ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Αλίευσε παράνομα χιλιάδες αχινούς στην Φθιώτιδα

Αλίευσε παράνομα χιλιάδες αχινούς στην Φθιώτιδα

Οι λιμενικοί του επέβαλαν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις -που σημαίνουν τσουχτερό πρόστιμο- ενώ οι αχινοί ρίχθηκαν πάλι στη θάλασσα

Αλίευσε παράνομα χιλιάδες αχινούς στην Φθιώτιδα
«Φρένο» στο ιδιαίτερα επικερδές λαθρεμπόριο αχινών έβαλαν οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού από τη Λάρυμνα, σε ένα νεαρό ψαρά ο οποίος τους αλίευε κατά χιλιάδες με την ιδιωτική του βάρκα στην θαλάσσια περιοχή «Καλαμίτσα», ανοιχτά της Μαλεσίνας στην Φθιώτιδα!

Ενώ ο επιτρεπόμενος αριθμός αλίευσης αχινών είναι 20 την ημέρα, ο 32χρονος ψαράς είχε ήδη συγκεντρώσει στη βάρκα περίπου... 6000 (!), από τους οποίους σχεδίαζε να φτιάξει την πανάκριβη και περιζήτητη αχινοσαλάτα. Οι λιμενικοί του επέβαλαν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις -που σημαίνουν τσουχτερό πρόστιμο- ενώ οι αχινοί ρίχθηκαν πάλι στη θάλασσα.

*** Για μια ακόμη φορά, εντοπίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ένα φορτίο με ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα, το οποίο μετέφερε ένα Ι.Χ. με οδηγό έναν 49χρονο Έλληνα. Οι άνδρες της Ασφάλειας ενημέρωσαν την τοπική λιμενική αρχή, που κατέσχεσε 55 σάκους με αχιβάδες και κυδώνια, συνολικού βάρους 881 κιλών για τα οποία δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα προέλευσης, ενώ αλιεύθηκαν σε περίοδο που απαγορεύεται. Τα όστρακα καταστράφηκαν, ενώ το Ι.Χ. κατασχέθηκε και ο μεταφορέας παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης