Αδριανούπολη: Τι είπαν στην απολογία τους οι Έλληνες στρατιωτικοί

Αδριανούπολη: Τι είπαν στην απολογία τους οι Έλληνες στρατιωτικοί

Τι είπαν για την περίπολο και το πώς βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος - Τι ζήτησε ο εισαγγελέας και ποιες οι κατηγορίες που τους απήγγειλε ο δικαστής

Τις επόμενες ώρες θα τις περάσουν σε τουρκική φυλακή της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές με την αιτιολογία ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος ενώ έκαναν την περίπολό τους.

Αφού αρχικά μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση χωροφυλακής της Αδριανούπολης και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάκρισής τους, ο υπολοχαγός Μηχανικού από το Κιλκίς, Άγγελος Μητρετώδης και o 25χρονος, λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης.

Όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα οι δύο στρατιωτικοί, στην απολογία τους ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεκινώντας από τις Καστανιές, ακολουθούσαν κάποιες πατημασιές, τις οποίες και φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να τις δείξουν στους ανωτέρους τους. Λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν  πέρα από τα σύνορα, κοντά στον Άρδα ποταμό, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εκεί τους εντόπισαν οι στρατιωτικοί της τουρκικής συνοριοφυλακής, οι επονομαζόμενοι «Αετοί των Συνόρων», οι οποίοι και τους έθεσαν υπό κράτηση, κατάσχοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους.

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες. Ο 25χρονος υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκώ
ν», φέρεται να κατέθεσε.

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του, ζητούσε να κατηγορηθούν οι δύο Έλληνες για κατασκοπεία, όμως ο δικαστής, όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα, τους απήγγειλε κατηγορίες για: Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης, υποψία διαφυγής, υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό. Επίσης διέταξε να εξεταστούν τα τηλέφωνά τους για να εξακριβωθεί αν περιέχουν ύποπτες φωτογραφίες/βίντεο και αν αληθεύουν τα όσα δήλωσαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birlik, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο Μουράτ, της περιοχής, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και στη συνέχεια μετήχθησαν στις φυλακές, όπου και θα κρατηθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο στρατιωτικοί ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους, δύο αλλαξιές ρούχα και ήδη μεταβαίνουν στα σπίτια τους δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για να πάρουν το ρουχισμό και να τον παραδώσουν στις τουρκικές Αρχές, που με τη σειρά τους θα τον δώσουν στους Έλληνες κρατούμενους.

«Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν» διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι δύο συλληφθέντες Έλληνες αυτή την ώρα κρατούνται στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης. Όπως διαβεβαίωναν από την κυβέρνηση, ο στρατιωτικός εισαγγελέας Αδριανούπολης τούς απήγγειλε κατηγορίες για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και μόνο, παρήλθε το αυτόφωρο και οδηγήθηκαν στις φυλακές. Το ελληνικό δημόσιο από πλευράς του όρισε δύο δικηγόρους που θα ασκήσουν έφεση.  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, oι δύο Έλληνες συνελήφθησαν χωρίς χρήση βίας από τους Τούρκους στρατιώτες, και επετράπη να επικοινωνήσουν με τη μονάδα τους.Δείτε βίντεο: Μυστήριο με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

ΣΧΟΛΙΑ (226)

Καχύποπτος

Μια απορία που την έχω εδώ και καιρό.Αν ο Ερντο ήθελε τους 8 πίσω δεν θα μπορούσε να τους εκβιάσει να γυρίσουν πίσω μόνοι τους βασανίζοντας ή φυλακίζοντας ή ακόμη και σκοτώνοντας τις οικογένειές τους,συγγενείς ή φίλους? Θα φοβόταν μην τον κακοχαρακτηρίσουν?

Αιγαίας

1. Στον Στρατό οι Αξιωματικοί δεν εκτελούν περιπόλους πολύ δε περισσότερο πεζές περιπολίες ρουτίνας που είναι καθήκοντα που εκτελούνται από οπλίτες, δηλαδή βαθμού Αρχιλοχία (σπανίως) ναι και κάτω έως οπλίτες Θητείας όπου υπάρχουν. 2. Οι αναγνωρίσεις είναι εποχούμενες δηλαδή επί οχήματος που όπως έχει αναφερθεί έκανε ο νεοτοποθετημένος Αξιωματικός μαζί με τον ΕΠΟΠ Λοχία. 3 Θα πει κανείς ότι μετά από καταδρομή απήχθησαν οι Έλληνες Στρατιωτικοί επί Ελληνικού Εδάφους? Που είναι το όχημα που επενέβαιναν? Πόση βία και ξυλοδαρμό υπέστησαν ώστε τους σκέπασαν τα πρόσωπα με τον ρουχισμό τους για να μην φαίνονται καθόσον είναι αδύνατον με χειροπέδες να σηκώσεις τα ρούχα σου? Πόση πίεση τους ασκήθηκε να υπογράψουν τέτοιες καταθέσεις? 4. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα αφεθούν ελεύθεροι? ή θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για χρόνια όπως κάνουμε και εμείς με τους 8 γνωστούς Τούρκους έως ώστε να ξεχαστεί το θέμα (και ο θεός να με βγάλει ψεύτη), τους αυτοκτονήσουν σε κανένα κελί τουρκικής φυλακής.

ΠΩ-ΠΩ

έχεις μεγάλη φαντασία, στα μέσα τις βδομάδας το παιδοβούβαλο και ο κάγκουρας θα ναι πίσω και θα πλερώνουμε τα μισθά τους ...

@Μακάρι να βγείς ψεύτης"Αιγαία"...αλλά...

Καλά τα λές και με επιχειρήματα...' Αλλωστε δεν είναι περίεργο που δεν τολμάνε να πούνε κουβέντα οι συγγενείς παρά παραμένουν φοβισμένοι και αποπέμπουν τους δημοσιογράφους για οποιαδήποτε πληροφορία μόνο σε ...επίσημες Κρατικές αρχές? ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ?????

έφεδρος λοχίας

Εχεις δίκιο , οι αξιωματικοί δεν πάνε περίπολο. Συνήθως ένας λοχίας , ένας δεκανέας με έναν οπλίτη. Αυτό ξέρω εγώ. Ο αξιωματικός μόνο για έφοδο, για αναγνώριση. Μήπως τρέχει κάτι άλλο. Μήπως είναι σε κόλπο λαθρομεταναστών, και την πάτησαν για αυτό δεν μιλάει κανένας. Μήπως όντως πήγαν να συναντήσουν λαθρομετανάστες για να τους οδηγήσουν στην Ελλάδα. Το μπούλη από τις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ δεν τον βλέπω για έξυπνο παιδί. Τον Ανθυπολοχαγό δεν μπορώ να κρίνω, αλλά όλα είναι πιθανά. Και να μας πουν από το πεντάγωνο, αν την ώρα που βρισκόταν εκεί ήταν προγραμματισμένη περίπολο. Από αυτά που ξέρουμε όταν βγαίνουν οι υπηρεσίες στο στρατό είναι συγκεκριμένες με τα ονόματα με την ώρα έναρξης και επιστροφής. Υπάρχει αυτή η υπηρεσία καταγεγραμμένη στο πρόγραμμα το οποίο βγαίνει και μέρες πριν. Εδώ βρομάει από παντού. Πάντως ότι και να γίνει , εύχομαι να γυρίσουν πίσω σύντομα που δεν το βλέπω. Την πάτησαν σαν την μοντέλα που πήγε με ναρκωτικά στην Κίνα.

Άλλαξαν τα χρόνια

Έτσι γίνονταν τότε που ήσουν εσύ τώρα ο στρατός έχει γίνει κολέγιο και πιθανόν να πηγαίνουν αξιωματικοί με ΕΠΟΠ. Διαόλου περίεργο αυτό ή ακόμη και να είχαν αναφορά από Έλληνες στρατιώτες για ίχνη όπου πήγαν να το ελέγξουν. Αλλά όχι να σού αναφέρουν και στα ΜΜΕ τα πάντα , ώρα περιοχή ονόματα. Να είμαστε κ λίγο σοβαροί.

νικος

αυτα τα θρεφταρια αν τα αφησουν χωρις τα σουβλακια τους μια ημερα δεν την βγαζουν

Ο τσιπρας

Παρεδωσε τους φανταρους και η δεξια την κυπρο.

ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..

ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ παρεδωσαν οι αμερικανοεβραιοι στους τουρκους..ΓΙΑΤΙ???γιατι ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ εδωσε τις βασεις στην κρητη,,και στην ΚΥΠΡΟ να χτυπησουν απο κει τους ΑΡΑΒΕΣ στον πολεμο του σινα,,ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ..ετσι λοιπον οι ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,,ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΑΧΑΜ ,,ριξαν τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ για να ελεχγουν ολη την περιοχη..ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ πριν ταζοντας ενωση κυπρου ελλαδος..

Και ο Τσιπραs οπου να ναι

..παραδιδει και τη Μακεδονια. Και τα νησια του Αιγαιου.

anastasia

η κυβερνηση μας αξιζει αξιολογηση για 3Α..........ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ..ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Προτείνω ανταλλαγή...

Oχι. Δεν θα ανταλλάξουμε τους 8 πραξικοπηματίες με τους δύο στρατιώτες. Προτείνω να ανταλλάξουμε τους 300 της Βουλής με τους δύο στρατιώτες... Δύο παίρνουμε, 300 κοπρόσκυλα τους δίνουμε...

Νικος

Ρε φιλε,με στεναχωρεις!Ξεχασες να στειλεις τον Πακη!

ΕΛ

Καλα ρε ΒΛΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΑΣΟΚΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;;; ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΣΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ! ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΒΡΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ;; Εχει γεμισει γιωταδες εδω μεσα που σχολιαζουν κιολας, αλλα με τετοιους πολιτικους ετσι ειναι, με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. Ντροπιαζουμε 2 αξιωμ για να κανει πολιτικη ο Τσιπρας. Και οταν γυρισουν, φυσικα Ομερτα αλλιως απολυση. Η χειροτερη φαρα ειναι οι συστημικοι ανωτεροι αξιωματικοι στο Στρατο, που τους κανουν κουμαντο οι πολιτικοι πατρωνες τους. Το εζησα το 98 σε Φυλακιο στο Πεπλο κοντα και παραλιγο να βρω τον μπελα μου επειδη αποκαλυψα την ανεπαρκεια τους! Περισσοτερα δεν μπορω να πω.

nick

Αυτή ήταν μελετημένη ενέργεια των Τούρκων. Εισήλθαν σε Ελληνικό έδαφος άφησαν ίχνη και τους περίμεναν να τους συλλάβουν με σκοπό να τους χρησιμοποιήσουν σαν μέσο διαπραγμάτευσης με τους δικούς τους. Μια υπόθεση τελείως διαφορετική.

@

Ίσως και ναχεις δίκιο φίλε.

ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ= ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΑΒΟΥΖΑ

Η ΝΔ δειχνει ΦΟΒΙΚΗ συναινεση! Όπως στο μεταναστευτικο του 2016 αντι να τσακίσει τον Τσιπρα-Καμμενο! Οπου ο λαός ξεχασε οτι ο Συριζα αφηνε ΕΚ ΠΕΠΟΙΗΘΣΕΩΣ να εισερχονται και να λιάζονται ένα εκατομμυριο ξενοι! Χθες είχαμε ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ελληνων κομμαντος (ο θεος να τους κανει!) στους τουρκους. Υπάρχουν αντικειμενικές πολιτικες ευθυνες σε Τσιπρα, Βιτσα, Γλιτσα (κουβελη) και Ψεκασμένο! Το κράτος πρέπει να λειτουργει τέλεια με 300 χλδ ΔΥ και συγχρονα Συστηματα Μηχανοργάνωσης, Ψηφιοποιησης, Ρομποτικής και Τεχνητης Νοημοσύνης. Οι μισοί στρατιωτικοι, οι μισοι εκπαιδευτικοι και οι μισοι ΔΥ πρέπει να απολυθουν και να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ με νέα συστηματα. ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ. ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ. Φατε τους!

Σωτηρης

Αν εισαι περιπολο και ερθει καποιος να σε συλλάβει, τι προβλεπεται;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης