«Κραυγή» οικογένειας παιδιού με βαριά κώφωση: Μας κοροϊδεύουν ενώ χρειάζεται βοήθεια

«Κραυγή» οικογένειας παιδιού με βαριά κώφωση: Μας κοροϊδεύουν ενώ χρειάζεται βοήθεια

«Πήραμε την έγκριση για το δεύτερο εμφύτευμα, αλλά το Αγία Σοφία δεν μας κλείνει ραντεβού για το χειρουργείο», λένε οι γονείς στο protothema.gr

Τον Γολγοθά που βιώνουν, προκειμένου να χειρουργηθεί ο 3,5 ετών γιος τους που έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής και στα δύο αυτιά του, περιγράφουν στο protothema.gr, οι γονείς του, Κατερίνα και Δημήτρης.

«Είμαι γονιός ΑΜΕΑ-παιδιού με πολύ βαριά βαρηκοΐα, λειτουργικά, είναι κωφό το παιδί μου. Η κώφωση σε αυτό το επίπεδο αντιμετωπίζεται με κοχλιακό εμφύτευμα, ένα μηχάνημα που χαρίζει στους ανθρώπους τη δυνατότητα της ακοής και στην περίπτωση των παιδιών τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν λόγο και να επικοινωνούν, όπως όλοι μας, με την ομιλία» αναφέρει η Κατερίνα, μητέρα του Χρήστου.

Οι δυο γονείς, εξηγούν στο protothema.gr, την ταλαιπωρία τους και τον αγώνα τους, προκειμένου, ο μόλις 3,5 ετών γιός τους να χειρουργηθεί στο ένα αυτί ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να ακούσει και να μην χάσει την ανάπτυξη του λόγου και της συνεννόησης.«Όταν χρειάστηκε να γίνει το χειρουργείο για να ακούει από τη μία πλευρά το παιδί μου ήρθα αντιμέτωπος με την πολιτεία. Έμαθα πως εκτός από το δικό μου παιδί, δεκάδες άλλα παιδιά σε όλη την Ελλάδα περίμεναν να γίνει η προμήθεια του κοχλιακού εμφυτεύματος από τα νοσοκομεία προκειμένου να εγχειριστούν και να ακούσουν τα παιδιά τους. Τότε έτρεξα για να βοηθήσω εκτός του παιδιού μου άλλα περίπου 30 παιδιά στην Ελλάδα που ήταν στην αναμονή για μήνες. Βγήκα σε όλα τα κανάλια και μίλησα ανοιχτά για το πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η πολιτεία. Ως δια μαγείας όλα τα νοσοκομεία γέμισαν με κοχλιακά εμφυτεύματα και μέσα σε 3 μήνες χειρουργηθήκαν όλα τα παιδιά» υπογραμμίζει ο 32χρονος πατέρας του μικρού Χρήστου.Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ», καθώς τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα στην ζωή και δεν μπορούν να μείνουν μόνο στο ένα εμφύτευμά αφού εάν δεν βάλουν και το δεύτερο τότε θα έχουν προβλήματα ανάπτυξης στον λόγο αλλά και στον εντοπισμό του ήχου όταν υπάρχει κάπου πολύς κόσμος.

Μάλιστα η διαδικασία αυτή στην Ευρώπη είναι διαδεδομένη ενώ στην Ελλάδα το προνόμιο αυτό το είχαν μόνο οι στρατιωτικοί και τα παιδιά τους.  

«Η πολιτεία καλύπτει το χειρουργείο μόνο για το ένα αυτί των παιδιών, με εξαίρεση τους στρατιωτικούς και τα παιδιά τους. Σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη που καλύπτουν αμφοτερόπλευρα την εμφύτευση ανηλίκων και ενηλίκων. Οργανωθήκαμε μία χούφτα γονείς στην Αθήνα, για να αντιπροσωπεύσουμε γονείς από όλη την Ελλάδα ώστε να υπάρχει ίση αντιμετώπιση προς όλους και μετά από πολλούς μήνες δράσεων και επικοινωνίας με το ΚΕΣΥ και το Υπ.Υγείας καταφέραμε να πάρουμε όλοι μας την έγκριση για το 2ο κοχλιακό εμφύτευμα» είπε ο Δημήτρης πατέρας του παιδιού.

Πήραν την έγκριση για το επίτευγμα, δεν κλείνει ραντεβού το «Αγία Σοφία»!

Αφού λοιπόν πήραν την έγκριση για δεύτερο εμφύτευμα τον Ιούνιο του 2017 το  νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» δεν τους προγραμματίζει ραντεβού για να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο. 

«Η πολιτεία όμως αποφάσισε, χωρίς να λογαριάσει ότι την τελική απόφαση την παίρνουν οι διοικητές νοσοκομείων. Έχοντας την έγκριση από τον Ιούνιο, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία  επιμένουν να μην καλύπτουν  τις ανάγκες  σε κοχλιακά εμφυτεύματα. Έχουμε εγκρίσεις από τον Ιούνιο και μας κοροϊδεύουν συνέχεια για την πιθανή ημερομηνία χειρουργείου» είπε χαρακτηριστικά.Και συνεχίζει «Τα ακουστικά νεύρα των παιδιών έχουν την μέγιστη πλαστικότητα μέχρι 4 ετών για να λάβουν τα μέγιστα από το κοχλιακό εμφύτευμα. Ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να κρατήσει πίσω στα θέματα της ακοής τα παιδιά μας; Ένας γιατρός μάλιστα, μας ενημέρωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν παιδιά που περιμένουν 5 μήνες ακόμα και για το 1ο τους κοχλιακό εμφύτευμα».

Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι το αυτονόητο το παιδί τους αφού υπάρχει η μέθοδος και η τεχνολογία να ακούει και από τα δύο του αυτιά. «Έχουμε τρομάξει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των παιδιών μας. Τα παιδιά μας έχουν πρόβλημα και η πολιτεία είναι κωφή απέναντί μας. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε, έχουμε απογοητευτεί. Αγωνιζόμαστε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην καθημερινότητά του, είναι θλιβερό να πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά και για να αντιμετωπίσουμε την απάθεια του συστήματος υγείας. Ζητάμε στο ακοολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των κοχλιακών εμφυτεύσεων να μην υπάρχει αναμονή των εγχειρήσεων. Πρέπει τα παιδιά μέσα σε ένα μήνα να εμφυτεύονται. Περιμένουμε πολύ γονείς πάνω από ένα χρόνο για να γίνει εμφύτευση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό» είπαν. 

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Δημήτρης

Δείτε στο youtube ολόκληρη τη συνέντευξη στο protothema.gr. https://youtu.be/mIYGfOsiJwA και https://youtu.be/FEV7_43hki0 Υπάρχει επίσης απομαγνητοφώνηση για να υπάρχει πρόσβαση σε όλο τον κόσμο!

OΡΓΗ

ΣΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΗΘΕΝ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ''ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ'' ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ , ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΟΜΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΠΟΤΕ !!!!!! ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΕΕ !! ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ? ? ? ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ !

Αίσχος Ντροπή σας

Eδώ και τώρα λύση. Με τα χρήματα που δίνουν στους λαθροεισβολείς οι προδότες της Πατρίδας

Δανάη

Τι ρεζιλίκια είναι αυτα; Έχουμε γονατίσει σαν οικογένεια για να πληρώνουμε τα ταμεία μας, τους φόρους και τις εισφορές αλληλεγγύης. Σε ποιον είμαστε αλληλέγγυοι, στους λαθροπακιστανους, που μαχαιρωνονται στα πάρκα δε μπορούμε πλέον ούτε εκεί να πάμε βόλτα τα παιδιά μας; Βοηθήστε τα παιδιά των Ελλήνων!

Είναι θλιβερό αν σκεφτείς

τις μίζες που κατασπαράζουνε , να αφήνουν τα παιδάκια ανάπηρα ! Που είσαι Ξανθέ , να ακούσεις τα χάλια σας ; Κόλλησες με τη Novartis και νομίζεις ότι έκανες το μέγα κατόρθωμα ! Άλλωστε ο πρωθυπουργός σου , διαπλέκεται με ντόπιους φαρμακοβιομήχανους και βοά το σύμπαν ! Ασχοληθείτε και με τα τρέχοντα προβλήματα , κυβέρνηση είστε - μη βασκαθείτε- όχι αντιπολίτευση !!

Κόπροσκύλο πολιτικός

Οι μπαταρίες απο καταστημα στο Ελλαντα μόνο, παρακαλώ, που είναι τιμολογημενες ΔΙΠΛΗ ΤΙΜΗ, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Κοροιδίααααα

Τους κοροιδεύουν τους ανθρώπους και ντροπή τους!... το δεύτερο εμφύτευμα δεν χρειάζεται για τους λόγους που περιγράφει ο πατέρας ..... Και δεν του φταίει η πολιτεία αυτή την φορα

Δημήτρης

Η συνέντευξή μου δεν ανέβηκε ολόκληρη γιατί ήταν 8 λεπτά. Αναλύω όλους τους λόγους που χρειάζεται 2ο κοχλιακό εμφύτευμα, όπως δημοσιεύονται σε όλες τις έρευνες των κέντρων κοχλιακών εμφυτεύσεων. Οι λόγοι είναι γνωστοί και για αυτό τον λόγο παγκοσμίως τοποθετούνται 2 Κ.Ε. για να ακούνε τα παιδιά όπως ακούμε όλοι μας. Υπάρχει λόγος που έχουμε 2 αυτιά.

john

Οταν εκανε η κορη μου κοχλιακο στο Αττικο νοσοκομειο το 2012 δεν υπηρχε κανη δυνατοτητα να κανεις δευτερο κοχλιακο. Μαλιστα επειδη ηταν η οικονομικη κριση στην καρδια της και τα νοσοκομεια χρωσταγαν λεφτα στις εταιριες δεν μας εβαζαν ουτε για το ενα κοχλιακο και αναγκαστηκα να δανειστω απο παντου για να το πληρωσω. Τωρα ακουστε τι γινεται. Στο εξωτερικο κοχλιακο, νοσοκομειο και γιατρος κοστιζουν περιπου 25000 ευρω. Στο ελλαντα τοτε κοστιζε μονο το κοχλιακο 22000 ευρω. Τοσα πληρωσα. ΕΠισης οι ετησιες μπαταριες στην Ελλαδα κοστιζουν περι τα 365 ευρω. Αν τις παραγγειλεις απο το εξωτερικο, κοστιζουν ακριβως τα μισα. Ο εοπυυ ομως δενδεχεται αποδειξεις απο τοι εξωτερικο χανοντας χιλιαδες ευρω καθε χρονο αφου επιστρεφει στις οικογενειες τα χρηματα. ΚΑνενας λαμογιοδιοικητης δεν εχει ασχοληθει με αυτο το θεμα. Σαμπως τα βαζει απο τη τσεπη του;

Μοντρεζόρ

Εν τω μεταξύ μας έχουν ρημάξει στην φορολογία και στους φόρους αλληλεγγύης. Που πηγαίνουν τα χρήματά μας άν όχι σε ανθρώπους και στην προκειμένη περίπτωση παιδάκια που τα έχουν ανάγκη; Οι φόροι μας δεν έχουν καμία ανταποδοτικότητα. Είναι για να ζεί ο στρατός των κοπρόσκυλων του δημοσίου και των 45 άρηδων συνταξιούχων και των υπεράριθμων της ΔΕΗ με τα 2500 ευρώ μηνιαίως.

ΕΣΥτης

Βρε ηλίθιοι που μόνο να βρίζετε ξέρετε, αν δεν σου δίνουν το υλικό λόγω προϋπολογισμού, πως στο διάολο να το βάλει ο γιατρός; Τώρα με την λίστα δεν ισχύουν οι ονομαστικές εγκρίσεις. Το διοικητικό συμβούλιο με βάση τον προϋπολογισμό. εγκρίνει έναν αριθμό μοσχευμάτων (Ορθ/κων, νευροχειρουργικών κλπ) και καλούνται αυτοί που έχουν προτεραιότητα στην λίστα. Η λίστα είναι δημοσιευμένη και γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος την σειρά του. Με την ασφάλιση όλων αυτών, που έχουν ΑΜΚΑ ακόμα και αν δεν έχουν πληρώσει εισφορές, το σύστημα αργά ή γρήγορα θα βουλιάξει ολοσχερώς. Οι ΕΣΥτες κάνουμε ότι μπορούμε.

ΜΝ

Έχετε δίκιο. Αναρωτιέμαι όμως τι να ισχύει άραγε στην περίπτωση που ένας νυν ή τέως βουλευτής και κάποιο μέλος της οικογένειας τους αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα βαρηκοας. Περιμένουν σε λίστες ή υπάρχει άλλου είδους ρύθμιση για αυτούς;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stop_bull

Μέλη του συλλόγου και του διεθνούς κέντρου επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Γλυφάδας, θέτοντας σε εφαρμογή το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο της περιοχής

OASTH_2

Κόντρα του ΟΑΣΘ με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη - Παρέθεσε λίστα με αιτήματα για «ρουσφετολογικές» προσλήψεις που όπως υποστηρίζει υπέβαλαν στελέχη της ΝΔ τουλάχιστον προ... δεκαετίας

zimies01

Σε 66 σελίδες, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση, περιγράφει καρέ-καρέ τι (δεν) έπραξαν οι αρμόδιοι, ώστε να μην φτάσουμε στην τραγωδία με τους 25 νεκρούς - Απίστευτα σκηνικά γραφειοκρατίας ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δασαρχείο Αιγάλεω, για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ