Συγκλονίζει ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη: Με διακατέχει μεγάλη περηφάνια

Συγκλονίζει ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη: Με διακατέχει μεγάλη περηφάνια

Οπλίζομαι με υπομονή - Το παιδί μου είναι ένας ήρωας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει όσα ζει, λέει και προσθέτει πως δεν τους ασκήθηκε κανενός είδους βία, είναι καλά στην ψυχολογία τους

«Οπλίζομαι με υπομονή, με διακατέχει περηφάνια»: Τα λόγια του πατέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη εκπέμπουν αξιοπρέπεια και θάρρος, τα δύο συστατικά με τα οποία ο ίδιος αντιμετωπίζει την περιπέτεια του παιδιού του, που από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται κρατούμενο των Τούρκων στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Ο κύριος Νίκος Κούκλατζης συνάντησε τον 25χρονο γιο του την περασμένη Δευτέρα, επί μία ώρα, στο επισκεπτήριο της φυλακής και όπως είπε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Σκάι, γέμισε περηφάνια: «Με διακατέχει μεγάλη περηφάνια γιατί ο γιος μου είναι κρατούμενος στις φυλακές της Τουρκίας, τον θεωρώ ήρωα και επειδή το αίσθημα του πατριωτισμού σ' εμάς εδώ είναι πολύ αυξημένο, με οδηγεί να αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια για το παιδί μου», λέει προσπαθώντας να εξηγήσει τα συναισθήματά του, μην παραλείποντας να επισημάνει ότι αρχικά η αγωνία για την τύχη του παιδιού του τον κυρίευσε. Ειδικά μετά την επίσκεψη στις φυλακές της Αδριανούπολης όμως, τονίζει, «ένιωσα ότι το ηθικό του είναι υψηλό κι αυτό με γέμισε περηφάνια, στέκεται περήφανος».

Ο κύριος Κούκλατζης προσθέτει πως η εικόνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «ήταν καλή, τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, νιώσαμε ότι έχουν το ηθικό που πρέπει και καλή ψυχολογία. Διακατέχονται από το αίσθημα της ελπίδας». Επισημαίνει ακόμα πως βάσει όσων του είπε το παιδί του και όσων είδε ο ίδιος, δεν τους ασκήθηκε από τους Τούρκους κανενός είδους βία, ούτε σωματική, ούτε ψυχολογική. Οι δύο Έλληνες μένουν μαζί στο ίδιο κελί, χωριστά από τους υπόλοιπους, έχουν ζεστό νερό και τουαλέτα, συνεννοούνται στα αγγλικά, σιτίζονται τρεις φορές την ημέρα και έχουν στην διάθεσή τους ανεξάρτητο προαύλιο χώρο κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Η επόμενη επίσκεψη θα γίνει πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα, «αναλόγως πότε θα κλείσει την άδεια η πρόξενος», όπως λέει, θα έχει διάρκεια μία ώρα και θα γίνει και πάλι πίσω από το διαχωριστικό τζάμι. Όπως λέει ο κύριος Νίκος Κούκλατζης, αφού είδε πως το παιδί του ήταν καλά, «όλος ο χρόνος καταναλώθηκε στο να λέμε τα οικογενειακά μας, του μετέφερα τα μηνύματα φίλων αλλά και αγνώστων».

«Αυτό εισπράττουμε, την απερίγραπτη συμπαράσταση του κόσμου, τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι το κάτι άλλο, νιώθουμε ότι ενώσαμε την Ελλάδα» επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει ότι δεν έχει μιλήσει με πολιτικούς, αλλά ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά από τα υψηλότερα κλιμάκια του στρατού. 

«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να έχουμε υπομονή και να βάλουμε λίγο στην άκρη την αγωνία για να μεταδίδουμε την ηρεμία αυτή και στα παιδιά», είπε, χωρίς πάντως να αναφέρει πως εντός της οικογένειας με την περιπέτεια αυτή, «έχουμε τις καλές μας και τις κακές μας στιγμές». «Η πρώτη εντύπωση ήταν η στεναχώρια και η αγωνία για το παιδί», παραδέχεται και όσον αφορά όσα νιώθει τώρα, λέει: «Δεν έχω καμία εκτίμηση για το πότε θα τελειώσει όλο αυτό, οπλίζομαι με υπομονή και ψυχραιμία, ξέρω ότι έτσι πρέπει να πορευτούμε, εισπράττω από αυτά που ακούω, ότι θα χρειαστεί χρόνος».

Με το παιδί του, όπως λέει, δεν μίλησαν καθόλου για όσα έγιναν στο επίμαχο περιστατικό, «δεν ήθελα να ανοίξω τέτοιο θέμα». «Σπάνια μιλούσε για τις υπηρεσίες του, για τη δουλειά τους δεν μιλούν παραέξω», συμπληρώνει.
«Οι Τούρκοι τους περιέφεραν ως λάφυρα»
Η είδηση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης μεταξύ των φίλων τους, οι οποίοι αγωνιούν με τη σειρά τους για την τύχη τους. Πολύ καλός φίλος του Δημήτρη Κόυκλατζη μιλάει στο protothema.gr και δεν κρύβει την αγωνία του για το φίλο του αλλά και τη δυσαρέσκειά του, όταν είδε, όπως ο ίδιος λέει, τους Τούρκους «να περιφέρουν τους Έλληνες στρατιωτικούς σαν λάφυρα».

«Όταν έμαθα ότι συνελήφθησαν δυο στρατιωτικοί ήθελα αμέσως να μάθω ποια  είναι αυτά τα παιδιά. Μόλις  έμαθα ότι ο ένας είναι ο Δημήτρης, στενοχωρήθηκα πολύ γιατί τον γνώριζα σε προσωπικό επίπεδο. Αρχικά πίστεψα, όπως οι περισσότεροι, ότι θα τους αφήσουν να φύγουν κι ότι θα λήξει το θέμα γρήγορα.  Δυστυχώς, ένιωσα ότι οι Τούρκοι τους περιέφεραν σαν λάφυρα κι ότι δεν υπήρχε κανένας σεβασμός προς τη στολή. Ο Δημήτρης γνώριζε πολύ καλά την περιπολία και το μονοπάτι, ωστόσο είναι πολύ εύκολο κάποιος να χαθεί όταν στο σημείο  επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, είχε τύχει στο παρελθόν, να κάνουμε μαζί με τον Δημήτρη αυτή την υπηρεσία και δεν ήταν κάτι που ήταν πρωτόγνωρο για αυτόν, αλλά σίγουρα με τόσο χιόνι είναι εύκολο να χαθείς» λέει στο protothema.gr και συνεχίζει:

«Είναι πολύ εύκολο να περάσουν από εκείνο το σημείο και οι Τούρκοι προς την Ελλάδα και οι Έλληνες προς την Τουρκία, γιατί υπάρχει ένα φυσικό χώρισμα με πεσμένα δέντρα και μπορείς να περάσεις απέναντι. Πάντως όσο καιρό ήμουν εγώ εκεί, δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Να ελπίσουμε το καλύτερο για τον Δημήτρη και τον Άγγελο».

ΣΧΟΛΙΑ (296)

Νηρέας

Στο Βππ στην Ασία αιχμαλωτίστηκαν χιλιάδες οι Γιαπωνέζοι τους περιεφεραν ατιμωτικα . Τους είχαν εγκαταλείψει .Πολλοί πέθαναν Ο Άρθουρ είπε θα επιστρέψουμε . Τιμήθηκαν Σαν ήρωες.

ΕΣΡ δεν υπάρχει;

Τα τσοντοκαναλα πόσο θα παίζουν τουρκικά σήριαλ και τουρκικό survivor να αποβλακωνεται ο νεοελ ραγιάς; Είναι ντροπή αυτές τις ώρες, ΔΕΝ το καταλαβαίνετε ρε;; Και εσείς ρε τρολια του λακου που λέγεται Twitter, που βρίζεστε και ξεκατινιαζετε όλη την μέρα πίσω από το πληκτρολόγιο, κάντε ένα ανάλογο hashtag και χρησιμοποιήστε το ρημάδι το κελαιδιστιρι σωστά για μια φορά στην ζωη σας να πιέσετε ανάλογα. Μόνο νεοφιλελε κουτσομποληδες ξέρετε να είστε.

Ψυχραιμία και όχι ηττοπάθεια

Το επεισόδιο ήταν στημένο από τους Τούρκους. Ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας είναι Κούρδοι, Συριοι, κρυπτοχριστιανοι και άλλες εθνότητες καταπιεσμένες και εχθρικοι προς την Τουρκία. Από τους υπόλοιπους Τούρκους, οι μισοί μισούν τον Ερντογάν και θέλουν εξευρωπαϊσμο αλλά φοβούνται, και οι άλλοι μισοί είναι τα ουγκανα. Ο Ερντογάν είναι και επίσημα δικτάτορας. Με την Ρωσία δεν είναι και τόσο φίλοι. Ο Πούτιν στήριξε τον Ασαντ και οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Κούρδους και τα βρήκαν με τον Ασαντ υπογείως. Παράτησαν με την Μέρκελ τον ISIS γιατι κατάλαβαν ότι κακώς μπλεχτηκαν, άφησαν την Τουρκία να προσπαθεί να τους ελέγξει μόνη της αφού εκτεθηκε , και τωρα τρέχει και δεν φτάνει από τα μέτωπα που έχει ανοίξει. Ο σαουδαραβας εχθές άδειασε την Τουρκία λέγοντας πως είναι κομμάτι από τον.αξονα του κακού. Χάνει και υποστήριξη από Κατάρ και Η.Α.Ε. που λένε ότι δίνουν χρήμα στον Ερντι; Τα τσουγκρισαν με Ολλανδία, Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Αρμενία, το ΝΑΤΟ απέρριψε το αίτημα της να γίνει η προσεχης σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, οι διαπραγματεύσεις για ένταξη ναυάγησαν, με την ΑΟΖ στην Κύπρο θα συγκρουστεί με Ισραήλ και ΗΠΑ όπως πάει, αλλιως θα υποχωρήσει άτακτα, και γενικά ο Ερντι μάζεψε και πρεπει συντομα να έχει την τύχη που του αναλογεί για να τελειώνουμε. Άλλιως η Τουρκία έχει κανονιστεί να διαμελιστει, να μπει το Ευρωπαϊκό κομμάτι με τα Βαλκάνια στην ΕΕ, να σταματήσει η επιρροή της Τουρκίας, να ξεκινήσουν οι επενδύσεις, και το υπόλοιπο κομμάτι της βαθιάς Ασίας να μείνει στους τουρανομογγολους, σε μειονοτητες και κουρδους. Εκτός και αν ο Ερντι ξεφρακαρει και ηρεμήσει. Που δεν το βλέπω. Θα πιαστούμε, θέμα χρόνου είναι, να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα μια και καλή γιατί η Τουρκία μας τα έχει ζαλίσει. Πάρτε τα μέτρα σας όλοι. Εύχομαι τα καλύτερα για τα δύο αυτά παιδιά. Κουράγιο στους γονείς. Ελπίζω η Ελλάδα να μην τα σκατωσει. Αυτή την στιγμή γράφεται ιστορία, ας μην είναι εις βάρος μας.

Στοιχειώδης λογική

Όταν μιλάμε εδώ για μεγάλη περηφάνεια και ήρωες, ουσιαστικά υποδεικνύουμε στην από εκεί πλευρά ότι οι δυο στρατιώτες ίσως εκτελούσαν κάποια μυστική αποστολή ή ότι ήταν επαγγελματίες κατάσκοποι. Είναι πραγματικά αυτό που θελουμε να πούμε στη δικαιοσύνη της από εκεί πλευράς; ή, αντίθετα, θέλουμε να πείσουμε ότι κατά λάθος μπήκαν υποπίπτοντας σε αδεξιότητα προσανατολισμού ή ως αποτέλεσμα έλλειψης γνώσης της περιοχής;

Realism

Μπρος στη περιφανεια... η λογικη παει περιπατο, σε αυτη τη χωρα... Αλλωστε γι'αυτο εχουμε κυβρνηση Muppet show...

προφανως ο μισθος τους

μπαίνει κανονικά....

δηλαδη

Δηλαδη το θελει να εκφρασει εδω ο ποιητης οτι κακως τρεχει ο μισθος? η οτι επρεπε να εχουν και επιδομα εκτος εδρας ? Και φανατζομαιοτι δεν πιστευει κανεις οτι εχασαν το δρμο απο λαθος τους ετσι ? τα υπολοιπα ισως τα μαθουμε πολυ μετα

Αλεξανδρος απο μακριά

Εγώ και η οικογένεια μου ευχόμαστε στις οικογένειες των δυο παιδιών μας, καλό κουράγιο και υπομονή. Στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών βλέπουμε δυο στρατιωτικούς που έκαναν το καθήκον προς την πατρίδα μας για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθεροι και να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Τους τιμούμε και τους θεωρούμε ΗΡΩΕΣ και μέντορες. Δεν τους ξεχνάμε και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να επιστρέψουν στην πατρίδα και στις οικογένειές τους, όπως εμείς κάθε μέρα. Αυτοί οι άνθρωποι μας διδάσκουν ένα ζωντανό μάθημα για το πως επιτελείται το καθήκον και πιο σημαντικό ποιοι είναι οι γείτονές μας. Συμπατριώτες δεν σας ξεχνάμε! Αλέξανδρος

Ελενη

Οι τουρκοι θα εκμεταλευτουν την ομηρια των δυο παιδιων και θα ζητησουν ανταλλαγματα.οι κινησεις της ελληνικης κυβερνησης πρεπει να ειναι διπλωματικες και αυστηρες απεναντι των τουρκων

χκ

Όταν θα γυρίσουν να το θυμάστε ότι θα τους κάνουν υποδοχή ηρώων μη σας πω ότι θα τους δώσουν και παράσημο. Και τότε να δείτε γέλια του Ερντογάν!Και θα έχει και δίκιο...

Υποσχέσεις μέν___απραγματοποίητες δέ....!

Δυστυχώς ο πατέρας του ενός από τους στρατιωτικούς μας....δεν ξέρω άν θα λέει τα ίδια δέκα μέρες μετά....Δεν ξέρω τι του έχουν υποσχεθεί ...αλλά είναι σίγουρο ότι πρόκειται για φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις αφού δεν είναι σε θέση η Αριστερή Κυβέρνηση των Απάτριδων...ούτε θέλει...να το κάνει! Οπότε ας το συλλογιστούν αυτό από τώρα οι γονείς μπάς και αλλάξουν τακτική...αντιμετώπισης της σωτηρίας των παιδιών τους...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

babiniotis-bakoyiannis

Τρόπους αξιοποίησης του «Τοσίτσειου Σχολείου» που εκκενώθηκε σήμερα από την αστυνομία συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης και ο καθηγητής - πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γ.Μπαμπινιώτης 

giatroi

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά εγκαλεί τους διοικητές των νοσοκομείων ότι δεν συμμορφώνονται στη δικαστική απόφαση που όριζε ότι οι μειώσεις μισθών στον ιατρικό κλάδο του ΕΣΥ είναι παράνομες 

astynomia-mixanes-ena

Οι δύο δράστες ηλικίας 19 και 56 χρόνων είχαν αρπάξει συνολικά 5.000 δηνάρια Σερβίας, 2.000 λέβα Βουλγαρίας, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα και προσωπικά έγγραφα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 4.500 ευρώ