Συνάντηση του προέδρου του ΣτΕ με αντιπροσώπους δικηγορικών εταιρειών

sakellariou-1-768x509

Αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για τη λειτουργία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου

Με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδας και αντάλλαξε απόψεις ως προς τη λειτουργία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αλλά και της Δικαιοσύνης γενικότερα.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητεία του Νικολάου Σακελλαρίου, ο οποίος αποχωρεί από το δικαστικό σώμα τον ερχόμενο Ιούνιο, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπομένου ανωτάτου ορίου συνταξιοδότησης, εκδικάστηκαν σημαντικές υποθέσεις στο ΣτΕ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με ανακοίνωση τους Συνδέσμου, σημαντική είναι η συνεισφορά του ηλεκτρονικού συστήματος διασύνδεσης των Διοικητικών Δικαστηρίων, αφού έχει επιτρέψει στην βελτίωση της λειτουργίας της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνομολογήθηκε πως έχει ευεργετικά αποτελέσματα η επικοινωνία των δικηγόρων με τους εισηγητές δικαστές, πρακτική που αποτελούσε θεμέλιο της λειτουργίας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
 
Τέλος, εκφράστηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ η επιθυμία για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου με αφορμή τη λήξη της θητείας του, με την συνδιοργάνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Σ.Δ.Ε.Ε., προκειμένου να μπορέσουν δικαστές και δικηγόροι να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν προβληματισμούς για τον τρόπο λειτουργίας και το μέλλον της Δικαιοσύνης.

Στην εν λόγω συνάντηση το Σ.Δ.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Λεωνίδας Γεωργόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Κανελλόπουλος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Σωτήριος Φέλιος, Νικόλαος Κορίτσας και Ιωάννης Δρυλλεράκης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astynomia-peripoliko-ena

Οι δύο Ρομά επέβαιναν σε μοτοσικλέτα - Όταν ο αστυνομικός από το ΑΤ Μενιδίου τους έκανε σήμα, δεν σταμάτησαν αλλά πάτησαν γκάζι και τον παρέσυραν - Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και το πόδι

4
astynomia

Ο 46χρονος πατέρας και ο 22χρονος γιος του κατήγγειλαν ότι οι Πακιστανοί άρχισαν να απειλούν την κοπέλα με διάφορες φράσεις, αφού εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι τους στα Καλύβια Αγρινίου 

10