Χαλκιδική: Σπείρα «ξήλωνε» μπαταρίες από σταθμευμένα οχήματα

Χαλκιδική: Σπείρα «ξήλωνε» μπαταρίες από σταθμευμένα οχήματα

Οι δυο τελευταίες προσπάθειες των μελών της να κλέψουν δυο μπαταρίες από ένα σταθμευμένο μηχάνημα έργων και να ξηλώσουν άλλες δυο από ένα φορτηγό, οδήγησε στην σύλληψη δυο Ελλήνων - Αναζητούνται οι άλλοι τέσσερις

Χαλκιδική: Σπείρα «ξήλωνε» μπαταρίες από σταθμευμένα οχήματα
Φορτηγά και μηχανήματα έργων που έβρισκαν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, έβαζε στο μάτι μια εξαμελής σπείρα Ελλήνων, οι οποίοι λεηλατούσαν τις μπαταρίες τους για να τις πουλήσουν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων της Θεσσαλονίκης αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Οι δυο τελευταίες προσπάθειες των μελών της να κλέψουν δυο μπαταρίες από ένα σταθμευμένο μηχάνημα έργων και να ξηλώσουν άλλες δυο από ένα φορτηγό, οδήγησε στην σύλληψη δυο Ελλήνων ηλικίας 38 και 45 χρόνων από τους αστυνομικούς της  Ασφάλειας Μουδανιών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, κατασχέθηκε ως μέσο για την παράνομη δραστηριότητά τους. 

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι στη σπείρα συμμετείχαν άλλοι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 42 ως 59 χρόνων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.  Από τις 12 Ιανουαρίου, είχαν ρημάξει 23 φορτηγά, οχήματα δημόσιας χρήσης και μηχανήματα έργων, κλέβοντας συνολικά 46 μπαταρίες αξίας άνω των 14.000 ευρώ τις οποίες πούλησαν σε διάφορες επιχειρήσεις. Σε δυο από αυτές, εντοπίστηκαν επτά κλεμμένες μπαταρίες, οι οποίες αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Κλείσιμο
Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κλοπές που βαρύνει και τους ασύλληπτους συνεργούς τους και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Ακόμη, άσκησε δίωξη σε βάρος τριών ιδιοκτητών επιχειρήσεων ανακύκλωσης μετάλλων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της σπείρας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης