Αλίευσε παράνομα χιλιάδες αχινούς στην Φθιώτιδα

Αλίευσε παράνομα χιλιάδες αχινούς στην Φθιώτιδα

Οι λιμενικοί του επέβαλαν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις -που σημαίνουν τσουχτερό πρόστιμο- ενώ οι αχινοί ρίχθηκαν πάλι στη θάλασσα

«Φρένο» στο ιδιαίτερα επικερδές λαθρεμπόριο αχινών έβαλαν οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού από τη Λάρυμνα, σε ένα νεαρό ψαρά ο οποίος τους αλίευε κατά χιλιάδες με την ιδιωτική του βάρκα στην θαλάσσια περιοχή «Καλαμίτσα», ανοιχτά της Μαλεσίνας στην Φθιώτιδα!

Ενώ ο επιτρεπόμενος αριθμός αλίευσης αχινών είναι 20 την ημέρα, ο 32χρονος ψαράς είχε ήδη συγκεντρώσει στη βάρκα περίπου... 6000 (!), από τους οποίους σχεδίαζε να φτιάξει την πανάκριβη και περιζήτητη αχινοσαλάτα. Οι λιμενικοί του επέβαλαν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις -που σημαίνουν τσουχτερό πρόστιμο- ενώ οι αχινοί ρίχθηκαν πάλι στη θάλασσα.

*** Για μια ακόμη φορά, εντοπίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ένα φορτίο με ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα, το οποίο μετέφερε ένα Ι.Χ. με οδηγό έναν 49χρονο Έλληνα. Οι άνδρες της Ασφάλειας ενημέρωσαν την τοπική λιμενική αρχή, που κατέσχεσε 55 σάκους με αχιβάδες και κυδώνια, συνολικού βάρους 881 κιλών για τα οποία δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα προέλευσης, ενώ αλιεύθηκαν σε περίοδο που απαγορεύεται. Τα όστρακα καταστράφηκαν, ενώ το Ι.Χ. κατασχέθηκε και ο μεταφορέας παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

andreas

Το πρόστιμο αρχίζει από 300 εως 10.000 ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης και διπλασιάζεται σε περίπτωση ύποτροπου παραβάτη.Δεν θα πληρώσει το ίδιο κάποιος που αλίευσε 100 τεμάχια με κάποιον 5.000 τεμάχια.

Babis

Γιατί να κατασχέσουν τη βάρκα; Δυναμίτες πέταγε;

fisiolatris

από περιέργεια ...πόσο να ειναι το τσουχτερό πρόστιμο ? 50 εως 100 euro ? γιατί ΔΕΝ τού κατέσχεσαν τήν βάρκα ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης