Για τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών ενημέρωθηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΕ στην Αθήνα

ΒΕΡΒΕΣΟΣ

Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, μετά τη θέσπιση της Οδηγίας 2341/2016/ΕΕ, για το ΦΠΑ, για τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια, κ.ά.

Ο ασφαλιστικός νόμος που πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες και η επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές παροχές, ήταν μερικά από τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση διευθυντή του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη με τους επικεφαλής του δικηγορικού, οικονομικού και τεχνικού κόσμου.

Ειδικότερα, με τον διευθυντή του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη συναντήθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με το ασφαλιστικό καθεστώς στη χώρα μας, καθώς και τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, μετά τη θέσπιση της Οδηγίας 2341/2016/ΕΕ, για το ΦΠΑ, για τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια, κ.ά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Στασινός, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας και από την πλευρά της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους, ο πρόεδρος της (και πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) Δημήτρης Βερβεσός και ο Αναστάσιος Ντούγκας (Ταμίας Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008