Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος

Ο χαρακτηριστικός τίτλος του πρακτορείου Doğan είναι πως «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα»

Την ώρα που οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται στα κελιά των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, περιμένοντας να τελειώσει ο ψηφιακός έλεγχος των κινητών τους, ώστε να οριστεί η δικάσιμος, η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, που επικαλείται το πρακτορείο Doğan, επανέρχεται με νέο δημοσίευμα στο οποίο ισχυρίζεται πως η έρευνα έδειξε ότι οι δύο στρατιωτικοί, κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, μπήκαν κατά 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος.

Μάλιστα ο χαρακτηριστικό τίτλος του πρακτορείου Doğan είναι πως «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα». Βέβαια, δεν διευκρινίζεται από που προήλθε αυτή η πληροφορία.

Το γραφικό που αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ


Ο 29χρονος, υπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης και ο 25χρονος λοχίας, Δημήτρης Κούκλατζης, έμαθαν χτες ότι η αίτησή τους για αποφυλάκιση μέχρι τη δίκη απορρίφθηκε, κάτι που έχει ως συνέπεια ότι θα παραμέινουν στη φυλακή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα με δημοσίευμά τους, η Milliyet και η Yeni Safak, αποκάλυψαν ότι τα κινητά του υπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στις τουρκικές Αρχές, το λόγο ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους.Τον είδαμε μέσα από τζάμι λέει ο πατέρας του λοχία
Περήφανος για το παιδί του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση που βιώνει δήλωσε ο πατέρας του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Αδριανούπολης, αφού συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς, κατά την διάρκεια περιπολίας στον Έβρο την περασμένη Πέμπτη.

Χθες επιτράπηκε στις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν - ο άλλος είναι ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης - να δουν κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου της φυλακής τους δύο νέους και αμέσως μετά ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Όπως λέει, τα δύο παιδιά είναι καλά και αντιμετωπίζουν με γενναιότητα το περιστατικό, «με το φρόνημα υψηλό», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτό κάνει και τους γονείς τους πολύ υπερήφανους. 

«Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει» κατέληξε στην σύντομη δήλωσή του.Τι δήλωσε νωρίτερα ο Καμμένος
Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ ήρθε το πρωί της Τρίτης η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. 


Με τη δήλωσή του ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «πέρασαν μέσα σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε το «παραμεθόριο επεισόδιο» στο γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών» και εξήγησε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «ακολουθούσαν στίγματα διακινητών».

Ειδική σημασία έχει η επισήμανση του Πάνου Καμμένου ότι «τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού».

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για εμπλοκή στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού. Όπως εξήγησε, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών ζήτησαν να παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης στο προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη μέχρι να οριστεί η δίκη τους. Ωστόσο, ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα και διέταξε να συνεχιστεί η κράτηση των δύο Ελλήνων και μάλιστα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας!

Από την ανάλυση των δηλώσεων του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά αποδίδει την εμπλοκή στους χειρισμούς των δικαστικών αρχών στην Αδριανούπολη και όχι σε παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, επιδιώκοντας να κρατήσει το θέμα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, τα ερωτήματα που υπάρχουν πληθαίνουν από το γεγονός ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την παραμονή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο κτίριο του προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη. Η πρόταση αυτή που έγινε μέσω των Τούρκων δικηγόρων που έχουν προσληφθεί για την υπεράσπιση των δύο στρατιωτικών στόχευε στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων με παράλληλη διαβεβαίωση ότι οι συλληφθέντες θα παρέμεναν στην Τουρκία -σε έναν ιδιότυπο περιορισμό στο κτίριο της ελληνικής διπλωματικής αποστολής-μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης τους.

Το «όχι» των τουρκικών δικαστικών αρχών και η διαταγή να κρατηθούν οι δύο στρατιωτικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας έρχεται να διαλύσει τις όποιες ελπίδες για ταχεία διευθέτηση του «παραμεθόριου επεισοδίου» όπως αποκάλεσε τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Καμμένος.

Το ζήτημα είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ενημέρωσε ότι θα το θέσει αναλυτικά προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας, όπως είπε ότι θα κάνει και προς την αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ αμέσως μετά. 

«Η σύλληψή τους σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

«Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις Βρυξέλλες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, το Πεντάγωνο διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, θα αξιοποιηθούν και τα ευρήματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τα στίγματα των κινητών τους. 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (127)

ο

ένας απο τους 2 είναι ευτραφής ο άλλος είναι λιγνός. Τι σημαίνει αυτό για τον απλό πολίτη? Οτι πετάξαμε τα λεφτά των φορολογούμενων στο αέρα και ότι κάποιοι εκπαιδευτές πρέπει να απολυθουν. Αν δε μπορείς να τρέξεις 400μ σε 15 δεύτερα δεν πρέπει να σε πληρωνουμε στο στρατό. Καπως ετσι πιάσανε και τον [...] και το λιγνό.

ελπίζω τα Α7 CORSAIR

NA ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ...

vutirombebedes

Ας τα κρατησουν τα κομαντο .. χαριζμα τους

Δεκαενεας

ουτε ανθυπολοχαγος ουτε υπολοχαγος ουτε εποπ!Ζμηνιας ειναι ο ενας και πλωταρχης ο αλλος.

@Ζμηνιας ειναι ο ενας και πλωταρχης ο αλλος.

Kαι εσύ ...αγράμματος!

Ρε πανούλη

Εκεί στην Ευρώπη έθεσες το θέμα και δεν σου θύμισε κανεις τους το άλλο θέμα που θα τους γέμιζες τζιχαβτιστες; Παραιτήσου χθες!

loukas

Ο διοικητής των κρατούμενων, πλέον, στρατιωτών μας είναι ακόμα στη θέση του?

acritas

Όταν η κρίση μετατρέπεται σε ευκαιρία: άμεση σύλληψη όποιου τούρκου παραβιάζει τα σύνορά μας (ίμια.αιγαίο κλπ) και διαπραγμάτευση για ανταλλαγή.Έτσι και θα επαναβεβαιωθεί η εθνική κυριαρχία σε αμφισβητούμενες περιοχές και θα υπάρχουν ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά.Έτσι κάνουν οι σοβαρές κυβερνήσεις σοβαρών κρατών.

Γθθι

Τι λες ρε μπαρμπα παραβιαζουν κατα 30 χιλ. και τους δινουμε και κοστουμια! Καλα μας κανουν!

Γλέντι

Δέχομαι στοιχήματα! Θα κάνουν παρέλαση 25Μαρτίου? Απόδοση 6.50 Θα σουβλισουν οβελία Ρουμανίας? Απόδοση 4.50 Θα κάνουν βουτιές στη Χαλκιδική τον Αύγουστο? Απόδοση 2.20

Χρήστος Ολλανδία

Πατριώτη, οι ζωές τους κινδυνεύουν και εσύ τζογαρεις. 1,10 δεν πήγες στρατό, 2,70 είσαι Ολυμπιακός, 6,9 είσαι εργένης. Γκεγκε;

@ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά που θεωρώ ότι θα είναι άκρως άτοπο και προσβλητικό ειδικά για τους δύο συμπατριώτες μας Ελληνες στρατιωτικούς που τους έπιασαν αιχμαλώτους οι Τούρκοι ...και εμείς να κάνουμε εμείς παρελάσεις για την απελευθέρωση μας από τους Τούρκους(!) το 1821!!!!!!

Duck You

Ένα 50αρι στο 2.20 λεω να το ρισκάρω!

Tasos Rallis

βρηκα λυση θα φωναξουμε το mr felps apo mission impossible αν φυσικα θελησει να την αναλαβει...

IOANNIS PAPADOPOYLOS

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ . ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ . Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.

Naiiii

John συμφωνώ μαζί σου. Μάλιστα ξεκινά από τον εαυτό σου. Κλείσε την τηλεόραση διότι ειμαι σίγουρος πως τώρα παρακολουθείς το SURVIVOR που είναι made in Turkey . Άντε γειάαααααααα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης