Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Σε συνάντησή του με τους διοργανωτές, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Εκκλησίας - Την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου θα διαβάσει ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος και θα παρίστανται οι Μητροπολίτες Δράμας, Παύλος και Χίου, Μάρκος

Την επίσημη συμμετοχή της Εκκλησίας
στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
, κατά τη συνάντησή του με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.

Η συμμετοχή θα γίνει εφόσον διασφαλιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας της συγκέντρωσης, χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς. Η Εκκλησία θα μετέχει με τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, που θα διαβάσει την ανακοίνωση της ΔΙΣ. Μαζί του θα βρίσκονται οι Μητροπολίτες Δράμας, Παύλος και Χίου, Μάρκος. 

Η συμμετοχή της Εκκλησίας αλλάζει την μέχρι στιγμής στάση του Αρχιεπισκόπου για το συλλαλητήριο, που συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων. 

Όχι στον όρο «Μακεδονία»

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, κατά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του ως συστατικό του ονόματος των Σκοπίων. Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε τις εκκλησιαστικές πτυχές του ζητήματος. 

Η Εκκλησία έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, διατύπωσε τη σαφή άποψή της, «συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα».

Σε κάθε περίπτωση, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι, όπως ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η Εκκλησία είναι «πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης».

Υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.  
ΣΧΟΛΙΑ (145)

Ιβ Ζι

Αλίμονο λες και θα μπορούσε να κάνει και τίποτα άλλο η εκκλησία. Είναι υποχρεωμένη να πάρει και αυτή μέρος αλλιως θα είναι εναντίον.

Πάνος

Δεν έχω αποφασίσει επί του θέματος, αλλά απ'ότι δείχνει η εκκλησία με βγάζει από το δίλημμα. Η θεωρία είναι απλή: πας αντίθετα σε ό,τι προτείνει κι είσαι σχετικά ασφαλής, ότι κάνεις το σωστό. Αν μη τι άλλο δεν είσαι ποδηγετούμενος και αγόμενος από συμφέροντα τράγων, που σε τόσες κατακτήσεις, εισβολές και πολέμους κατάφερναν πάντοτε να τη γλυτώνουν και να βγαίνουν αλώβητοι, σε αντίθεση με το ποίμνιό τους.

Ρωμιός

όχι που δεν θα συμμετείχε και η εκκλησία σ αυτό το συνοθύλευμα μισαλλόδοξων φασιστών. όπου γραφικότητα και σκοτάδι, η εκκλησία πάντα εκεί

Προς Κατ' ευφημισμόν Ρωμιό

Από πότε οι δοσύλογοι και οι άπατρεις αυτοαποκαλούνται Ρωμιοί με περισσή αυθάδεια. Στα κεκτημένα ενός λαού, ενός έθνους που ονομάζεται ελληνικό συγκαταλέγεται η Ιστορία, Η ονομασία και η Θρησκεία. Επίσης αριστερέ - φασίστα γιατί στην ουσία σου αυτό είσαι, όσο και να βαυκαλίζεσαι,αυτό που θέλεις δεν έιναι άλλο από να θυσιάσεις στον βωμό του ατομικού σου εγω και των δικών σου επιθυμιών και της δικής σου μισαλλοδοξίας την επιθυμία ενός ελληνικού λαού να μην ξεχάσει τις ρίζες του, τη γλώσσα του, την ιστορία του. Ξέρεις γιατί οι Ρωμιοί το θέλουμε αυτό αριστερέ - φασίστα? Γιατί κάποια παιδιά 20 -22 ετών χάθηκαν κάποτε για να μπορούν σήμερα οι πατριδοκάπιλοι να μιλούν και να άγονται και να φέρονται ελεύθερα στο ελληνικό κράτος. Όταν λοιπόν δεν διαφυλάσσεις τα κεκτημένα σου ως έθνος, ανα πάσα στιγμή επιτρέπεις σε οποιοδήποτε γειτονικό λαό να λυμαίνεται τα εδάφη σου. Ξυπνάτε πια βολεμένα φερέφωνα της ψευδοαριστεράς!!!

υποδουλος των κατσαπλιάδων

Αυτός ο απίστευτος τύπος που θέλει να λέγεται αρχιεπίσκοπος διορισμένος ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗΣ αριστεριζων , απο το να το παιζει ομοιδεατης των κατσαπλιάδων και φροντιστης των απανταχου λαθρομεταναστων ας ασχοληθεί με τα Ελληνοπουλα που μενουν ορφανα εδω και 6 χρόνια απο ΠΑΤΕΡΑ κατα συρροή απο παραδικαστικες αποφασεις. Ισως η χειροτερη εποχη της ελληνορθοδοξης Εκκλησιας να έχει στον θρόνο της ενα υποδουλο στους κατσαπλιάδες.

stp

Σε αυτή την ηλικία πολύ δύσκολες οι τούμπες, να τις αποφεύγεις Ιερώνυμε. Και να υπενθυμίσω πως τα τελευταία χρόνια με τις θέσεις που παίρνεις Ιερώνυμε και σε διάφορα θρησκευτικά θέματα , είναι καιρός ακόμη να κάνεις το αυτονόητο.

Εκσυγχρονισμός

Και οι οπαδοί του Χίτλερ και των άλλων αριστερών κι ακροδεξιών δικτατόρων σε συλλαλητήρια πήγαιναν, αλλά αυτό δεν βελτίωσε την εγκεφαλική τους λειτουργία, αλλά αντίθετα την επιδείνωσε και κατέστρεψαν τις χώρες τους. Εκεί που ο απλός κόσμος μπορεί να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της χώρας του κσι να βελτιώσει το μέλλον του και των επόμενων γενεών είναι με τη ψήφο του στις εκλογές, αφού όμως πρώτα σκεφτεί παρά πολύ ψύχραιμα, συγκρίνει και δει τί κάνουν οι άλλες χώρες τόσο σωστά κι εμείς τόσο λάθος, αναλογιστεί τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζει (πρέπει με τη λογική, ποτέ με το συναίσθημα) και κυρίως να διαβάζει και να ενημερυώνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και, στο μέτρο του δυνατού (πάσχουμε και σε αυτό), από συζητήσεις με επιστήμονες κύρους και σοβαρές πηγές (ποτέ από το γιουτιουμπ, το φέισμπουκ και από τις αρλούμπες του κάθε φανατικού και παρανοϊκού). Έτσι επιδεικνύει κανείς το πραγματικό ενδιαφέρον για τη χώρα του.

458

Η δύναμη η δική μας, του λαού, των πολλών μπόρεσε να κάνει αυτόν τον ανάξιο ανθέλληνα παππά να αλλάξει γνώμη και να κάνει όχι αυτό που θέλουν οι λίγοι αλλά αυτό που θέλουν οι πολλοί. Αν αυτή μας την δύναμη εμείς οι πολλοί την χρησιμοποιούσαμε συχνότερα με μαζικά συλλαλητήρια, τότε δεν θα είχαν συμβεί τόσα εις βάρος μας.

Πολιτικο-ψευτης

Η εκκλησια παντα θα μας καπελωνει. Για 400 χρονια ηταν εναντια στη επανασταση κατα των τουρκων οι οποιοι τους δωριζαν γη που εχουν μεχρι σημερα με χρυσοβουλα. Μετα κατασκευασαν την ιστορια. Επινοησαν τον παλαιων πατρων Γερμανο, τα κρυφα σχολεια και εφτιαξαν το νεο ψεμα. Η ορθοδοξια, οι παπαδες και η εκκλησια εχουν καταστρεψει τη χωρα. Η Ελλαδα υπηρχε πριν απο αυτους!

ΓΕΟ

ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ . ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΔΗ

Ι.Κάλφας Σουηδία

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Καλά θα κάνει ο Ιερώνυμος να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα τα απολυμάνει επί του οίκου τού πρώτα και να μειώσει την ταξιαρχία που διοικεί στο ήμισυ.. Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός εθνικισμός καλλιέργησε το μίσος για τους Σκοπιανούς. Να μην παραπονιέται ο Νεοέλληνας αυτά τα αποβράσματα ψήφησε τρις φορές μέσα σε επτά Μήνες . Οι Έλληνες φταίνε που οι Αλβανοί θέλουν την Ήπειρο . Οι Έλληνες φταίνε που Οι Σκοπιανή θέλουν την Μακεδονία . Οι Έλληνες φταίνε που Οι Βουλγάροι θέλουν το Αιγαίο και Οι Έλληνες φταίνε που οι Τούρκοι θέλουν τα Νησιά μας και την Θράκη μας . Οι Θράκες αναφέρονται για πρώτη φορά στην Ιλιάδα του Ομήρου, ως σύμμαχοι των Τρώων κατά των Τρωικό Πόλεμο. Oι ονομασίες Θράκες και Θράκη είναι εξώνυμα καθώς δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες. Στην Ελληνική μυθολογία ο Θραξ θεωρείτο ένας από τους περίφημους γιους του θεού Άρη. Στην Άλκηστι ο Ευριπίδης αναφέρει ότι ένα από τα ονόματα του ίδιου του Άρη ήταν Θραξ, καθώς θεωρείτο προστάτης της Θράκης (η χρυσή ή επιχρυσωμένη ασπίδα του φυλασσόταν στο ναό του στη Βιστονία της Θράκης). Οι Μακεδόνες δεν ονομαζόταν Μιλόσεβιτς, Αντράγοβιτς και Κάρατζης. Τα ονόματα των Μακεδόνων είναι Αλέξανδρος, Φίλιππος. Πέρδικάς, Πτολεμαίος. Παυσανίας. Οι νεολαία του ΣΙΡΥΖΑ και έκαστος προσποιούμενος Έλληνας που αναφέρεται με ύβρεις κατά της Ελληνικότητας των Θρακών και Μακεδόνων να πάνε στο διάολο και λίγο παραπέρα είναι το ελάχιστο που μπορώ να τους στείλω σε αυτό το ΦΟΥΡΟΥΜ. Αλλά αυτούς ψηφίσατε να σας διοικούν και να τους χαίρεστε. Ποτέ αυτοί οι κατσαπλιάδες δεν αγαπήσανε και δεν αισθάνθηκαν Έλληνες, ήταν είναι και θα παραμείνουν ανθελινηκα σαπροφυτικά αποβράσματα. Η Μακεδονία είναι μια, ήτανε είναι και θα είναι Ελληνική.

Ελενη

Μπραβο!!

ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

+ΘΑ ΥΠΑΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΡΙΟΝ ΔΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙ+

Ο Άνθιμος δεν πάει Αθήνα θα πάει γιάννενα να δεί

τον Παοκ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammena0

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί ότι μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές ακολουθούν έντονες βροχοπτώσεις που συμπαρασύρουν τα ευπαθή υλικά και προκαλούν πλημμύρες  - «Αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργια για να προλάβουμε έντονα καιρικά φαινόμενα» προσθέτει

1