O Ρουβίκωνας απειλεί να «βάλει φωτιά» στο ματς της ΑΕΚ με την Ντινάμο Κιέβου

O Ρουβίκωνας απειλεί να «βάλει φωτιά» στο ματς της ΑΕΚ με την Ντινάμο Κιέβου

«Μαζί με τους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας θα φτάσουν στην Ελλάδα φασίστες του Δεξιού Τομέα» επισημαίνει σε κείμενο του και καλεί όλους τις αντιφασίστες στις εξέδρες να αντιπαρατεθούν μαζί τους και να τους δώσουν ένα σαφές μήνυμα

Την ώρα που η ΑΕΚ προετοιμάζεται για την αυριανή πρώτη μάχη με την Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League ο Ρουβίκωνας με κείμενο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τονίζει ότι μαζί με τους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας θα φτάσουν στην Ελλάδα και μέλη του γνωστού «Δεξιού Τομέα».

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η έλευση τους συνιστά «πρόκληση για όλο τον αντιφασιστικό κόσμο» καθώς όπως σημειώνει οι «οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του «Δεξιού τομέα» και βαρύνονται με χιλιάδες εγκλήματα, επιθέσεις και δολοφονίες.

Στην ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας σημειώνει ότι «είναι καθήκον πρώτα από όλα των αντιφασιστών στις κερκίδες, ανεξάρτητα ποια ομάδα υποστηρίζουν να αντιπαρατεθούν και «να δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον φασιστικό οχετό του Δεξιού τομέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα: 

«Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας για το UEFA Europa League ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Δυναμό Κιέβου. Υπό κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει τίποτα πιο αδιάφορο για μια αναρχική συλλογικότητα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν είναι όμως κανονικές οι συνθήκες αυτή τη φορά.

Μαζί με τους ποδοσφαιριστές της Δυναμό Κιέβου θα καταφθάσει και ένας σημαντικός αριθμός οργανωμένων οπαδών της, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Η παρουσία οργανωμένων οπαδών της Δυναμό Κιέβου είναι μια πρόκληση για όλο τον αντιφασιστικό κόσμο είτε έχει σχέση με τα γήπεδα είτε δεν περνάει ούτε από έξω.

«Οι Ουκρανοί φασίστες, οπαδοί της Δυναμό Κιέβου όμως είναι πολλά περισσότερα. Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια απο την πορτοκαλί επανάσταση που ανέτρεψε το φιλορωσικό καθεστώς στην Ουκρανία και επέβαλε ένα φιλοαμερικάνικο.

Ακολούθησε πόλεμος στον Ουκρανικό νότο που οδήγησε στην απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία, ενώ ανεξαρτησία έχουν κηρύξει και οι περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, ακόμα και τώρα μάχες και συγκρούσεις ξεσπάνε διαρκώς. Από την πορτοκαλί επανάσταση και μετά την πολιτική ηγεμονία –και τους δρόμους- την κέρδισε η Ουκρανική ακροδεξιά.

Οι φασίστες του «Δεξιού τομέα» πρωταγωνίστησαν όχι μόνο στην πάλη ενάντια στο φιλορωσικό καθεστώς αλλά και έναντι σε οποιονδήποτε άλλον σήκωσε κεφάλι και στο εσωτερικό της Ουκρανικής κοινωνίας, αναρχικούς, αριστερούς, διανοούμενους, lgbt κοινότητα... Τέλος, πρωταγωνιστούν ακόμα στον πόλεμο και τις σφαγές ενάντια σε ρωσικούς πληθυσμούς και όσους αντιστέκονται στο φιλοαμερικανικό καθεστώς του Κιέβου.

Ο «Δεξιός τομέας» είναι στην ουσία ένας πανίσχυρος ναζιστικός στρατός με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που όπως κάθε τέτοιος στρατός έχει μαζέψει στους κόλπους λούμπεν και άγρια νεολαιίστικα στοιχεία. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του «Δεξιού τομέα». Βαρύνονται με χιλιάδες εγκλήματα. 

Λυντσαρίσματα, επιθέσεις, δολοφονίες, σφαγές.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό τη 2α Μάη του 2014 μετά τον εγκλωβισμό εκεί εκατοντάδες καταδιωκόμενων συνδικαλιστών και αριστερών. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς 48 άτομα κάηκαν ζωντανά ή πυροβολήθηκαν καθώς πήδαγαν από τα παράθυρα για να σωθούν, ενώ πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν  τελικά για πάνω απο 300 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Αυτοί οι φασίστες έρχονται στην Ελλάδα εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα της 15ης Φλεβάρη.

Είναι καθήκον πρώτα από όλα των αντιφασιστών στις κερκίδες, ανεξάρτητα ποιά ομάδα υποστηρίζουν να αντιπαρατεθούν και να δώσουν ένα σαφές μήνυμα  στον φασιστικό οχετό του «Δεξιού τομέα» (που ας μην ξεχνάμε, είχε ζωτικές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή).

Μαζί τους πρέπει να συμπαραταχθεί και ο κόσμος του αγώνα που δεν έχει ή δεν θέλει να έχει σχέσεις με τις ΠΑΕ. Είναι μια πρόκληση που υπερβαίνει το ζήτημα του ποδοσφαίρου. Ζούμε σε μέρες που σε όλη την Ευρώπη ο φασισμός ανακάμπτει και μάλιστα χωρίς τις μεταπολεμικές μεταμφιέσεις. Επανακάμπτει ένας γνήσιος, επιθετικός φασισμός του πεζοδρομίου.

Ήδη στην Ουκρανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία ο φασισμός αυτός βρίσκεται υπό την κάλυψη του αστικού κράτους. Δεν είμαστε μακριά από όλα αυτά. Ο καπιταλισμός μες στην κρίση του επιστρέφει στις παλιές του συμμαχίες. Γι' αυτό και από την μεριά μας ως κοινωνική βάση πρέπει να δώσουμε τα δικά μας σινιάλα.

Ο αντιφασισμός δεν περιορίζεται στους ντόπιους εκφραστές του. Κάθε φασιστική πρόκληση, κάθε παρουσία τέτοιων αντικοινωνικών στοιχείων, τέτοιων φονιάδων, είτε είναι Έλληνες είτε Ουκρανοί, είτε οτιδήποτε, πρέπει να απαντιέται. Και ως ένα διεθνιστικό σινιάλο, αυτή τη φορά στους Ουκρανούς και Ρώσους αντιφασίστες, και ως ένα σινιάλο στην Ελληνική κυρίαρχη τάξη: μην ελπίζετε, ο φασιστικός σας σύμμαχος θα τσακιστεί».

ΣΧΟΛΙΑ (68)

Η αρκούδα του Σούμυ

Τα ρουβικωνάκια δεν είναι ο 'αντιεξουσιαστικός' χώρος αλλά μία σέκτα 150 ατόμων που χαίρει πλήρους ασυλίας από το επίσημο κράτος. Αν θέλουν να πολεμήσουν εναντίον του Azov Battalion, να πάνε να καταταγούν στους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς. Εκεί, όμως, μπορεί να βρεθούνε στο ίδιο στρατόπεδο με τα καλόπαιδα της Ρωσικής Εθνικής Ενότητας (Μπαρκάσοβ και Γκίρκιν), της Σλαβικής Ομοσπονδίας (Τέσακ), του Kornilevski Battalion, του σερβικού Obraz...μπορεί και τίποτα ξέμπαρκούς χρυσαυγίτες. Ξεστραβωθείτε, μάθετε να βλέπετε λίγο πιό πέρα από το νεοελληνικό σας μικρόκοσμο και σταματείστε να τσουβαλιάζετε ολόκληρους λαούς σαν 'φασίστες', 'ανθέλληνες' και δεν ξέρω τι άλλο. Ειδικά οι ακροαριστεροί, δεν έχουνε περάσει πολλά χρόνια από τότε που αποκαλούσατε τον (πάππου προς πάππου Τσέτνικ) Ράντοβάν Κάρατζιτς 'σύντροφο' και μετά από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα γίνατε ρεντίκολο. Αυτά από ένα φίλο τόσο του ρωσικού, όσο και του ουκρανικού λαού και της κουλτούρας τους. ΥΓ: Καλή τύχη στην ΑΕΚ!

The Baltic Lynx

Θυμάμαι το 2011 στη Μπρατισλάβα όταν, μετά από αγώνα της Σλοβακίας με τη Ρωσία, οι Ρώσοι ultras είχαν γεμίσει τις υπόγειες διαβάσεις της πόλης με συνθήματα όπως 'Death to Islam!' 'Kill Albanians/Chechens!' 'White Power' 'Thank you Slavic brothers!' όπως και με το kolovrat (σλαβική εκδοχή της σβάστικας). Δεν θα διαφωνήσω ότι ο κύριος όγκος των ultras της Dinamo είναι επίσης εθνικιστές/ακροδεξιοί. Ωστόσο, θα 'ευαισθητοποιούνταν' οι ρουβίκωνες κατά τον ίδιο τρόπο αν έρχονταν νεοναζί οπαδοί της Spartak Moskva ή της CSKA; Επίσης, ΚΑΜΜΙΑ μα ΚΑΜΜΙΑ από τις κοινωνικοπολιτικές παθογένειες που αναφέρει η ανακοίνωση τους για την Ουγγαρία, τη Πολωνία κτλ. δεν ισχύει KAI για τη (Αγία) Ρωσία του (νεοσυντηρητικού εθνικιστή) Πούτιν; Τουλάχιστον, πείτε κάτι έτσι απλά για το ξεκάρφωμα! :)

κι

και τι σας νοιαζει ρε εξαρχιστανιστες;;;; μετα τη καταπατηση των εξαρχειων τωρα επεκτεινεστε σε ολη την ελλαδα;;; ανακοινωσεις μην βγαζετε, κανενας δεν σας δινει σημασια. αμα δε θελετε τους χουλιγκανς απο κιεβο να πατε να τους το πειτε καταμουτρα.

GATE 7

Aγωνιστικά είμαστε αντίπαλοι με τους ΑΕΚτζήδες ..... εξωαγωνιστικά και στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαστε μαζί με την ΑΕΚ και αδέρφια τους!

BLYATS

Μακάρι οι Ρουβίκωνες να τομλήσουν να πάνε στο ματσάκι και να προσπαθήσουν να κάνουν μαγκιές. Θα μαζέψουν ισα με 5 καράβια ξύλο.

εχει γινει Ρουβικωνας

η χώρα όλη !!! Του Ρουβίκωνα γίνετε κ της πουτ@....το...μέταλλο!!!

Μανιατης

Καλα,αλλα λογια να αγαπιωμαστε!Μαγκιες εκ του ασφαλους (καφες στο Κολωνακι),και ανεβασμα στα social media,αντιστασιακων στατους,κατα των ουκρανων!Εχουν ενημερωθει φυσικα οτι οι ουκρανοι δερνουν ασχημα,και ετσι θα παραμεινουν μονο στα λογια!Αντε το πολυ πολυ να πανε εξω απο το ξενοδοχειο που θα φυλοξενηθουν οι οπαδοι της Dynamo σε αποσταση ασφαλειας παντα,και να πεταξουν κανα πακο φυλλαδια,και μετα τρεχωντας παλι για κανενα φρεντο σε καφετερια καμια 25αρια τετραγωνα μακρια!Τωρα εαν,λεμε,εαν αποφασισουν να πανε να πουλησουν νατιλικι,καλα θα κανουν να το ξανασκεφτουν και να μην πανε.Εχω δει απο κοντα σε επεισοδια τους συγκεκριμενους οπαδους,και εχω να πω οτι καλυτερα να τα βαλεις με μια αγελη λιονταρια,παρα με αυτους τους κανιβαλους!Περνανε και απο πισω τους αφηνουν καμενη γη!

βασιλης

αντε αναρχοφασιστακια να σας δω να τα βαζετε με πραγματικους φασιστες και οχι με τα ''δικα μας'' κομπλεξικα γατακια

Ε.Π

Κι εγώ θα πάω αύριο σε μιά εκδήλωση. Να σας στείλω δελτίο τύπου να διαφημίσετε κι εμένα;

ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΛΥ

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΟΛΥ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης