Ο δικηγόρος του 88χρονου στο ΘΕΜΑ 104,6: «Τελούσε σε κατάσταση νόμιμης άμυνας, ελπίζουμε να μην οδηγηθεί σε δίκη»

Ο δικηγόρος του 88χρονου στο ΘΕΜΑ 104,6: «Τελούσε σε κατάσταση νόμιμης άμυνας, ελπίζουμε να μην οδηγηθεί σε δίκη»

Σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή, ο 88χρονος δηλώνει ότι αμύνθηκε απέναντι στους δύο ληστές που εισέβαλαν σπίτι του, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για την πορεία της υγείας του ληστή που τραυμάτισε

88xronos_2
Σε κατάσταση σοκ παραμένει, ευρισκόμενος σε συγγενικό σπίτι, ο 88χρονος, ο οποίος αντιμετώπισε τους δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι του στην Γλυφάδα και πυροβόλησε τον έναν στο χέρι. Ο δικηγόρος του, Γιάννης Πορτοκάλης, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 για την απολογία του πελάτη του στην ανακρίτρια: "Στην απολογία του διευκρίνισε τα πράγματα πώς έγιναν, όπως από την πρώτη στιγμή τα είπε και στην αστυνομία. Δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία για ψευδορκία, όχι. Απολογήθηκε για την κυρίως πράξη του και η κατηγορία είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και κατοχή όπλου. Τώρα έχει επιστρέψει στους συγγενείς του μετά την ταλαιπωρία και την περιπέτεια που πέρασε".

Σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή, ο 88χρονος δηλώνει ότι αμύνθηκε απέναντι στους δύο ληστές που εισέβαλαν σπίτι του, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για την πορεία της υγείας του ληστή που τραυμάτισε. "Ο βασικός του ισχυρισμός είναι ότι τελούσε σε κατάσταση νόμιμης άμυνας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ότι έγινε. Κατ' αρχάς ενδιαφέρθηκε για την υγεία αυτού του ανθρώπου. Δεν είναι κάτι που τον ευχαρίστησε ή το επιδίωξε. Ελπίζει να αναρρώσει σύντομα και να μη βρεθεί άλλος στη θέση του ούτε στη θέση του φερόμενου ληστή" είπε ο κ. Πορτοκάλης, μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

"Φοβήθηκε για τη ζωή του" συνέχισε ο δικηγόρος του 88χρονου και γι' αυτό προχώρησε στην πράξη για την οποία κατηγορείται: "Σκεφτείτε τι ακούν οι ηλικιωμένοι κάθε ημέρα στην τηλεόραση, όταν πέφτουν θύματα ληστείας και τι περνούν στα χέρια αυτών των ανθρώπων".

Ερωτηθείς για τη βαρύτητα των δύο αδικημάτων, ο κ. Πορτοκάλης είπε ότι "η ληστεία είναι σαφώς βαρύτερη και σαφώς, ούτε ηθικά, ούτε ποινικά μπορεί να δικαιολογηθεί. Για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη προβλέπεται ποινή κάθειρξης. Αλλά ευελπιστούμε ότι θα γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του 88χρονου και δεν θα υπάρξει κατηγορία που θα τον οδηγήσει στο ακροατήριο. Η δικογραφία όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα".

Ο συνήγορος του 88χρονου επιβεβαίωσε ότι το προηγούμενο βράδυ από τη ληστεία κάποιος χτύπησε το κουδούνι του, λέγοντας ότι φέρνει μια παραγγελία. "Ναι, υπήρξε αυτό το συμβάν" είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάννης Πορτοκάλης, ο οποίος υπογράμμισε τι στενοχώρησε περισσότερο τον ηλικιωμένο πελάτη του: "Του αφαίρεσαν την αλυσίδα που είχε στο λαιμό με τη βέρα της συζύγου του, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια. Είναι κάτι που τον πληγώνει βαθιά. Είναι ό,τι του είχε μείνει".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης