«Πρωταθλήτρια» η Κρήτη στην μη χρήση προστατευτικού κράνους

«Πρωταθλήτρια» η Κρήτη στην μη χρήση προστατευτικού κράνους

Στην κορυφή των παραβάσεων του ΚΟΚ που οδηγούν σε θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα η Κρήτη – Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τροχαίας 

mixanes_kranos
Αρνητική πρωταθλήτρια σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι η Κρήτη, όπως δείχνουν τα στοιχεία των ελέγχων της Τροχαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» που σχεδιάστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Και εφαρμόζετα;ι σε όλη τη χώρα.

Η Κρήτη βρίσκεται στην κορυφή των παραβάσεων του ΚΟΚ που οδηγούν σε θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Κατά τους ελέγχους που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα (από 19 έως 25 Μαρτίου), η Τροχαία έδωσε προτεραιότητα στην παράβαση της μη χρήσης προστατευτικού κράνους. Πρώτη έρχεται η Κρήτη, ενώ τα Δωδεκάνησα «ισοφάρισαν» την Θεσσαλονίκη.

Στους ελέγχους μετείχαν 465 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα. Συνολικά ελέγχθηκαν 1.376 οχήματα ενώ βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.


Κλείσιμο
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κρήτης (329), στην Αττική (256), στη Μεσσηνία (66), στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (49) και στα Δωδεκάνησα (49).

Στόχος των ελέγχων είναι η πρόληψη και ο περιορισμός των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης