Κουκάκι: Μικροένταση με ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές κοντά στο κτίριο της Ματρόζου

Κουκάκι: Μικροένταση με ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές κοντά στο κτίριο της Ματρόζου

Χθες το βράδυ ομάδα 40 ατόμων κινήθηκε προς το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη και εκκενώθηκε τη Δευτέρα - Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις

Κουκάκι: Μικροένταση με ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές κοντά στο κτίριο της Ματρόζου
Μικρή ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης ανάμεσα σε ανιεξουσιαστές και δυνάμεις των ΜΑΤ στο Κουκάκι. όταν περίπου 40 άτομα κινήθηκαν προς το κτίριο της οδού Ματρόζου, που τελούσε υπό κατάληψη και εκκενώθηκε από την ΕΛΑΣ τη Δευτέρα.

Οι αντιεξουσιαστές εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην οδό Κολοκοτρώνη και απωθήθηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο.

Η ομάδα στη συνέχεια απομακρύνθηκε, πορευόμενη προς τον Ηλεκτρικό Σταθμό των Πετραλώνων.


Η τριπλή επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε τριπλή επιχείρηση για εκκένωση καταλήψεων σε Εξάρχεια και Κουκάκι.
Κλείσιμο

Η πρώτη επιχείρηση έγινε για την κατάληψη Gare η οποία είχε εκκενωθεί στις 26 Νοεμβρίου αλλά λίγες ημέρες αργότερα έγινε επανακατάληψη του κτηρίου. Τότε, μάλιστα, είχε συλληφθεί ένας  43χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε πέσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής σε επιχείρηση μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνη.

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου.

Η τρίτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκεσε κατειλημμένο κτήριο της οδού Ζαΐμη.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνύσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών. Ειδικότερα, της Ματρόζου ανήκει στον «Ευαγγελισμό», της Ζαΐμη στην ΕΣΗΕΑ και της Καλλιδρομίου σε ιδιώτη. 

Από το κτίριο της Ματρόζου συνελήφθησαν δέκα άτομα, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά σε ένα κακούργημα και έξι πλημμελήματα και συγκεκριμένα, κατά περίπτωση, για τα εξής αδικήματα: Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών (μολότοφ), απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Οι 10 κατηγορούμενοι μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον της παραπέμφθηκαν σε τακτική ανακρίτρια για να απολογηθούν. Ζήτησαν, ωστόσο, έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστούν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης