Βίντεο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία - Στη Σκιλλουντία οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια

Βίντεο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία - Στη Σκιλλουντία οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια

Καίει σε τέσσερα μέτωπα - Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά στα πρώτα σπίτια του χωριού - Προληπτικά μέτρα και στην Αρχαία Ολυμπία - Μειώθηκε η ένταση των ανέμων και κατάφεραν οι πυροσβέστες να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα

8eb4
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το βράδυ της Κυριακής στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Κλείσιμο
Όπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Όμως, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, «αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά».

Όμως, όπως σημειώνει, «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί και για αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, ο δήμαρχος προσθέτει ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

Νωρίς το βράδυ εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στη Σκιλλουντία καθώς η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια
.

ilialive.gr - Φωτιά σε σπίτι στην Σκιλλουντία 2



ilialive.gr - Η φωτιά μέσα στη Σκιλλουντία


Το χωριό της Σκιλλουντίας είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες κυριολεκτικά το έζωσαν. Η Αστυνομία καλούσε τους κατοίκους να φύγουν από τα πρώτα σπίτια του χωριού και να μετακινηθούν προς την πλατεία της Σκιλλουντίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας στο protothema.gr

«Πριν από λίγη ώρα το χωριό Νέα Σκιλουντία κινδύνευσε άμεσα. Ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός , πάνω από 7μποφόρ» δήλωσε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. «Η αλήθεια είναι ότι έχει κοπάσει λίγο αλλά όχι τόσο όσο θα θέλαμε. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε την εκκένωση του χωριού και συγκεκριμένα τους είπαμε να συγκεντρωθούν στο προαύλιο της εκκλησίας αλλά μην νομίζετε ότι ο κόσμος υπακούει εύκολα γιατί οι περισσότεροι κοιτούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάποια άτομα τα οποία δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους μετακινήθηκαν γιατί το χωριό πραγματικά κινδύνευσε. Η φωτιά έκαψε περιμετρικά το χώρο και έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Κάποια μάλιστα τα έγλυψε κι αν δεν ήταν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα τα έκαιγε.Αυτή τη στιγμή έχει μέτωπα, είναι η φωτιά σε εξέλιξη αλλά δεν απειλούνται χωριά προς το παρόν και περιμένουμε να πέσει ο αέρας γιατί δεν ξέρουμε προς τα που θα κινηθεί η φωτιά» τόνισε επίσης ο κ. Γεωργιόπουλος


ilialive.gr - Εκκενώνεται η Σκιλλουντία


Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο λόγω του δύσβατου εδάφους αλλά και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα σημειώθηκαν στην περιοχή της Ηλείας και άλλα δύο περιστατικά πυρκαγιάς.

Η μία πυρκαγιά ξέσπασε δίπλα στο Αλσύλιο της Σπιάντζας και η δεύτερη στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς κοντά στον Αγ. Ιωάννη.

Οι δυνάμεις που εστάλησαν από την Πολιτική Προστασία και τον Δήμο Πύργου ήταν περιορισμένες  καθώς ήταν σε εξέλιξη το μεγάλο μέτωπο στη Σκιλλουντία...

Φωτιά στην Ποταμιά 

Στο μεταξύ στην περιοχή Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στην Μεγαλόπολη, εκδηλώθηκε το απόγευμα φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, ενώ 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

fire01
fire02
fire03
fire04

Πηγή: Ilialive.gr - Patrisnews.gr




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης