Σπείρα εξαπατούσε εμπόρους στην δυτική Ελλάδα

Σπείρα εξαπατούσε εμπόρους στην δυτική Ελλάδα

Οι απατεώνες χρησιμοποιούσαν ονόματα γνωστών γιατρών, δικηγόρων και ιατροδικαστών της περιοχής και αφού παραλάμβαναν τα εμπορεύματα, δεν πλήρωναν το αντίτιμο

Σπείρα εξαπατούσε εμπόρους στην δυτική Ελλάδα
Χρησιμοποιώντας τα ονόματα γνωστών γιατρών, δικηγόρων ή ακόμη και  ιατροδικαστών, εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους κρέατος και λαδιού σε πόλεις της δυτικής Ελλάδας, τα τουλάχιστον τρία μέλη σπείρας απατεώνων που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών των τμημάτων Αιτωλικού και Ναυπακτίας.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα θύματα, συστήνονταν ως «επώνυμοι» και τους έλεγαν ότι ήθελαν να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Έκαναν μεγάλες παραγγελίες κρέατος και λαδιού τα οποία οι έμποροι μετέφεραν οι ίδιοι ή μέσω εταιρειών στην Αθήνα, αλλά λίγη ώρα πριν από την παράδοση οι απατεώνες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση ώστε να μην πάνε στο ραντεβού. Έτσι, οι ανυποψίαστοι πωλητές παρέδιδαν τα εμπορεύματα σε συνεργό τους, ο οποίος βέβαια δεν πλήρωνε το αντίτιμο.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης στις περιοχές του Αγρινίου, του Θέρμου, της Επιδαύρου, του Λυγουριού, της Ναυπάκτου, της Κορίνθου, του Βέλου Κορινθίας και της Καλαμάτας, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να εντοπιστούν και άλλα θύματα της σπείρας. Τα μέλη της είχαν αποκομίσει συνολικά 37 σφαγμένα αρνιά, 100 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος και 55 τενεκέδες ελαιολάδου, που η αξίας τους υπολογίζεται σε περίπου 10.000 ευρώ. 

Κλείσιμο
Με επιχείρηση που έγινε στην Αθήνα με τη συνδρομή της Ασφαλείας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη ένας 70χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας. Σε σωματική έρευνα που έγινε κατά τη σύλληψή του, αλλά και στο σπίτι του, κατασχέθηκαν πλήθος κινητών και κάρτες σύνδεσης σε διάφορα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Ο ηλικιωμένος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του. Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 63χρονο και έναν ακόμα συνεργό του τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης