Στο αρχείο η δικογραφία της υπόθεσης των CDS, μετά από οκτώ χρόνια έρευνας

Στο αρχείο η δικογραφία της υπόθεσης των CDS, μετά από οκτώ χρόνια έρευνας

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί το όνομα του Αντρίκου Παπανδρέου και το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε τυχόν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας

Στο αρχείο αγνώστων δραστών τίθεται η δικογραφία για την περιβόητη υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας, η οποία είχε απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη αλλά και τη Δικαιοσύνη καθώς συνδέθηκε με το όνομα του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου
, Αντρίκου Παπανδρέου και το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε τυχόν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Σήμερα, ωστόσο, περίπου οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η σχετική δικογραφία αρχειοθετείται με απόφαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος κυρίας Μαριάννας Ψαρουδάκη.

Η δικογραφία για την υπόθεση των CDS οδηγείται στο αρχείο καθώς οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι δεν προέκυψε τυχόν σύνδεση του Αντρίκου Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε, με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας το 2010, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α. Στην αναφορά που κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές γίνονταν λόγος για μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία .

Την έρευνα είχε διενεργήσει τότε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας, ο οποίος δύο χρόνια μετά την έναρξη της εξέδωσε πόρισμα ζητώντας η υπόθεση να μπει στο αρχείο, ως προς το σκέλος των καταγγελιών που αφορούσαν στον Αντρίκο Παπανδρέου. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, οι καταγγελίες σε βάρος του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού ήταν ατεκμηρίωτες και δεν προέκυπτε η διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο, ο τότε οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης με παρέμβασή του έφερε και πάλι την υπόθεση στο προσκήνιο καθώς με παραγγελία του προς τον κ. Κορέα ζητούσε την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης σχεδόν από μηδενική βάση. Με την σχετική παραγγελία του ο κ. Πεπόνης ζητούσε να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS στο χρονικό διάστημα 2009 – 2012 και ιδιαίτερα η πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που προμηθεύτηκε η διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion από το ΤΤ για να διαπιστωθεί εάν η αγορά - προμήθεια τους συνδέονταν με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση της συγκεκριμένης εταιρείας και πιθανά κερδοσκοπικές κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Κουκούλωμα σύντροφοι;

Κρίμα να έχουμε κυβέρνηση με πρόεδρο τον Τσίπρα και αντιπρόεδρο τον Καμμένο και να το κουκουλώσουν έτσι. Ποιος ξέρει πως τα βρήκανε..

Αυτός που το ανακίνησε

Ο Καμμένος όμως έκανε κόμμα, μπήκε στη Βουλή και στη συνέχεια έγινε παρατρεχάμενος, υπουργός του Τσίπρα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

topaloudi

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις συνομιλίες των δραστών - Ο 21χρονος Ροδίτης καλείται να δώσει κωδικούς από  δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις πλατφόρμες gmail.com και hotmail.com αλλά και το login name και password στον λογαριασμό που τηρεί στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης facebook

posagogi02

«Τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση "πολιτική προδοσία" για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δηλώνει το μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Μαντάς.

13