Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή - μαμούθ του Υπάτιου Πατμάνογλου κατά του Mr Jumbo

Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή - μαμούθ του Υπάτιου Πατμάνογλου κατά του Mr Jumbo

Ζητά 1,5 εκατ. ευρώ αποζημίωση για το τροχαίο - Ο Υπάτιος Πατµάνογλου θρηνεί για το χαμό της συζύγου και του γιου του - Μνήμες από το τρομακτικό τροχαίο με την Porsche του Βακάκη στην εθνική οδό, ξυπνούν σήμερα στην Ευελπίδων


Ο Υπάτιος Πατμάνογλου και οι συγγενείς του ζήτησαν αποζημίωση €3,3 εκατ.
Εκδικάζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του Υπάτιου Πατμάνογλου σε βάρος της οικογένειας Βακάκη. Υπενθυμίζεται, ότι ο άτυχος άντρας είδε να χάνονται μπροστά στα μάτια του, η γυναίκα και το παιδί του, στο τραγικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2017 στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, όταν το αυτοκίνητο του Γιώργου Βακάκη, γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo, καρφώθηκε με τεράστια ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο όχημα.

Ο νεαρός οδηγός της μαύρης Porsche κινούνταν με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χλμ./ώρα, πάτησε φρένο, το θηριώδες όχημα πλαγιολίσθησε και μπήκε με μπλοκαρισμένους τροχούς στο πάρκινγκ του 82ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στέλνοντας ακαριαία στον θάνατο τη σύζυγο του Υπάτιου Πατμάνογλου Αποστολία και το ανήλικο αγοράκι τους Παύλο. 

Η αγωγή και οι εξελίξεις 
Κλείσιμο

Αποφασισμένοι να ψάξουν την αλήθεια προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους του φονικού τροχαίου με την Porsche παραμένουν τόσο οι γονείς του 24χρονου συνοδηγού Ανδρέα Γεωργακόπουλου όσο και ο Υπάτιος Πατμάνογλου. Ο άτυχος πατέρας και σύζυγος στις αρχές Νοεμβρίου του 2017 κατάθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή σύμφωνα με την οποία στρέφεται εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήματος, των κληρονόμων του θανόντος οδηγού και της ασφαλιστικής εταιρείας. Η χρηματική αποζημίωση αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του μικρού Παύλου, στις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν μέσα. Οπως τονίζει στο protothema.gr άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την οικογένεια Πατμάνογλου, «οι χρηματικές αξιώσεις είναι οι συνηθισμένες που εγείρονται σε αυτές τις περιπτώσεις και αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ. Η αγωγή κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, όπως γίνεται στα αστικά δικαστήρια, η δικάσιμος μπορεί να αλλάξει καθώς ενδέχεται να ζητηθεί αναβολή». Από την πλευρά της, η οικογένεια του άτυχου συνοδηγού διόρισε πραγματογνώμονα και ανέθεσε σε δικηγόρο τον χειρισμό της υπόθεσης ξεσκονίζοντας κάθε πτυχή: από την κατάσταση του οδοστρώματος μέχρι το σημείο και τον τρόπο κατασκευής των τουαλετών, αλλά φυσικά και την κατάσταση του μαύρου supercar και τα πιθανά λάθη του νεαρού οδηγού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει αν και οι γονείς του συνοδηγού σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή όπως ο Υπάτιος Πατμάνογλου ή αν θα κινηθούν μόνο σε ποινικό επίπεδο. 


Το χρονικό και το πόρισμα

Οταν στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, την Κυριακή της Αποκριάς, η μαύρη Porsche του γιου του «Mr Jumbo» πέφτει ανεξέλεγκτη στο πάρκινγκ της εθνικής οδού και καρφώνεται στο Honda Civic της οικογένειας Πατμάνογλου στέλνοντας στον θάνατο τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και ένα αγοράκι, οι αξιωματικοί της Τροχαίας γνώριζαν ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε χρόνο και το αποτέλεσμα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Αλλωστε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οικογένειες των θυμάτων προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να αναζητήσουν τους υπεύθυνους ενώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμπλέκονται τρεις οικογένειες: του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, του συνοδηγού και φίλου του Ανδρέα Γεωργακόπουλου και του άτυχου Υπάτιου Πατμάνογλου που είδε μέσα σε δευτερόλεπτα τη γυναίκα του και το παιδί του να χάνονται αβοήθητοι μέσα σε πυκνές φλόγες και καπνούς. 

Ο οδηγός της Πόρσε Γιώργος Βακάκης



O συνοδηγός του Γιώργου, Ανδρέας Γεωργακόπουλος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης