Θρίλερ στην ΑΟΖ της Κύπρου: Δεν στέλνουμε φρεγάτα λένε οι Ιταλοί

Θρίλερ στην ΑΟΖ της Κύπρου: Δεν στέλνουμε φρεγάτα λένε οι Ιταλοί

Ερωτηματικά σχετικά με το τι θα γίνει με το γεωτρύπανο - Όλες οι ενέργειες γίνονται στο διπλωματικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε ασφαλώς σε άμεση επαφή με την κυπριακή Κυβέρνηση, σημείωσε ιταλική πηγή

Επί του παρόντος λαμβάνονται μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο, και είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές διεργασίες, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ιταλική διπλωματική πηγή, η οποία κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες για αποστολή ιταλικής φρεγάτας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, επεσήμανε πως δεν έχει πληροφόρηση για κάτι τέτοιο.
 
Όλες οι ενέργειες γίνονται στο διπλωματικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε ασφαλώς σε άμεση επαφή με την κυπριακή Κυβέρνηση, σημείωσε η ίδια πηγή. Ερωτηθείσα για τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε πως όλα τα πιθανά κανάλια επικοινωνίας είναι ανοικτά και «λαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε διπλωματικό επίπεδο», σημειώνοντας, παράλληλα, πως «δεν είμαστε οι μόνοι που ενεργούμε επί αυτού του θέματος».
 
Είπε ακόμη πως είναι σημαντικό να αφεθούν οι κυβερνήσεις να εργαστούν, προσθέτοντας πως «είναι μια πολύ περίπλοκη και ευαίσθητη κατάσταση».
 
Σημείωσε πως αυτό που υφίσταται είναι η NAVTEX της Τουρκίας, η οποία δεν επιτρέπει τις δραστηριότητες σε ένα μεγάλο τμήμα της θάλασσας, περιλαμβανομένης της περιοχής στην οποία κατευθύνεται το SAIPEM 12000.
 
Εξάλλου διπλωματική πηγή στη Λευκωσία ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η κυπριακή Κυβέρνηση γνωρίζει επίσημα τις κινήσεις που γίνονται από ιταλικής πλευράς, αλλά δεν επιθυμεί να τις σχολιάσει.

Δηλώσεις Ιταλού ΥΠΕΞ
Η Ιταλία επιθυμεί την εξεύρεση μιας λύσης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και προς το συμφέρον της εταιρείας ΕΝΙ, των χωρών στην περιοχή και των δυο κοινοτήτων της Κύπρου, ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Αντζελίνο Αλφάνο στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον οποίο συνάντησε στο Κουβέιτ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν σήμερα στην ανάγκη να ληφθούν υπόψη τα εθνικά συμφέροντα και των δυο χωρών και οι ανησυχίες που εκφράζονται από τις Κυβερνήσεις τους, υπό το φως της διατήρησης ενός κλίματος εμπιστοσύνης, που χρειάζεται για την προώθηση μελλοντικών ενεργειακών προγραμμάτων, παράλληλα με τα υφιστάμενα.

Σημειώνεται ακόμη πως η συνάντηση Αλφάνο - Τσαβούσογλου έγινε ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία του κ. Αλφάνο χθες το πρωί με τον κ. Τσαβούσογλου κατά την οποία ηγέρθηκε το θέμα της πλατφόρμας SAIPEM 12000.

"Ο κ. Αλφάνο ενημέρωσε τον Υπουργό Τσαβούσογλου ότι η Ιταλία επιθυμεί να βρεθεί μια κοινή λύση, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και προς το συμφέρον της ΕΝΙ, των χωρών στην περιοχή και των δυο κυπριακών κοινοτήτων", προστίθεται.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

theokal o πελοποννήσιος

Περιμέναμε το "ξανθό γένος" να μεσολαβήσει υπέρ μας και να τραβήξει το αυτί του αλητάμπουρα τρομοκράτη της περιοχής και εκείνος του πούλησε πυραύλους S-400 καίτοι ο αλητάμπουρας του είχε καταρρίψει αεροσκάφος στη Συρία. Περιμέναμε από τους Γερμανούς να τους τραβήξουν το αυτί που διώκουν αντικαθεστωτικούς, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιούν γερμανικούς εξοπλισμούς σε βάρος αμάχων, συλλαμβάνουν Γερμανούς δημοσιογράφους κλπ και εκείνοι προ 10ημέρου έκαναν στρατιωτική συμφωνία εξαγωγής υλικού και τεχνολογίας της Rheinmentall στην Τουρκία για την εκεί αναβάθμιση των leopard2. Περιμένουμε από τους Ιταλούς που έχουν κάμποσα εργοστάσια στην Τουρκία να τα τσουγκρίσουν με τους Τούρκους? Όταν Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί κλπ έχουν ο καθένας ξεχωριστά εμπορικές συμφωνίες εκατομμυρίων περιμένετε να ασχοληθούν με την Κύπρο ή την Ελλάδα? Δεν βλέπετε ότι οι εμπορικές συμφωνίες που έχει η Τουρκία με την Ε.Ε. παρότι δεν είναι μέλος της είναι πολλαπλάσιες από τις δικές μας ? Μην περιμένετε να μας σώσει κανείς. ΜΟΝΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, με δουλειά, άνοδο της παραγωγής, εξαγωγές, τουρισμό, ανάπτυξη για να περισσεύουν λεφτά να εξοπλιζόμαστε σαν αστακοί να μας φοβούνται. Αλλιώς δεν παίρνουν χαμπάρι και όταν μας βρίσκουν μπόσικους όπως τώρα που έχουμε χρεοκοπήσει και έχουμε κυβέρνηση παχυδέρμων που αντέχει τις χλαμπάτσες, θα κάνουν τους τσαμπουκάδες τους. Είναι λαός πολεμοχαρής, αμόρφωτος, δεν νοιάζονται ούτε για τα προσχήματα και αργά ή γρήγορα θα προσπαθήσουν να μας κάνουν ζημιά. Και μην έχετε αυταπάτες ότι ... φταίει ο Ερντογάν. Όποιος διαφωνεί ας μου δείξει έστω έναν Τούρκο (που η γνώμη του να παίζει ρόλο στη πολιτική ζωή της Τουρκίας) και οι απόψεις του να είναι κοντά σε αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαικό ή Ελληνικό πνεύμα, Πολιτισμός και Διεθνές δίκαιο. Σας πληροφορώ - για να μην αυταπατάστε - ότι ο Ερντογάν είναι και ο ... καλύτερος τους.

Μάνος

Δυστυχώς 40 χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πιστεύουν οτι υπάρχει Ε.Ε. που θα προστατεύσει τα συνορά της όταν μάλιστα η Τουρκία είναι δικό τους δημιούργημα

theokal

Περιμέναμε το "ξανθό γένος" να μεσολαβήσει υπέρ μας και να τραβήξει το αυτί του αλητάμπουρα τρομοκράτη της περιοχής και εκείνος του πούλησε πυραύλους S-400 καίτοι ο αλητάμπουρας του είχε καταρρίψει αεροσκάφος στη Συρία. Περιμέναμε από τους Γερμανούς να τους τραβήξουν το αυτί που διώκουν αντικαθεστωτικούς, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιούν γερμανικούς εξοπλισμούς σε βάρος αμάχων, συλλαμβάνουν Γερμανούς δημοσιογράφους κλπ και εκείνοι προ 10ημέρου έκαναν στρατιωτική συμφωνία εξαγωγής υλικού και τεχνολογίας της Rheinmentall στην Τουρκία για την εκεί αναβάθμιση των leopard2. Περιμένουμε από τους Ιταλούς που έχουν κάμποσα εργοστάσια στην Τουρκία να τα τσουγκρίσουν με τους Τούρκους? Όταν Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί κλπ έχουν ο καθένας ξεχωριστά εμπορικές συμφωνίες εκατομμυρίων περιμένετε να ασχοληθούν με την Κύπρο ή την Ελλάδα? Δεν βλέπετε ότι οι εμπορικές συμφωνίες που έχει η Τουρκία με την Ε.Ε. παρότι δεν είναι μέλος της είναι πολλαπλάσιες από τις δικές μας ? Μην περιμένετε να μας σώσει κανείς. ΜΟΝΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, με δουλειά, άνοδο της παραγωγής, εξαγωγές, τουρισμό, ανάπτυξη για να περισσεύουν λεφτά να εξοπλιζόμαστε σαν αστακοί να μας φοβούνται. Αλλιώς δεν παίρνουν χαμπάρι και όταν μας βρίσκουν μπόσικους όπως τώρα που έχουμε χρεοκοπήσει και έχουμε κυβέρνηση παχυδέρμων που αντέχει τις χλαμπάτσες, θα κάνουν τους τσαμπουκάδες τους. Είναι λαός πολεμοχαρής, αμόρφωτος, δεν νοιάζονται ούτε για τα προσχήματα και αργά ή γρήγορα θα προσπαθήσουν να μας κάνουν ζημιά. Και μην έχετε αυταπάτες ότι ... φταίει ο Ερντογάν. Όποιος διαφωνεί ας μου δείξει έστω έναν τούρκο που η γνώμη του να παίζει ρόλο στη πολιτική ζωή της Τουρκίας και οι απόψεις του να είναι κοντά σε αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαικό ή Ελληνικό πνεύμα και Διεθνές δίκαιο. Σας πληροφορώ - για να μην αυταπατάστε - ότι ο Ερντογάν είναι και ο ... καλύτερος τους.

Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...

"Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του" έλεγαν πολλές φορές οι Συριζαίοι... Εσείς τι λέτε, θα υπερασπιστούν με θέρμη τα συμφέροντα της Ελλάδος και της αδελφής Κύπρου ???

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Αντιληφθείτε το, κανένας μας Κανένας από το σινάφι των "Ευρωπαίων" δεν θα κάνει τίποτα υπέρ της Ελλάδας ή της Κύπρου, σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία. Είναι Μισέλληνες. Μόνο, ίσως, το Ισραήλ ή άλλες Μεγάλες Δυνάμεις σώσουν την κατάσταση κάπως. Μην περιμένετε καμία βοήθεια από αυτά τα κοθώνια της Ε.Ε.. Εξολπιστείτε για κάθε ενδεχόμενο.

Kapodistrias

THA ME TRELANETAI ELLHNES PERIMENETAI THN ITALIA NA POLEMHSH GIA SAS ?? MIPOS HSASTE TRELOI?? POTE POLEMISAN OI ITALOI???? PARTE TO XAMPARI HSASTE MONOI SAS EKSOPLISTHTAI DIOTI SAS PERIMENOYN DRAMATA GINETAI KAI MATHETAI APO TO ISRAHL. # HSASTE MONOI ,MONOI.

h

Η Κυπρος και η Ελλαδα (ξερετε, του Ενιαιου Αμυντικου Χωρου) περιμενουν απο τους Ιταλους να στειλουν φρεγατα για να διωξουν τον Τουρκο απο τον ...Ενιαιο Αμυντικο Χωρο τους? Μαλιστα. Ε, αν ειμαστε τυχεροι, μπορει να ενδιαφερθουν και οι Γιαπωνεζοι και να στειλουν κι αυτοι τιποτα να μας προστατευσει

ioannis

Η Ιαπωνία συμμετείχε στη συνθήκη της Λωζάνης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elas-592x330

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό όταν διαπίστωσαν ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής από τον τακτικό ανακριτή Πρωτοδικών Άμφισσας για παράβαση του νόμου περί όπλων