Επαναλειτούργησε μετά από 7 χρόνια η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας

Επαναλειτούργησε μετά από 7 χρόνια η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας

Ακολούθησε συνάντηση με τους δικαστές και τους Εισαγγελείς Ανηλίκων της Μεσσηνίας με στόχο την συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας

05312f1
Μετά από 7 χρόνια λουκέτου επαναλειτούργησε η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (Ε.Π.Α.) Καλαμάτας και ήδη συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ε.Π.Α. συμβάλει στην πρόληψη της παραβα­τικότητας και της θυματοποίησης των ανηλίκων μέσα από υποστηρικτικά και ενημερωτικά προγράμματα. Για το σκοπό αυτό παρέχει υλική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στους ανηλίκους και στις οικογένειές τους, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέρ­γεια, ψυχαγωγία και – όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις – στέγη.

Για τον ίδιο σκοπό είχε προηγηθεί επίσκεψη του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη στα γραφεία της υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Καλαμάτας, που επαναλειτούργησε πριν ένα χρόνο, καθώς και αυτή είχε κλείσει.

Κλείσιμο
Ακόμη, ακολούθησε συνάντηση με τους δικαστές και τους Εισαγγελείς Ανηλίκων της Μεσσηνίας με στόχο την συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας, με την ανάπτυξη κυρίως προληπτικών δράσεων.

Επίσης, με την παρουσία του γενικού γραμματέα και της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Αποφυλακισμένων, η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα στη Μεσσηνία και ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι πρόκειται για έναν θεσμό του σωφρονιστικού συστήματος ο οποίος ενεργοποιεί την κοινωνία για την επανένταξη των αποφυλακισμένων, συμβάλλοντας στην πρόληψη της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης