Κλειστό το κέντρο της Αθήνας έως τις 13:30 για τον Ημιμαραθώνιο: Τι να προσέξουν οι οδηγοί

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας έως τις 13:30 για τον Ημιμαραθώνιο: Τι να προσέξουν οι οδηγοί

Θα διεξαχθούν τέσσερις διαφορετικοί αγώνες - Αναλυτικά οι ρυθμίσεις της τροχαίας

Κλειστό θα είναι μέχρι τις 13:30 το κέντρο της Αθήνας λόγω του Ημιμαραθώνιου Δρόμου που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί. 

Η τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά όλοι οι αγώνες.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Συγκεκριμένα ισχύει π
ροσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων), στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες περιοχής Δήμου Αθηναίων ως εξής:

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 5:00 έως 14:00.
Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), Σταδίου, Ακαδημίας και Σόλωνος σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλατεία Ομονοίας.
Πλατεία Συντάγματος.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 7:00 έως 11:00.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Αθ. Διάκου, Ηρ. Αττικού, Αραβαντινού και Ησιόδου σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.
Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Χαζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.
Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, εξαιρουμένης της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.
Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Για τον ίδιο λόγο οι οδηγοί θα μπορούν να διασχίζουν κάθετα τους δρόμου από τους ακόλουθους ελεγχόμενους κόμβους:

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.
Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.
Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Κοδριγκτώνος.
Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Στουρνάρα.
Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).
Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.
Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.
Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.).
Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.
Λ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου.
Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Σοφίας.

Ο αγώνας
Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στην πλατεία Συντάγματος με τους δρομείς να ακολουθούν την ακόλουθη διαδρομή:

Εκκίνηση από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) επί της Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) – Λ. Βασ. Κων/νου (στο ρεύμα καθόδου) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – Λ. Βασ. Σοφίας – κόμβος Λ. Βασ. Σοφίας/Λ. Κηφισίας/Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά, στο ρεύμα καθόδου προς Πατησίων) – Πατησίων (δεξιά) – αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας – Πατησίων (προς Ομόνοια) – Αιόλου – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Λ. Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου προς Σύνταγμα) – Αθ. Διάκου (αριστερά) – Αρδηττού (αριστερά, στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Λ. Βασ. Κων/νου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Ζαχάρωφ (αριστερά) – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά, στο ρεύμα ανόδου προς Αμπελοκήπους) – Πατησίων (αριστερά, στο ρεύμα προς Πατήσια) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Λ. Αμαλίας – Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη)

Παράλληλα, θα διεξαχθούν:

9:10-10:00: Αγώνας Δρόμου 3 χλμ. με εκκίνηση επί της Λ. Βασ. Σοφίας (Στάση μετρό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ») – Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα καθόδου προς Σύνταγμα) – Ακαδημίας – Χαλκοκονδύλη – Πατησίων – Πανεπιστημίου – Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

9:35-10:00: Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. Παιδιών και για αθλητές ΑμεΑ – Special Olympics με εκκίνηση από την διασταύρωση Ριζάρη & Λ. Βασ. Σοφίας – Λ.Βασ. Σοφίας – Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) .

11:45-13:10: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού) – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – στο φανάρι της Λ.Βασ. Όλγας (αριστερά) – Λ. Βασ. Κων/νου (αριστερά) – Κόμβος Hilton (αριστερά) – Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου από Σύνταγμα προς Hilton) – Ακαδημίας (δεξιά) – Χαρ. Τρικούπη (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Λ. Αμαλίας – Τερματισμός μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).


ΣΧΟΛΙΑ (32)

Τσυριζέϊκα...πανηγύρια!

ΑΜΑΝ ΠΙΑ.. με τις Καμίνειες αθλοπαιδείες.....Κάθε εβδομάδα και από μία...Αρκεί να κλείνει το κέντρο από κοιλαράδες και χοντροκώλες που οικογενειακά σέρνονται θέλοντας να το παίξουν..."Μαραθωνοδρόμοι"...Αηδιάζεις και που τους βλέπεις...

Μιχάλης

Μπορείτε άνετα να κατέβετε στο κέντρο με τα μέσα μεταφοράς!!! Να περπατήσετε λίγο και να κάψετε και καμια θερμίδα!!! Αφήστε και μια φορά το κουβαδάκι με τις ρόδες στο σπίτι δε χάλασε κ ο κόσμος!!! Προφανώς όμως θες να το παρκάρεις εκεί ακριβώς που θα κατσεις και αν μπορούσες θα έβαζες κ μέσα στο μαγαζί για να μην κουραστείς να μπαίνεις και να βγαίνεις!!!

Γιάννης

Γνωρίζεις άνθρωπε μου ότι μαραθώνιοι και ημιμαραθώνιοι γίνονται στο κέντρο της πόλης σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου; Εκτός και εάν το πρότυπο σου είναι χώρες τύπου Αιγύπτου μέσα στο καυσαέριο και το αυτοκινητο.... Χαιδεψε τη κοιλιά σου και κάπνισε ένα ακόμα τσιγάρο...είσαι σε καλό δρόμο

ΝΝ

Τρέχετε στον Μαραθώνιο και μετά παίρνετε το ασανσέρ να ανεβείτε στον 1ο όροφο... Ετσι δεν γίνεται δουλειά όμως...

Μιχάλης

Μπορείτε άνετα να κατέβετε στο κέντρο με τα μέσα μεταφοράς!!! Να περπατήσετε λίγο και να κάψετε και καμια θερμίδα!!! Αφήστε και μια φορά το κουβαδάκι με τις ρόδες στο σπίτι δε χάλασε κ ο κόσμος!!!

Μιχαλάκη

Δεν σου ζητήσαμε να μας βρεις τροπο. Να μην κλείνεις τους δρόμους ζητήσαμε. Νόμιμο δικαίωμα μας! Πετάγεται κάθε τσουτσέκι κ λέει τη μπαρούφα του

Πολίτης

Ε, παράτα το αυτοκίνητο και μια μέρα, δεν θα πάθεις τίποτα. Μετρό και Ηλεκτρικός δεν σου κάνουν; Ή είναι για την πλέμπα; Απάντηση

Πολίτης

Γνωρίζεις άνθρωπε μου ότι μαραθώνιοι και ημιμαραθώνιοι γίνονται στο κέντρο της πόλης σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου; Εκτός και εάν το πρότυπο σου είναι χώρες τύπου Αιγύπτου μέσα στο καυσαέριο και το αυτοκινητο.... Χαιδεψε τη κοιλιά σου παράγγειλε 3 πιτόγυρα από το ντελιβεράδικο της γειτονιάς και κάπνισε ένα ακόμα τσιγάρο...είσαι σε καλό δρόμο. Αλήθεια ποιός ο λόγος να μείνεις μέσα σήμερα;;; Απάντηση

Μιχάλης

@Μιχαλάκη18/03/201812:29 Ο χαραχτηρισμός επιστρέφεται ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!

Αθηναίος

Δυο πράγματα φιλαράκι που χαραχτηρίζεις από την ασφάλεια του υπολογιστή σου. 1) Η Αθήνα διαθέτει κ μέσα μεταφοράς. ) Μάθε να σέβεσαι τους άλλους να μην τους χαραχτηρίζεις και μετά να δικεδικείς τα... "νόμιμα δικαιώματά σου".

@όταν η εξαθλιωμένη πόλη διαθέτει και ΜΜΜ!!!!!!!!

Koίτα που δεν ήξερα ότι η Αθηναμπούλ έχει όντως μέσα μεταφοράς!!! Ηταν που περίμενα εσένα τον αριστερό τσυριζάκια να μου τα προτείνεις!!!!!!

@ @όταν η εξαθλιωμένη πόλη διαθέτει και ΜΜΜ

Δεν με γνωρίζεις προσωπικά π οπότε ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να λες για το που ανήκω και που δεν ανήκω ναι;;;

@Αθηναίο

Φιλαράκι..., χαρακτηρίζεις, είναι η λέξη. Την άλλη χαραχτηρίζεις δεν την ξέρω κ σίγουρα δεν την ήξερε ή ξέρει κανένας Αθηναίος. Κ μιας κι είσαι κι Αθηναίος τράβα ρώτα που έχει σχολεία για ώριμους

@ @Αθηναίο19/03/201800:50

Καλά ότι πεις. Σιγά πια το σπουδαίο λάθος. Πάντως δε νομίζω η λέξη αυτή να μου κρατήσει κ κακία. Κ δεν είμαι φιλαράκι σου.

Πολίτης

Το κλείσιμο δρόμων για εκδηλώσεις είναι ΝΟΜΙΜΟ. Αν έχεις αντίθετη άποψη τη Δευτέρα άντε και κάνε μήνυση.

π

πάει ο Τουρισμός

tsirko

Τόσα χρόνια καθημερινές, πρωί-μεσημέρι-βράδυ, σας κλείνουν τους δρόμους όλοι οι ταλαιπωρημένοι γαμωτοαλοίμονοι του παμε, αδεδυ, αναρχοάπλυτοι κλπ και δεν βγάζετε άχνα. Όταν γίνεται μια τέτοια εκδήλωση, προγραμματισμένα και με ανακοινώσεις μέρες πριν, τότε σας πιάνει ο καημός...

greco

Μόνο μέσα στο σπιτι δεν μας κλείδωσαν σήμερα.

...

Ε, παράτα το αυτοκίνητο και μια μέρα, δεν θα πάθεις τίποτα. Μετρό και Ηλεκτρικός δεν σου κάνουν; Ή είναι για την πλέμπα;

@Ε, παράτα το αυτοκίνητο και μια μέρα...

Και εσύ που μου προτείνεις τα ΜΜΜ...σε πληροφορώ πως προτιμώ τα πόδια μου στις μετακινήσεις μου... για να αποφύγω και κακές "συναναστροφές" εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς..όπως βαλκάνιους γύφτους επαίτες/κλέφτες...μαντηλούδες λαθροαλλοδαπές...αιμμοσταγή Πάκια και δεν συμμαζεύεται....

@ @Ε, παράτα το αυτοκίνητο και μια μέρα...

Καλάάάά... Μας έπεισες...

@Μόνο μέσα στο σπιτι δεν μας κλείδωσαν σήμερα.

Kαι όμως εμείς οι του..κέντρου οι ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ είμαστε κλειδωμένοι και φυλακισμένοι στα σπίτια μας....για να κάνουν κορμί φέτες(!) όλοι αυτοί οι σιτεμένοι και μή... κοιλαράδες με τις χοντροκώλες μασταρούδες που κάνουν τους...δρομείς!

Πολίτης

Γνωρίζεις άνθρωπε μου ότι μαραθώνιοι και ημιμαραθώνιοι γίνονται στο κέντρο της πόλης σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου; Εκτός και εάν το πρότυπο σου είναι χώρες τύπου Αιγύπτου μέσα στο καυσαέριο και το αυτοκινητο.... Χαιδεψε τη κοιλιά σου παράγγειλε 3 πιτόγυρα από το ντελιβεράδικο της γειτονιάς και κάπνισε ένα ακόμα τσιγάρο...είσαι σε καλό δρόμο. Αλήθεια ποιός ο λόγος να μείνεις μέσα σήμερα;;;

@ως προς την "χρήση" των Μαραθωνίων!!!!

Eίσαι γραφικός να πιστεύεις πως δεν έχεις γίνει ακόμα..επαρχία Αιγύπτου(!) με τα τόσα μουζλίμια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και την πληρη υποβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας..!!! Η μήπως πιστεύεις πως με τους Καμίνειους "Μαραθώνιους"έχεις αναβαθμισθεί σε ..Ευρωπαίο επιπέδου??

...

του γιατρου το θεμα..

This

Μας έχετε ζαλίσει με το κλείσιμο δρόμων κάθε Σαββατοκύριακο-έλεος πια δεν σέβεστε κανένα και τίποτα. Όλοι οι δήθεν τρέξτε για φωτογραφίες με τους ψευτοσελεμπριτι.

απορια:

Γιατι δεν πανε να τρεξουν στα παρκα και τα βουνα και κλεινουνε κυριακατικα τους δρομους??Και εχει γινει και συνηθεια...

@απορία

ΓΙατί έχουμε για δήμαρχο τον καραγκιόζη που ως πολιτιατική εκδήλωση εννοεί, το τρέξιμο στο κέντρο, την ηλίθια ρόδα στο Σύνταγμα κ για τήρηση της τάξης την απαγόρευση στο παρκάρισμα κάθε επισκέπτη του κέντρου κ εννοώ βέβαια το εισπρακτικό μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης η οποία έχει καταντήσει το κέντρο σε νεκροταφείο κ μπαροπόλη, καθώς κανείς πια δεν έρχεται πρωί. Τα σκουπίδια κ την ανοργανωσια δεν τα έχει πάρει χαμπάρι εδώ κ τόσα χρόνια. Ανίκανη αριστεράντζα δεν είναι κι αυτός;

@

Αυτο σε χαλασε; Ή που καινε τα εξαρχεια και οτι η αθηνα εχει γεμισει φουλ λαθρω;

@11:18

Ελα ντε!

@Αυτο σε χαλασε; Ή που καινε τα εξαρχεια και οτι

Eίναι γενικό το ...κακό! Από την έχουμε μια πρωτεύουσα λαθροεποικισμένη με σύνορα...από και προς "κατεχόμενα".... και από την άλλη σαν κερασάκι στην τούρτα αμολάμε και τους καθήστρες Δημόσιους και λοιπούς Τσυριζολαλάκες Κυριακάτικα να κλείνουν δρόμους και περιοχές για να ....αθληθούν ως αυριανοί ...Ολυμπιονίκες Μαραθωνοδρόμοι!!!Τρομάρα τους!!!!

@ @Αυτο σε χαλασε; Ή που καινε τα εξαρχεια και οτ

Μας έπεισες αδερφε!!! Όσοι πήγαν σήμερα να τρέξουν ήταν... Συριζαίοι!!! Ρε τί άλλο θα ακούσουμε!!! Πάρε τώρα να φας 3 πιτόγυρα κ μια πίτσα κάπνισε ένα πακέτο τσιγάρα πάρε κ το κουβαδάκι με τους τροχούς να πας στην παρακάτω γωνία να πάρεις τσιγάρα και άσε τους άλλους να περπατάνε κ να τρέχουν!!! Είσαι σε καλό δρόμο!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης