Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα - Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές Οδούς

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα - Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές Οδούς

Όλες οι λεπτομέρειες για την κίνηση στους δρόμους στο ΘΕΜΑ 104,6 - Αυξημένη αυτή την ώρα η κίνηση στην Αθηνών - Λαμίας, αλλά χωρίς να έχουν δημιουργηθεί  προβλήματα - Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών - Κορίνθου και μεγάλες ουρές στα διόδια του Ισθμού - Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων

kin_0009

Με τα... συνηθισμένα στις μεγάλες επιστροφές των αργιών προβλήματα συνεχίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις εισόδους της Αθήνας, μετά τη μεγάλη έξοδο των Αθηναίων για τη γιορτή του Πάσχα.

Στα διόδια του Ισθμού έχουν σχηματιστεί ουρές εκατοντάδων μέτρων, ενώ από το συγκεκριμένο σημείο μέχρι και την Ελευσίνα, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με πολύ μικτές ταχύτητες. Επιπλέον πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ύψος της Κινέτας, μετά από καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων.

Ακούστε όλες τις λεπτομέρειες για την κίνηση στους δρόμους στο ΘΕΜΑ 104,6 FM.

Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην Αθηνών - Λαμίας χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Αντίθετα οι οδηγοί που κινούνται στην Αθηνών - Κορίνθου θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς από την Κινέτα μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους, σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Αυξημένη είναι η κίνηση στους εθνικούς οδικούς άξονες κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Από το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, συνολικά 18.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει από την Αθηνών-Κορίνθου. Αυτήν την ώρα στα 500 μέτρα είναι η ανάσχεση. Τα σοβαρότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Ταξίαρχο Νικολάο Σπανουδάκη είναι μέχρι τα διόδια Ελευσίνας. Μετά από εκείνο το σημείο όμως η κυκλοφορία ομαλοποίειται. Στην Αθήνων Λαμίας τώρα, όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η ανάσχεση είναι περίπου στα 200 μέτρα. Ενώ από το πρωί έχουν περάσει 36,400 αυτοκίνητα.
O ταξίαρχος πρόσθεσε πώς πέρσι τέτοια μέρα επέστρεψαν 70,000 οχήματα ενώ φέτος μέχρι αυτήν την ώρα έχουν περάσει περίπου 40.000 οχήματα. Πάντως, όπως προέβλεψε αύριο αναμένεται να κινηθούν περίπου 60,000 οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE η κινηση στους δρομους όλης της χώρας 



Στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στον Πειραιά, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 15 αφίξεις πλοίων. Μέχρι στιγμής, έχουν φτάσει 3 πλοία με 2812 επιβάτες, 320 ΙΧ και 70 Δίκυκλα.

Να σημειωθεί ακόμη πως έχουν μπει ήδη σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων. Έτσι μέχρι και τις δέκα σήμερα το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ουρές νωρίτερα στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Ουρές είχαν σχηματιστεί και στα δύο ρεύματα στα διόδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, ιδιαίτερα όμως στο ρεύμα προς Αντίρριο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκινούν σήμερα τις πασχαλινές διακοπές τους, ή επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οδηγοί ανέμεναν ακόμη και 20 λεπτά στα διόδια. Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στα διόδια Καλαβρούζας της Ιόνιας οδού και στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Δείτε το  βίντεο από τις ουρές που σχηματίστηκαν νωρίτερα στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»: 

Κλείσιμο


Θεσσαλονίκη: Ουρές αυτοκινήτων στα διόδια Μαλγάρων

Στα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης σχηματίζονται μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη όσο περνάει η ώρα. Κατά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση για να μειώνονται οι ουρές των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μπάρες έχουν ανοίξει τουλάχιστον οκτώ φορές, αλλά το πρόβλημα παραμένει, καθώς η ροή των οχημάτων είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 250.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Μαλγάρων.


Ακούστε όλες τις λεπτομέρειες για την κίνηση στις εθνικές οδούς στο ΘΕΜΑ 104,6 FM.


Με καλό καιρό η επιστροφή των πρώτων εκδρομέων

Με καλό καιρό θα γίνει η επιστροφή των πρώτων εκδρομέων του Πάσχα καθώς σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους που στα δυτικά θα είναι περισσότερες. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση προς το βράδυ, οπότε θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και το απόγευμα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από 4 έως 5 μποφόρ στα ανατολικά με σταδιακή εξασθένιση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, είναι πιθανό νωρίς το πρωί στα νοτιότερα τμήματα να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης