Καταγγελία - σοκ: Φοιτήτριες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη

Καταγγελία - σοκ: Φοιτήτριες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη

Ταξιτζής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, επιτέθηκε σεξουαλικά σε κοπέλες

Ληστείες, επιθέσεις, ναρκωτικά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις... Η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου βρίσκεται στο έλεος της εγκληματικότητας με τους φοιτητές να βρίσκονται «όμηροι» της απερίγραπτης κατάστασης που επικρατεί εντός του
Πανεπιστημίου

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε νέα στοιχεία για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Πανεπιστημίου με την καταγγελία του πραγματικά να σοκάρει. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από το ιατρείο της φοιτητικής λέσχης της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου του καταγγέλθηκε η σεξουλική επίθεση σε βάρος δύο φοιτητριών από οδηγό ταξί εντός του χώρου ασύλου. Όπως είπε ο ίδιος η μία κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, ενώ μετά από εξέτασή της, βρέθηκε επάνω της γενετικό υλικό (σπέρμα). Η άλλη κοπέλα δεν προχώρησε σε καταγγελία γιατί, όπως είπε, μάλλον ντράπηκε ή φοβήθηκε.

Ο κ. Στεφανίδης έκανε λόγο για «φρικαλέα πράγματα» για τα οποία, όπως σημείωσε, «αισθάνεται ντροπή».

Ο κ. Στεφανίδης, ο οποίος έχει πέσει και ο ίδιος θύμα ληστειών, επιθέσεων και προπηλακισμών, καταγγέλλει ότι αντίστοιχα περιστατικά σημειώνονται εξακολουθητικά κατά φοιτητών, διδασκόντων, αλλά ακόμη και κατά φυλάκων της Πανεπιστημιούπολης.Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ είναι εκείνος που ουσιαστικά «άνοιξε» το σοβαρό αυτό θέμα ο οποίος σε επιστολή του προς τον Πρύτανη του πανεπιστημίου περιέγραψε τη χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανοικτή επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Πρύτανι,

Σας απευθύνω την παρούσα, ανοικτή επιστολή πρώτον γιατί θεωρώ ότι περαιτέρω αποσιώπηση των καθημερινών κρουσμάτων βίας που συμβαίνουν στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εκθέτει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και φέρει τους πάντες προ των ευθυνών των, και αφετέρου επειδή αναγνωρίζω το συνεχές σας ενδιαφέρον ώστε να βελτιωθούν χρόνιες κακοδαιμονίες που ταλανίζουν το πανεπιστήμιό μας.

Αναφέρομαι στην προκλητικά αυξανόμενη παραβατικότητα και στις εγκληματικές ομάδες που δρουν ανενόχλητες στην αχανή περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και οι οποίες με τη δύση του ηλίου καθίστανται απροκάλυπτα επικίνδυνες για διδάσκοντες, για διδασκομένους και για το λοιπό προσωπικό του ΕΚΠΑ.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Και η συγκάλυψη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας εξισούται με συνενοχή όλων ημών των εχόντων την ηθική αλλά και τη νομική ευθύνη. Πίσω από το αδειανό πουκάμισο ενός διάτρητου «ασύλου» ανεχόμαστε αποθρασυμένους εγκληματίες να ληστεύουν το ΑΤΜ του κτηρίου της Φιλοσοφικής υπό την απειλή περιστρόφου μπροστά στα μάτια έντρομων φοιτητών 8 το πρωί, ενώ όσοι αποχωρούν από τα μαθήματα στις 9 το βράδυ, μεταπτυχιακοί κυρίως φοιτητές και διδάσκοντες, οργανώνονται σε ομάδες για να καταφέρουν να φτάσουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι στα συχνά παραβιασμένα αυτοκίνητά τους. Επειδή, κ. Πρύτανι, όλη η πανεπιστημιούπολη παραμένει αφώτιστη εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας σκηνικό θρίλερ, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες σχολές.

Θυμάμαι επίσης το θλιβερό γεγονός που συνέβη προ χρόνων, όταν μια ομάδα πάλι οπλοφόρων με την απειλή περιστρόφου έβγαλαν τον τέως πρόεδρο του Φαρμακευτικού Τμήματος από το αυτοκίνητό του τον λήστευσαν και διέφυγαν με αυτό. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Κάνω έκκληση να επέμβετε και να λάβετε μέτρα προτού ζήσουμε τα χειρότερα. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που κακοποιοί και περιπολικό της αστυνομίας αντάλλασσαν πυροβολισμούς έξω από τη νέα φοιτητική εστία εμπρός από το αμφιθέατρο του ΜΙΘΕ!

Είναι κοινό μυστικό ότι ομάδες παραβατικών μπαινοβγαίνουν στην κεντρική φοιτητική εστία επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, και μέσω αυτής έχουν διαρρήξει τρεις φορές το συστεγαζόμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο-κολυμβητήριο! Προσωπικά είμαι από τους τυχερούς, αφού το γραφείο μου στον 9ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής έχει διαρρηχθεί μόνο μία φορά (!). Και μόνο μία φορά μου έσπασαν το αυτοκίνητο με την ασήμαντη […] απώλεια ενός λάπτοπ. Μάλλον η τέχνη προστατεύει τους ιστορικούς της… Την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, η ώρα 6:30 μ.μ., μεταπτυχιακός φοιτητής του Φαρμακευτικού ληστεύεται, πορτοφόλι και λάπτοπ, μαχαιρώνεται και στέλνεται σε νοσοκομείο από τρεις τραμπούκους, οι οποίοι βέβαια παραμένουν ασύλληπτοι. Την επόμενη μέρα, 25 Ιανουαρίου, περί τις 4:30 μ.μ., οι ίδιοι τρεις τραμπούκοι (;) με ένα μπουλντόγκ με προπηλακίζουν σκαιά και με καθυβρίζουν όταν τους ζητώ να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις, το οποίο ρύπαιναν.

Οι δύο συνάδελφοι φύλακες που προσέτρεξαν από το παρακείμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο με έσωσαν από τα χειρότερα. Αναφέρομαι σε προσωπικά παραδείγματα ώστε να μην τολμήσει κανείς να τα αμφισβητήσει. Γνωρίζετε όμως ότι σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάλογες οδυνηρές εμπειρίες. Προσερχόμεθα πλέον στην εργασία μας, ειδικά τις βραδινές ώρες, με φόβο αλλά και με ντροπή. Κι αν εμείς αισθανόμαστε έτσι, φαντάζεστε, νομίζω, πώς αισθάνονται π.χ οι πρωτοετείς μας φοιτητές, για τους οποίους έχουμε τεράστια ευθύνη, όπως πιστεύω ότι θα συμφωνείτε. Και ας μην αναφερθώ στα απίστευτα συμβάντα κλοπής ολόκληρης της στέγης της νέας βιβλιοθήκης ή των μεταλλικών στοιχείων από τους στύλους φωτισμού από Ρομά (;), με αποτέλεσμα να βρίσκεται χρόνια τώρα σε εγκληματικό σκοτάδι η πανεπιστημιούπολη, το δάσος της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, απολαμβάνουν και εκατοντάδες περίοικοι. Κύριε Πρύτανι, θα είναι το μεγάλο επίτευγμα της θητείας σας αν απαλλάξετε την πανεπιστημιούπολη από τα κακοποιά στοιχεία που τη λυμαίνονται ληστεύοντας, κακοποιώντας, εμπορευόμενοι ναρκωτικά κ.λπ. Καταρχάς πρέπει τάχιστα να επαναλειτουργήσουν οι στύλοι φωτισμού. Οι πύλες εισόδου μετά τη δύση του ηλίου πρέπει να επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων μόνο με την επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας.Αυτοκίνητο του πανεπιστημίου πρέπει να περιπολεί συνεχώς γύρω από τα κεντρικά κτήρια από τη δύση του ηλίου ως τουλάχιστον το πέρας των μαθημάτων, έχοντας μάλιστα και σειρήνα για να χρησιμοποιηθεί ως εκφοβισμός αν παραστεί ανάγκη. Επίσης απαιτείται ενδοσυνεννόηση ανάμεσα στους φύλακες των σχολών και των φυλακίων, και ασφαλώς μεγαλύτερη εγρήγορση, γιατί σήμερα παρουσιάζονται οι ίδιοι και καταπτοημένοι και ανασφαλείς. Περισσότερο ανασφαλείς και περισσότερο εκτεθειμένοι από όλους εμάς!

Τέλος, μεγαλύτερη και αμεσότερη συνεργασία με την αστυνομία, η οποία δυο τρεις φορές αν παρέμβει αστραπιαία, νομίζω ότι θα περιορίσει στο ελάχιστο την παραβατικότητα, καθώς η ανομία και η έλλειψη αστυνόμευσης δημιουργούν ολοένα αυξανόμενη ασυδοσία.

Είθε, κ. Πρύτανι, η πολιτεία να σας συντρέξει στο δύσκολο έργο σας.

Όλοι εμείς πάντως, οι αγωνιώντες και αγωνιζόμενοι συνάδελφοί σας, βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Υ.Γ.: Σας θυμίζω την περίπτωση απομακρυθέντος υπαλλήλου μας, του κ. Φώτη Χαλκίδη, ο οποίος ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με την αλβανική μαφία της Πανεπιστημιούπολης, ενώ ο γιος του Σάββας, που υπηρετεί ως φύλακας, έχει ξυλοκοπηθεί εν ώρα υπηρεσία τουλάχιστον δύο φορές με την αστυνομία τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην παρεμβαίνει προφασιζόμενη το κόλλημα του ασύλου. Κάποτε αυτή η υποκρισία πρέπει να σταματήσει. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάνος Στεφανίδης Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑ (24)

πολιτης κλαιν

οσοι αδυνατειτε να καταλαβετε.... εσεις και γω πληρωνουμε τον καθε παραβατικο ,ειτε να καταστρεφει περιουσιες ,ειτε ανθρωπους - ναρκωτικα ,ξυλο - ειναι τοσο δυσκολο να βρουμε λογικες λυσεις που εφαρμοζουν αλλα κρατη -πολιτισμενα ή οχι - ΠΟΥΘΕΝΑ η ανομια δεν επιβραβευεται. Αν νομιζετε οτι το δικιο του ισχυρου ειναι νομος τοτε ολοι να γινουμε νταβαδες

Uber

Το πρόβλημα δεν είναι το άσυλο, είναι οι ταρίφες. Μάστιγα για τη κοινωνία

Ότι και να ψηφίσετε

Τα πανεπιστήμια τσαντηρια θα έχουν άσυλο. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ. τα υπόλοιπα κόμματα ελπίζουν ότι θα γίνουν μια μέρα και αυτά συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ. τελειωμένη χώρα το Ελλαδιστάν.

περιεργα πραματα

καλα πως ενας ο ταξιτζης εκανε καλα 2???δηλ την ωρα που ηταν με την μια,η αλλη δε μπορουσε να φυγει η να φωναξει?..επισης γιατι η 2ρη δεν κατηγγειλε?περιεργα πραματα...το σπερμα δε λεει κατι γιατι και με συναινεση παλι θα βρισκοταν,παρα μονο αν βρεθουν σημαδια οτι υπηρχε βια....

Βασίλειος

Συγχαρητήρια στον κύριο καθηγητή Μακάρι να βγουν και.άλλοι να εκθέσουν τα γεγονότα που δεν υπάρχει αμφιβολία είναι αληθινά

Αριστερος

Πρυτανεις και τρεχα γυρευε.. ε ρε ξεφτιλα χωρα

xaos

Αλλαγη κυβερνησης για να μπορει να επιβληθει με τη συμπαρασταση ολου του κοσμου στους μπαχαλακηδες οπου και να ειναι. Γιατι αυτοι τωρα ειναι δικα τους παιδια και δεν μπορουν να τους κλεισουν μπουζου. Το ιδιο οταν πηγαινα πορειες με την Θ 13 πριν 40 χρονια που βουταγαν εμας αν γινοταν καμμια στραβη και τα παιδια των ασφαλιτων που τα ξεραμε ,φιλοι μας,τα αφηναν την ιδια ωρα ελευθερα.

εσκεμμένα όλα...

Αυτά τα αφήνει σκοπίμως να γίνονται ο δεξιός πρύτανις.. Έτσι εγώ νομίζω. Θα μπορούσε να λάβει μέτρα προστασίας των φοιτητών αλλατα αφήνει τα θέματα αυτά να σέρνονται και να χρονίζουν μάλλον για κομματικούς λόγους. Υ>Γ Όλα γίνοντια στα πλαίσια εντολής, με όλα τα ΜΜΕ να προβάλλουν συνεχώς και από ξένα ακόμα κράτη(!!!!), βία, εγκληματικότητα με στόχο να κάνουν πλύση εγκεφάλου του λαού μέσω της καθημερινής του τρομοκράτησης, με αποτρόπαιες σκηνές και ειδήσεις θλιβερές , με απώτερο σκοπό να κάμψουν το ηθικό του ......και να στραφούν "απογοητευμένοι" προς τον σιβαροφανή Κούλη........Ετσι ελπίζουν οι αφελείς..... Υ.Γ. κοιτάξτε σε όλες τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης ότι το 90% των ειδήσεων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! είναι βία κι εγκληματικότητα, ακόμα και από τη Ζιμπάμπουε...........

έχεις αποδείξεις για αυτά που λες;

όχι;καλά φαντάστηκα. Άντε, το πήρες το 0,60 σου και σήμερα.

Σύριζα θελατε

Απολαυστε αριστερά και χάος τώρα

mike

Ενώ πριν την Αριστερα δεν υπήρχε εγκληματικοτητα ε? Που φοβοταν ο κοσμος να διασχίσει τις διαβάσεις της Συγγρού, ασε ρε μεγαλε... τα ιδια σκατά σε αυτη τη χώρα οποιος και αν κυβερνάει.

κακομοιρε λαε

τι πληρώνεις με τους φόρους σου!!! Βασικά το έθνος είναι "ορθόδοξοι χριστιανοί",από την Ανάποδη ,απ' ότι φαίνεται....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Η Περιφέρεια, δια στόματος Γιώργου Πατούλη, έχει ζητήσει την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία