπει να ληφθεί πρόνοια για την προστασία της κύριας κατοικίας.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κρόνος

Και μετά τι έγινε ?

Ρίτα

Να επιστρέψετε τα κλεμένα και τα δάνεια κ. Γεννηματά.

Η Φώφη ΚΑΤΙ ξέρει για την κατάντια των Δικηγόρων !

Επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ (μόνον ΠΑΣΟΚ!!), συνεργαζόταν με δέκα δικηγορικά γραφεία που συγκέντρωναν το ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΥΛΗΣ του Δημοσίου και των Τραπεζών!! Όλοι οι άλλοι (κανονικοί) Δικηγόροι, δηλ. οι χιλίαδες τίμιοι επαγγελματίες, ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ στην πείνα!!

Οκ

Την επομενη φορα οι δικηγοροι να κανουν και στο ΚΚΕ ΜΛ αντιστοιχη ενημερωση, τις ιδιες πιθανοτητες με το πασοκ εχει να εκλεγει κυβερνηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aposirsi

Σχεδόν το 15% του συνόλου των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων που ανέρχονται σε 5,1 εκατ. μονάδες έχουν Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 1992! Δηλαδή είναι αυτοκίνητα που εκπέμπουν… δηλητήριο στην ατμόσφαιρα.

mmm

Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ  - Τι θα ισχύσει για μετρό και τραμ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Και τα δικαστήρια κλειστά, «λουκέτο» και στις τράπεζες - Διαβάστε ποιοι απεργούν αναλυτικά, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

pas

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και του Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, συνεπικουρούμενοι από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά καθώς και οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου