«Κραυγή» οικογένειας παιδιού με βαριά κώφωση: Μας κοροϊδεύουν ενώ χρειάζεται βοήθεια

«Κραυγή» οικογένειας παιδιού με βαριά κώφωση: Μας κοροϊδεύουν ενώ χρειάζεται βοήθεια

«Πήραμε την έγκριση για το δεύτερο εμφύτευμα, αλλά το Αγία Σοφία δεν μας κλείνει ραντεβού για το χειρουργείο», λένε οι γονείς στο protothema.gr

«Κραυγή» οικογένειας παιδιού με βαριά κώφωση: Μας κοροϊδεύουν ενώ χρειάζεται βοήθεια
Τον Γολγοθά που βιώνουν, προκειμένου να χειρουργηθεί ο 3,5 ετών γιος τους που έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής και στα δύο αυτιά του, περιγράφουν στο protothema.gr, οι γονείς του, Κατερίνα και Δημήτρης.

«Είμαι γονιός ΑΜΕΑ-παιδιού με πολύ βαριά βαρηκοΐα, λειτουργικά, είναι κωφό το παιδί μου. Η κώφωση σε αυτό το επίπεδο αντιμετωπίζεται με κοχλιακό εμφύτευμα, ένα μηχάνημα που χαρίζει στους ανθρώπους τη δυνατότητα της ακοής και στην περίπτωση των παιδιών τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν λόγο και να επικοινωνούν, όπως όλοι μας, με την ομιλία» αναφέρει η Κατερίνα, μητέρα του Χρήστου.

Οι δυο γονείς, εξηγούν στο protothema.gr, την ταλαιπωρία τους και τον αγώνα τους, προκειμένου, ο μόλις 3,5 ετών γιός τους να χειρουργηθεί στο ένα αυτί ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να ακούσει και να μην χάσει την ανάπτυξη του λόγου και της συνεννόησης.


Κλείσιμο

«Όταν χρειάστηκε να γίνει το χειρουργείο για να ακούει από τη μία πλευρά το παιδί μου ήρθα αντιμέτωπος με την πολιτεία. Έμαθα πως εκτός από το δικό μου παιδί, δεκάδες άλλα παιδιά σε όλη την Ελλάδα περίμεναν να γίνει η προμήθεια του κοχλιακού εμφυτεύματος από τα νοσοκομεία προκειμένου να εγχειριστούν και να ακούσουν τα παιδιά τους. Τότε έτρεξα για να βοηθήσω εκτός του παιδιού μου άλλα περίπου 30 παιδιά στην Ελλάδα που ήταν στην αναμονή για μήνες. Βγήκα σε όλα τα κανάλια και μίλησα ανοιχτά για το πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η πολιτεία. Ως δια μαγείας όλα τα νοσοκομεία γέμισαν με κοχλιακά εμφυτεύματα και μέσα σε 3 μήνες χειρουργηθήκαν όλα τα παιδιά» υπογραμμίζει ο 32χρονος πατέρας του μικρού Χρήστου.



Όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ», καθώς τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα στην ζωή και δεν μπορούν να μείνουν μόνο στο ένα εμφύτευμά αφού εάν δεν βάλουν και το δεύτερο τότε θα έχουν προβλήματα ανάπτυξης στον λόγο αλλά και στον εντοπισμό του ήχου όταν υπάρχει κάπου πολύς κόσμος.

Μάλιστα η διαδικασία αυτή στην Ευρώπη είναι διαδεδομένη ενώ στην Ελλάδα το προνόμιο αυτό το είχαν μόνο οι στρατιωτικοί και τα παιδιά τους.  

«Η πολιτεία καλύπτει το χειρουργείο μόνο για το ένα αυτί των παιδιών, με εξαίρεση τους στρατιωτικούς και τα παιδιά τους. Σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη που καλύπτουν αμφοτερόπλευρα την εμφύτευση ανηλίκων και ενηλίκων. Οργανωθήκαμε μία χούφτα γονείς στην Αθήνα, για να αντιπροσωπεύσουμε γονείς από όλη την Ελλάδα ώστε να υπάρχει ίση αντιμετώπιση προς όλους και μετά από πολλούς μήνες δράσεων και επικοινωνίας με το ΚΕΣΥ και το Υπ.Υγείας καταφέραμε να πάρουμε όλοι μας την έγκριση για το 2ο κοχλιακό εμφύτευμα» είπε ο Δημήτρης πατέρας του παιδιού.





Πήραν την έγκριση για το επίτευγμα, δεν κλείνει ραντεβού το «Αγία Σοφία»!

Αφού λοιπόν πήραν την έγκριση για δεύτερο εμφύτευμα τον Ιούνιο του 2017 το  νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» δεν τους προγραμματίζει ραντεβού για να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο. 

«Η πολιτεία όμως αποφάσισε, χωρίς να λογαριάσει ότι την τελική απόφαση την παίρνουν οι διοικητές νοσοκομείων. Έχοντας την έγκριση από τον Ιούνιο, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία  επιμένουν να μην καλύπτουν  τις ανάγκες  σε κοχλιακά εμφυτεύματα. Έχουμε εγκρίσεις από τον Ιούνιο και μας κοροϊδεύουν συνέχεια για την πιθανή ημερομηνία χειρουργείου» είπε χαρακτηριστικά.



Και συνεχίζει «Τα ακουστικά νεύρα των παιδιών έχουν την μέγιστη πλαστικότητα μέχρι 4 ετών για να λάβουν τα μέγιστα από το κοχλιακό εμφύτευμα. Ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να κρατήσει πίσω στα θέματα της ακοής τα παιδιά μας; Ένας γιατρός μάλιστα, μας ενημέρωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν παιδιά που περιμένουν 5 μήνες ακόμα και για το 1ο τους κοχλιακό εμφύτευμα».

Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι το αυτονόητο το παιδί τους αφού υπάρχει η μέθοδος και η τεχνολογία να ακούει και από τα δύο του αυτιά. 



«Έχουμε τρομάξει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των παιδιών μας. Τα παιδιά μας έχουν πρόβλημα και η πολιτεία είναι κωφή απέναντί μας. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε, έχουμε απογοητευτεί. Αγωνιζόμαστε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην καθημερινότητά του, είναι θλιβερό να πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά και για να αντιμετωπίσουμε την απάθεια του συστήματος υγείας. Ζητάμε στο ακοολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των κοχλιακών εμφυτεύσεων να μην υπάρχει αναμονή των εγχειρήσεων. Πρέπει τα παιδιά μέσα σε ένα μήνα να εμφυτεύονται. Περιμένουμε πολύ γονείς πάνω από ένα χρόνο για να γίνει εμφύτευση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό» είπαν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης