Σχέδιο Γαβρόγλου για αθρόες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών εκτός ΑΣΕΠ

Σχέδιο Γαβρόγλου για αθρόες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών εκτός ΑΣΕΠ

«Παράθυρο» για χιλιάδες προσλήψεις - Αγορά συστήματος μετάδοσης θεμάτων για Πανελλαδικές, την ώρα που καταργούνται

Σχέδιο πρόσληψης δασκάλων και καθηγητών  με κριτήρια  του ΑΣΕΠ   χωρίς διαγωνισμό    επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση κοινωνικά κριτήρια αλλά και την προϋπηρεσία που αναμένεται να πυροδοτήσει εντάσεις στον χώρο  της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία “ανοίγει παράθυρο” για διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ και επανέρχεται μία άλλου τύπου επετηρίδα στους διορισμούς στην εκπαίδευση. 

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου , στο πλαίσιο μίας  προφανώς παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου , πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο των  θεσμών  και να πάρει το “πράσινο φως” για χιλιάδες προσλήψεις αλλά κυρίως να προχωρήσει σε αλλαγή νόμου,  προκειμένου να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και μικτό σύστημα δηλαδή  να γίνουν πρώτα προσλήψεις και σε βάθος χρόνου να προκηρυχθεί ο επόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει ταχθεί πολλές φορές κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα θα είναι υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ  με κριτήρια δηλαδή  όπως τα  ακαδημαϊκά προσόντα του εκπαιδευτικού, προϋπηρεσία  και κοινωνικά κριτήρια.

Μία οδός που ενδέχεται να ακολουθήσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να παρακάμψει και αναβάλει νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έχει να πραγματοποιηθεί από τις αρχές του 2009 , είναι το  υψηλό κόστος σε εποχή κρίσης. Την ίδια ώρα πάντως το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει  αγορά νέου συστήματος μετάδοσης θεμάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις συνολικού ποσού  1.410.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (1 .137.096,77 χωρίς τον φόρο) θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  . Η διαδικασία θα γίνει με ανοικτό  ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής  , που διενεργεί το υπουργείο Παιδείας, για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση υλικού και λογισμικού για την υλοποίηση συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων, θέτοντας πολλά ερωτηματικά για την κατάργηση του θεσμού των Πανελλαδικών αφού εκσυγχρονίζεται το σύστημα.  

Ηδη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει εξαγγείλει μελέτη στον χώρο της   παιδείας  προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα  και να “ντυθεί” η σπουδή του υπουργού για προσλήψεις με επιστημονικά τεκμήρια.   Προλειαίνοντας το έδαφος ο κ. Γαβρόγλου  έχει δηλώσει   «Από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχαμε πλέον των 30.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα και περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, των οποίων την προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο», δήλωσε   ο Κώστας Γαβρόγλου.προϊδεάζοντας ότι για τους διορισμούς θα μετρήσει όχι μόνον η επίδοση των υποψηφίων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά και η προϋπηρεσία όσων έχουν εργασθεί σε θέση αναπληρωτή.  

Επίσημα από το υπουργείο  αναφέρουν οτι δεν έχει ακόμη καταλήξει στο σύστημα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί. Αυτό θα γίνει ύστερα από διάλογο με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση ως προς το νέο σύστημα διορισμών, ωστόσο η θέση της είναι να διορισθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν δουλέψει ως αναπληρωτές. Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ έχει προτείνει σύστημα μοριοδότησης μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει μοριοδότηση μία μονάδα για κάθε μήνα προϋπηρεσίας, μία μονάδα για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιονδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος στον οποίο ο εκπαιδευτικός έχει επιτύχει την καλύτερη βαθμολογία) και μία μονάδα για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου.

Σημειώνεται οτι τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016 δεν πραγματοποιήθηκαν διορισμοί  ενώ την περίοδο 2010-15 αποχώρησαν με συνταξιοδότηση 12.354 εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 17.843 από τη δευτεροβάθμια.  Χαρακτηριστικά, οι συνολικές αιτήσεις για τις 20.000 θέσεις αναπληρωτών που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015 για το 2016-17 έφθασαν  τις 130.000. 

Για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών  η Πανελλήνια Ενωση εκπαιδευτικών οι επιτυχόντων  τον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί τονίζουν οτι είναι” πρόσχημα  οι διαδικασίες του  ΑΣΕΠ και  «καπέλωμα» των επιτυχόντων των διαγωνισμών του” Επισημαίνουν  επίσης οτι ¨Η λογική του Υπουργείου ήταν απλή. Διατήρησε το ίδιο ακριβώς αντισυνταγματικό σύστημα φροντίζοντας πρώτα να το ντύσει με ένα πέπλο συνταγματικότητας που το ονόμασε «Διαδικασίες ΑΣΕΠ». Τι σημαίνει ουσιαστικά για το υπουργείο ο όρος διαδικασίες ΑΣΕΠ; Τίποτα, τουλάχιστον τίποτα περισσότερο από το γνωστό πέπλο - φυτό της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, το λεγόμενο «κουτόχορτο». Απλά πήρε το ισχύον αντισυνταγματικό σύστημα και με μία απλή τροπολογία στην βουλή το έθεσε υπό την τυπική και όχι ουσιαστική εποπτεία του ΑΣΕΠ, βαφτίζοντάς το έτσι νομότυπο κάτω από τον μεγαλόσχημο τίτλο «Διαδικασίες ΑΣΕΠ». Για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τις απαράδεκτες ηθικά και πολιτικά ενέργειές του, φρόντισε παραλλήλως να γεμίζει τα ΜΜΕ με δηλώσεις περί «διαδικασιών ΑΣΕΠ» εξαφανίζοντας κάθε αναφορά στην ύπαρξη των πληγέντων από την κρατική ασυδοσία επιτυχόντων ΑΣΕΠ και των δικαστικών αποφάσεων που συνδέουν απόλυτα την επαναφορά στην νομιμότητα με την αποκατάστασή τους.”  

ΣΧΟΛΙΑ (87)

irma

Πρώτον, δε θα γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών ούτε, όταν βρούνε ρομπότ στην Ανδρομέδα. Δεύτερον, αριστεροί γίββωνες, θυμάμαι καλά που κατηγορούσατε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αδικούν κατά συρροήν τους έχοντες επιτυχίες σε ΑΣΕΠ κι ότι εσείς θα αποκαθιστούσατε τις αδικίες και θα μας δικαιώνατε. Και αντί αυτού, χαρίζετε τις πρώτες θέσεις των πινάκων στον κάθε ακαμάτη απολυμένο ιδιωτικό, που δεν πάτησε ούτε για βόλτα έξω από εξεταστικό κέντρο, με αποτέλεσμα εμείς που έχουμε και επιτυχίες σε ΑΣΕΠ και προυπηρεσία, να είμαστε στον πάτο του πίνακα, να τρέχουμε επί χρόνια στις αετοράχες και να δουλεύουμε τσάμπα, αφού την περιοχή μας δε θα τη δούμε ούτε με κυάλια. Και τώρα ανακοινώνετε ότι θα διορίσετε μόνιμους τους ίδιους άχρηστους και οι υπόλοιποι θα πεταχτούμε στα σκουπίδια, αν κάποια στιγμή μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών πάνω από 50%. Και πάντα είχα μια απορία. Με τόσες πουστιές που κάνετε, πώς δεν έχει βρεθεί ακόμα ένας αγανακτισμένος να σας τινάξει στον αέρα! Αν γίνονταν αυτά τα τέρατα σε άλλα υπουργεία, τώρα θα βλέπαμε τα μπάζα τους από τις βόμβες! Τελικά ο κλάδος μας ομοιάζει των μόσχων, για αυτό μας γαμ... από παντού!

oie

ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΑΝΕ ''ΜΠΟΥΡΓΚΑ'' ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ !! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !

αναπληρώτρια

Καλώς ή κακώς οι αναπληρωτές είμαστε εργατικό δυναμικό εδώ και 16 χρόνια.Είναι τουλάχιστον ανήθικο να μας απολύσουν.

TAKIS

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ; ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ!!!

αναπληρώτρια

τι ακριβώς προτείνετε; Να απολυθούν εργαζόμενοι και να προσληφθούν άνεργοι;

ΜΙΚ

Είπα προχθές να βγάλω τη σημαία στο μπαλκόνι λόγω 25ης Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, και ο εγγονός άρχισε να διαμαρτύρεται ότι θα μας πουν φασίστες και χρυσαυγήτες και θα μας σπάσουν κάτω το αυτοκίνητο οι αναρχικοί! Αυτά τους μαθαίνουν στο σχολείο, αλλά κι αυτά βλέπουν να γίνονται!!! Τα ξέρουν αυτά οι Τούρκοι, piece of cake τους είμαστε, μια χαψιά.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Αξιοκρατία κ ΑΣΕΠ κ κίτρινες μέλισσες... Τι ειναι αυτα μπροστα στην ηθικη της πρώτης φοράς φασιστερας;; Χαχα.

Ελλάς Εάλω

Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχουν ασπαστεί τα αριστερά προτάγματα περί κατάργησης εθνών, κρατών, συνόρων, θρησκειών και άλλων μεσαιωνικών στερεότυπων όπως ισχυρίζονται. Όλες αυτές οι χιλιάδες "παιδαγωγοί" θα πρέπει κάποτε να διοριστούν από το ΣΥΡΙΖΑ όσο είναι ακόμα στην εξουσία, για να δημιουργηθεί ένας επιπλέον αριστερός κομματικός στρατός ώστε η διάλυση της χώρας να ολοκληρωθεί συντομότερα και τη θέση της να πάρει ένας χώρος όπου θα μένουν φθηνοί εργάτες από όπου γης. Ο δείκτης ευφυας όλων αυτών των εκπαιδευτικών μέχρι εκεί φτάνει. Το γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση και αυτοί θα αποτελέσουν φθηνό εργατικό δυναμικό, ούτε πέρασε από το ανώμαλο μυαλό τους ...

Μιχάλης

Κατεπειγόντως προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών. Τάξεις με 10, άντε το πολύ 12 μαθητές, για να βγάλουμε μαθητές φωστήρες! Μείωση των ωρών διδασκαλίας για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων στα σχολεία. Δεν είναι δική μας δουλειά τα διοικητικά, εμείς μόνο διδάσκουμε.

ΡΕ ΟΥΣΤ!!

Θες και 5000 ευρω τον μηνα; Μηπως το ξεχασες; Φιλε τα κοροιδα τελειωσαν αν δεν γουσταρεις σηκω φυγε απο την Ελλαδα..Οχι θα σε ταιζουμε εμεις να τα ξυνεις εσυ;..ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ..

ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ !!!!

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ , Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ , ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ !!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ , ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ , ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΟΥΤΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΡΘΕ ΦΥΤΕΥΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΜΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ !! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ !!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΩ Η 25 ΜΑΡΤΙΟΥ κ.ΠΡΟΕΔΡΕ τ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

epic

Γνωστος μου μαθηματικος τα παρατησε και πηγε Αγγλια. 2500 το μηνα τον πρωτο χρονο, 3000 τον δευτερο, πανω απο 3500 τον τριτο. Καθε χρονο τον τσιμπαγε αλλο σχολειο και του εδινε μεγαλυτερο μισθο. Το γελειο με το δημοσιο ειναι οτι σου μοριοδοτουν την προυπηρεσια αλλα αφου μπεις δεν σου την αναγνωριζουν και δεν την πληρωνουν. Φυγετε ολοι να σωθειτε.

SpartaCross

Ναι αλλά με 2,500 το μήνα δεν ζεις στην Αγγλία που θέλεις 1,800 το μήνα ενοίκιο με τουλάχιστον έναν ακόμα συγκάτοικο να πληρώνει τα άλλα μισά. Μην νομίζεις, οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης τα έχουν υπολογισμένα όλα ώστε να μην ξεφεύγει κανένας από τα όρια της οικονομικής τάξης του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης