Ο Υπάτιος Πατμάνογλου και οι συγγενείς του ζήτησαν αποζημίωση €3,3 εκατ.

Δεν παραστάθηκε η οικογένεια Βακάκη - Η ασφαλιστική δια της δικηγόρου της συνομολόγησε την υπαιτιότητα μέχρι του ποσού των 2,6 εκατ ευρώ - Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του

Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα με την Porsche, με οδηγό τον γιο του ιδιοκτήτη των «Jumbo» 
που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή μητέρα και το μωρό της, ξύπνησαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Και αυτό γιατί στο Πρωτοδικείο συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που έχει καταθέσει ο Υπάτιος Πατμάνογλου σε βάρος του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ζητώντας αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον χαμό των αγαπημένων του προσώπων, της συζύγου του και του ανήλικου γιου του Παύλου.

Ειδικότερα, η πλευρά Πατμάνογλου με την αγωγή της στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη των «Jumbo» Απόστολου Βακάκη και ιδιοκτήτη της Porsche, η οποία έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο που επέβαινε η οικογένεια.

Οδηγός του πολυτελούς οχήματος ήταν ο γιος του επιχειρηματία, Γιώργος Βακάκης ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο φίλος του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, που ήταν συνοδηγός. Στο άλλο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει για να πάει  στην τουαλέτα ο  Υπάτιος Πατμάνογλου, βρίσκονταν εκείνη την ώρα η σύζυγος και το μωρό παιδί τους, ο μικρός Παύλος.

Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα, πριν από ένα χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας και ενώ οι δυο νεαροί με την Porsche πήγαιναν στην Αράχωβα. Ο νεαρός Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημα να μπει στο παράπλευρο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και να πέσει πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν ακαριαίο θάνατο οι δύο επιβάτες της Porsche αλλά και η Αποστολία Πατμάνογλου με τον μικρό Παύλο που επέβαιναν στο σταθμευμένο όχημα.

Τι έγινε στο δικαστήριο

Σήμερα ο Υπάτιος Πατμάνογλου βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της αγωγής του. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση και 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς. 

Αντίθετα η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στη δίκη, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Μάλιστα, η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα μέχρι του ποσού των 2,6 εκατ ευρώ (προς όλους τους ενάγοντες συνολικά). Αν το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να «αναζητηθεί» το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο ξάδερφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: 

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Ήμουν πρώτος ξάδελφος της Αποστολίας. Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά γνωρίζω τον Υπάτιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το δυστύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειές τους. Ο Υπάτιος μετά το δυστύχημα δεν μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Δείτε βίντεο: Τροχαίο - Βακάκης: Ο Υπάτιος Πατμάνογλου
και οι συγγενείς του ζήτησαν αποζημίωση €3,3 εκατ.


ΣΧΟΛΙΑ (114)

Βουλγαράκη κυριακη

Εξαγοράζεται ο πόνος? Άραγε μετά από τέτοια τραγωδια μπορούμε να αντιδρούμε με καθαρό μυαλό? Άραγε είμαστε εμείς σε θέση να κρίνουμε τον υπατιο? Πάνω από όλα σε αυτή τη ζωή ,τώρα πια, είμαι μάνα. Δεν μπορώ να σκεφτώ λεπτό τη ζωή μου δίχως τα παιδιά μου και άρα δεν μπορώ να κρίνω πάρα να θλίβομαι. Ούτε δικαιολογώ μα Ούτε κ κατακρίνω. Απλώς κρατώ στην θύμησή μου την πίκρα της απώλειας της νιότης εκείνου του μικρού παιδιού. Εγώ ίσως και να έψαχνα για εκδίκηση. Δεν θέλω να το σκέφτομαι.

ήμαρτον

Δε χρειάζεται καθαρό μυαλό, δε χρειάζεται ούτε καν μυαλό, για να καταλάβεις πως είναι αδιανόητο να ζητάς αποζημίωση για το όχημά σου που κάηκε, για το περιεχόμενο της βαλίτσας σου, για το bullying που δεχόσουν στο σχολείο λόγω του ονόματός σου και για το μισθό που θα έπαιρνε η γυναίκα σου αν συνέχιζε τη δουλειά της. Δεν αρκέστηκε στη νόμιμη αποζημίωση. Με τόσα λεφτά που διεκδικεί, στην τελική δεν έχασε και τίποτα αφού όλα θα αποζημιωθούν!Μακάρι η γυναίκα και το παιδάκι να μη βλέπουν από πάνω την κατάντια του. Μακάρι να τα κερδίσει και να με βγάλει ψεύτρα δίνοντάς τα όλα σε φιλανθρωπίες.

ΤΖΟΚΕΡ!!

Δυστύχημα-έγκλημα ή τζόκερ;;; Ο Υπάτιος από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι αν ήταν η γυναίκα του στις τουαλέτες, δεν θα κατάφερνε να βγει ζωντανή, ενώ αυτός είχε εκπαίδευση κομάντο και επέζησε!! Επίσης την πρώτη μέρα δήλωνε ότι έχει συγχωρέσει τον εγκληματία που του ξεκλήρισε την οικογένεια!! Άλλος στη θέση του θα παρακαλούσε να είχε φύγει και ο ίδιος προκειμένου να μη βιώσει αυτή τη δυστυχία!! Αυτός όμως μάλλον ένιωθε ότι κέρδισε το τζόκερ... Και βγαίνει δημόσια 8 μήνες μετά την εξαλωση της γυναίκας του και του παιδιού του και δηλώνει έτοιμος να ξαναφτιάξει τη ζωή του επειδή του αρέσει η οικογένεια!!! [...] Είμαστε σοβαροί;;

!1

ετσι ακριβώς.....!!!

Καθηγητής Μυστήριος

Yπάτιε, πρόσεχε τι τάζεις γιατί παίζει να μην πάρεις και τίποτα από τον Τζάμπο...

2

Τυχοδιώκτες έσπευσαν όλοι για να ζητήσουν αποζημίωση.

Σε τι ευθύνεται ο μπαμπάς,

τον υποχρέωσε με το ζόρι να το οδηγήσει με 300 ? Μπορεί κανείς να αποδείξει ότι θα έσκαζε λάστιχο εάν δεν υπερέβαινε το όριο ταχύτητας ή έστω με σκασμένο λάστιχο και με επιτρεπόμενη ταχύτητα θα κατέληγε ανεξέλεγκτο και θανατηφόρο ? Ενήλικας ήταν είχε την ευθύνη ο ίδιος για τις οδηγικές επιλογές του. Όσον αφορά τον mister τηλεπερσόνα, ο οποίος μας έδωσε το δικαίωμα να ασχολούμαστε μαζί του με την τηλεοπτική συμπεριφορά του, μάλλον θα πρέπει να αρκεστεί με αυτά που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική για να εξαγοράσει τον πόνο του.

αισχοςς

3.3 εκ ευρω ειναι απλα αστειο ποσο για το εγκλημα αυτο ! εγω θα απαιτουσα 30.000.000 ευρω το ελαχιστο.

Σιγα ρε μεγαλε .....

δεν σκοτωθηκαν ελεφαντες , ανθρωποι σκοτωθηκαν .... 70-80 κιλα ο καθενας .

@22

Σιγουρα ο ανθρωπος εχασε την οικογενεια του....σιγουρα πρεπει πρεπει να αποζημιωθει....εκεινο όμως που εκανε εντύπωση ήταν η σταση του τις πρωτες στιγμές απο το τραγικό εγκλημα-ατύχημα.....περίεργες δηλώσεις για τον εγκληματία οδηγό....πόσο θρηνούσε για αυτόν.....περισσότερο και απο το παιδί και τη γυναίκα του....και περίεργη στάση....πολύ ψυχραιμη για ότι τον είχε βρεί....αυτό βγήκε προς τα έξω.....σαν να παρηγορήθηκε αμέσως απο την αποζημήωση που ένιωσε πως δικαιούνταν και έβλεπε να έρχεται....

Δυστύχημα ή

Τζόκερ;

Αννα

Είσαι ξεδιάντροπος και χυδαιος

..........

5 + 1

ΡΕ

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΗΜΑ

Ελλ.ΓΑ

Μπορει η συνειδηση σου να μεταφερθει στο σκοτωμενο καμενο μωρακι κ τη κοπελα;Κανεις ανθρωπος ουτε στη φαντασια του να μη το ζησει.Ειναι χειροτερο απο ταινια τρομου.Αυτο λοιπον φιλε-η μου λες τζοκερ;Ποσο εχουμε πια αποκτηνωθει;Προσεξε η ζωη μας φυλαει πολλα.

Dino

Kyrie Jumbo. An eisai pantelonatos kai fertheis pantelonata tha me ksanadeis sta jumbo. An den eisai pantelonatos den tha ksanapatisw to podi mou ekei mesa. Oso gia to palikari ton Ypatio. Autoi pou vgenete kai tou kanete kritikh den eiste oute mia trixa apo tin kefali tou. Ypatie kouragio kai euxomai na ksanaftiakseis tin zoi sou palikare.

...

άστοχο σχόλιο το περί τρίχας καθότι καραφλός

Θρηνεί ο Βακάκης

που δεν θα ξαναπας στο μαγαζί του....Φήμες τον θέλουν να ετοιμάζεται να τα κλείσει όλα,μιας και είναι τεράστιο πλήγμα για αυτόν...Όσο η για την τρίχα του....Υπάτιου,δεν έχει έτσι κι αλλιώς.Τόσες ώρες μπροστά στις κάμερες πέρασε, τ ον είδαμε όλοι.

Μην κρίνετε ζώα

Το πως νιώθει ο υπατιος κανεις δεν το ξέρει. Μόνο η καρδούλα του ξέρει τι περνάει . Γι αυτό βουλώστε το ζώα. Και κοιτάξτε τη μίζερη ζωή σας , μην ασχολείστε με τους άλλους .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aselgia-arthro

Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τον 60χρονο φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών - Πρωτοδίκως ο μουσικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών για ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο κοριτσιών 8 και 10 ετών 

ΦΩΤΟ_ΥΔΕΖΙ_1

Αλλοδαπός δραπέτης φυλακών κι ένας 53χρονος Έλληνας οι δράστες σε ένοπλες ληστείες καταστημάτων της Αττικής - Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τους δράστες το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες

1
pc_ar

Σύμφωνα με έρευνα  εταιρίας παραγωγής ερωτικών ταινιών  μετά την Καλαμάτα ακολουθεί η Πάτρα - Ποιες ηλικίες βλέπουν περισσότερο αισθησιακές ταινίες - Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς Ελληνίδες πορνοστάρ

2
anto98

Πρόκειται για το σημείο στο οποίο πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή, εγκληματική οργάνωση, που είχε ορμητήριο συγκεκριμένο κτίριο της Αντωνιάδου και διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά

1