Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 28χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη ληστεία στον 88χρονο

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 28χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη ληστεία στον 88χρονο

Υποστήριξε στον ανακριτή ότι είναι χρόνια τοξικομανής και ότι δεν είχε σχεδιάσει την πράξη του - Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο 17χρονος συνεργός του

888
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 28χρονος Αλβανός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για την ληστεία στο σπίτι του 88χρονου στην Γλυφάδα. Αντίθετα, ο δεύτερος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, 17 ετών, αφέθηκε μετά την απολογία του ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την υποχρέωση για εποπτεία από την υπηρεσία ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε πως θα διαπράξει ληστεία.

Από την πλευρά του, ο 28 χρόνος Αλβανός - που προφυλακίστηκε και φέρει και διαμπερές τραύμα στο χέρι από το πιστόλι του 88χρονου - φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι είναι χρόνια τοξικομανής και ότι δεν είχε σχεδιάσει την πράξη του.

Χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε στην απολογία του: «Είμαι χρόνια τοξικομανής. Ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα από το περιστατικό. Ζητάω συγγνώμη για το ό,τι έγινε δεν το ήθελα. Επέστρεψα τη βέρα της συζύγου του παππού και τα σταυρουδάκια. Θέλω να μπω σε πρόγραμμα απεξάρτησης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 88χρονος, στον οποίο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Ο ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε τους δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα. «Βρισκόμουν σε άμυνα, φοβήθηκα για τη ζωή μου» φέρεται να είπε ο ίδιος στον ανακριτή αναφέροντας παράλληλα πως οι δυο ληστές είδαν το παλιό όπλο που είχε κειμήλιο στο σπίτι του, του επιτέθηκαν και πάνω στη μικρή πάλη που ακολούθησε, το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του 88χρονου αφορά στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλου και της ψευδορκίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης