Υποχωρεί με κρύο ο «Θησέας»: Με κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα

Υποχωρεί με κρύο ο «Θησέας»: Με κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα

Λίγες καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Παροδικές οι χιονοπτώσεις στα ορεινά - Από τα δυτικά νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκινά νέα επιδείνωση του καιρού

Υποχωρεί με κρύο ο «Θησέας»: Με κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της Κυριακής ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» θα κινηθεί γρήγορα προς την Ανατολική Μεσόγειο. Πάντως η βελτίωση του καιρού θα είναι πρόσκαιρη, καθώς, σύμφωνα με το meteo.gr
, ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από το Ιόνιο, θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα.

Το πέρασμα του Θησέα άφησε πίσω του μέχρι και ένα μέτρο στα ορεινά των Τρικάλων. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, στην περιοχή πάνω από την Καστανιά και προς τα Τρία Πηγάδια, το χιόνι έφτασε σχεδόν στο ένα μέτρο, ενώ 70-80 πόντους χιόνι συναντά κανείς στο Περτούλι.

Κλείσιμο
Επίσης, έχουμε διακοπή κυκλοφορίας στο Τμήμα Μεγάλα Καλύβια - Μαγούλα λόγω ανόδου της στάθμης του νερού του Ποταμού Πάμισου.

Στο νομό Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, το χιόνι στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου είναι πάνω από μισό μέτρο. Στη Λίμνη Πλαστήρα το χιόνι φτάνει περίπου στα είκοσι εκατοστά. 

Θεαματικό ήταν το ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης που καταγράφηκε στη Μακρινίτσα (292 χιλιοστά), τιμή η οποία είναι η 3η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2006.



Σήμερα Κυριακή βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο, συνοδευόμενες από σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στην Ανατολική Μαγνησία, στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Αν. Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο έως 600 μέτρα και της Θεσσαλίας με υψόμετρο έως 300 μέτρα. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά τα φαινόμενα έως αργά το απόγευμα θα είναι γενικά λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα. 

Τη Δευτέρα νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες ώρες της ημέρας και από τα δυτικά. Στη Δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά στη Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι στη Βόρεια Θεσσαλία θα χιονίσει και σε πεδινά τμήματα (εκτιμώμενα υψόμετρα έως 150 μέτρα). Πάντως μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα ανέλθουν σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης