Κύπριος ΥΠΕΞ σε ΓΓ του ΟΗΕ: Είμαστε έτοιμοι για συνέχιση συνομιλιών στο Κυπριακό

Κύπριος ΥΠΕΞ σε ΓΓ του ΟΗΕ: Είμαστε έτοιμοι για συνέχιση συνομιλιών στο Κυπριακό

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήγειρε στον Αντόνιο Γκουτέρες και το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Την ετοιμότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση των συνομιλιών, εξέφρασε στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο περιθώριο της Υπουργικής συνάντησης για την UNRWA, στη Ρώμη.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης ήγειρε το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε παραγωγική και εποικοδομητική. 

Είπε ακόμη ότι εξέφρασε «την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνέχιση των συνομιλιών, όπως κατ’ επανάληψη – και δημόσια και γραπτώς – έχει εκφρασθεί προς τον Γενικό Γραμματέα».

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στη γενικότερη συμπεριφορά και στις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς, «που δυστυχώς δεν συμβάλουν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2278508

Όπως καταγγέλει ο συνήγορος της οικογένειας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, δεν του έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία που τους ζήτησε εγγράφως από τις 30 Αυγούστου και τις 12 Σεπτεμβρίου

kapsoxas_main

Σχετικά με την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηελόρασης κάνει λόγο για «φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων» και προειδοποιεί ότι θα ελέγξει όλα τα ειδησεογραφικά και ενημερωτικά προγράμματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου