Βίντεο - Μέλη ΠΑΜΕ σε Αχτσιόγλου: «Πάρτε το πίσω, για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα!»

«Όχι, δεν το παίρνω πίσω» απάντησε η υπουργός στα μέλη του ΚΚΕ που ζητούσαν απόσυρση του σχεδίου νόμου - Ευθεία αντιπαράθεση Αχτσιόγλου και Φωτίου με στελέχη του ΠΑΜΕ μέσα στο υπουργικό γραφείο - «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι που ξήλωσαν τα ρολά και πέρασαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου

Επίδειξη ισχύος έκαναν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης μέλη του ΠΑΜΕ που αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση σχετικά με πλειστηριασμούς
, αλλαγή στους κανονισμούς για την πραγματοποίηση απεργίας
και αφορολόγητο.

«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου οι οποίες στάθηκαν όρθιες μπροστά στους διαδηλωτές. Τα μέλη του ΚΚΕ
και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου αφού προηγουμένως ξήλωσαν τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου. 

«Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην υπουργό Εργασίας. «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα», και «πάρτε το πίσω», «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο» φώναζαν στις κυρίες Αχτσιόγλου και Φωτίου τα στελέχη του ΚΚΕ που βρέθηκαν μέσα στο υπουργικό γραφείο.


Δείτε το βίντεο με τις κύριες στιγμές της αντιπαράθεσης:

Δείτε εδώ το πλήρες βίντεο:


«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε» ήταν η μοναδική φράση που κατάφερε να ψελλίσει η υπουργός Εργασίας στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Τασιούλας, ο Γιώργος Πέρρος, ο Ηλίας Σιώρας και ο Δήμος Κουμπούρης.


Μέλη ΠΑΜΕ: Πάρ' το πίσω - Αχτσιόγλου: Όχι, δεν το παίρνω πίσω!

«Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» είπε η υπουργός Εργασίας στους δημοσιογράφους που την κάλεσαν να σχολιάσει. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης με τους διαμαρτυρόμενους του ΚΚΕ η κυρία Αχτσιόγλου αρχικώς παρακολουθούσε σαν αποσβολωμένη. Κάποια στιγμή άρχισε να χειρονομεί και τελικώς, όταν τα στελέχη του ΠΑΜΕ της φώναζαν «πάρ' το πίσω» απαιτώντας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η υπουργός Εργασίας τους απάντησε: «Όχι, δεν το παίρνω πίσω»!

Αμέσως μετά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ από το υπουργικό γραφείο, η κυρία Αχτσιόγλου, φανερά ταραγμένη, κάθισε σε μια καρέκλα στον προθάλαμο του γραφείου της και έφερε τα χέρια της στο πρόσωπό της σαν να κλαίει...

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εισβολής μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας:Χρησιμοποιώντας λοστούς, τα μέλη του ΠΑΜΕ ξήλωσαν τα ρολά, μπήκαν στη στοά και πέρασαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν και στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας απομακρύνοντας με τη βία και δεύτερο προστατευτικό ρολό. Τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναξαν συνθήματα και βγήκαν από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας.


Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου και όλων των μνημονιακών μέτρων που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. 

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής». 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.

Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.

Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους.

Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.
Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας.
Κατηγορεί για μπούλινγκ το ΠΑΜΕ ο Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με ανάρτηση του στο Twitter χαρακτήρισε ακατανόητη την εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας  και έκανε λόγο για μπούλινγκ από την συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ.

«Τα υπουργικά γραφεία επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ανοιχτά για διάλογο και όχι για bullying. Η σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας ήταν ακατανόητη αφού καμία διάθεση για διάλογο δεν υπήρχε από πλευράς τους».Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στην ανάρτηση της επεσήμανε:

«Η σημερινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπ.εργασίας είναι τελείως ακατανόητη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και ότι δεν επιλέγει την καταστολή, αλλά το διάλογο».
Δείτε βίντεο:
Μέλη ΠΑΜΕ σε Αχτσιόγλου: «Πάρτε το πίσω, για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα!»


ΣΧΟΛΙΑ (253)

ΚαλήΚίνηση

Μερικά σχόλια να διαβάσεις από Συριζαίους και Νεοδημοκράτες που πανηγυρίζουν για τα νέα μέτρα, καταλαβαίνεις τι μας περιμένει. Μας έχουν ριμάξει και ακόμα τους αφήνουμε. Ευτυχώς υπάρχει ελπίδα και κάποιοι αντιδρούν, μπράβο στο ΠΑΜΕ!

Άγγελος

Η οδαλίσκη του Σύριζα δεν φταίει 100%. Η Βαλιντέ της, Κατρούγκαλος θέλει το φτύσιμο.

etsi

είσαι τρελό μωρό! Γλέντα τους !

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛ

Να επέμβει ο Ρουβήκωνας παρακαλώ... θα σας φτιαξω εγω!

ΑΑ

ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ Συντρόφια! Αποδεχτείτε το. Πρώτη Φορά ΦΑσιστερά.

####

σε κανέναν πολίτη δεν αρέσει η εικόνα της κυρίας με τα χέρια στις τσέπες και ύφος εκατό καρδιναλίων όταν υπάρχουν τα βίντεο της όπου βλέπουμε να λέει άλλα αλλά να πράττει τα αντίθετα, είναι δοτή, δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό δεν την επέλεξαν οι φορολογούμενοι πολίτες ώστε να στέκεται και να ομιλεί με αυτόν τον τρόπο σε οποιονδήποτε, εκτός αν ζούμε χούντα τύπου Λατινικής Αμερικής και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει από το πολύ παραμύθι

Συμφωνω

Συμφωνώ απόλυτα. Η έπαρση περισσεύει.

stp

Ότι και να λέτε για ένα πράγμα παραδέχομαι την αριστερά, δεν κωλώνει. Δεν συμφωνώ με όλα αυτά που ψηφίζουν, που κάνουν. Αλλά μπράβο Αχτσιόγλου , είπες ΟΧΙ σε συνδικαλιστές. Κάτι που έπρεπε να κάνουν αρκετά χρόνια πριν υπουργοί , πρωθυπουργοί . Να έλεγαν όχι όταν πήγε ο Γιανίτσης να εφαρμόσει νέο συνταξιοδοτικό, να έλεγαν όχι όταν κατέβαζαν τους διακόπτες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, όταν απεργούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς , όταν απεργούσε η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ κλπ. Να έλεγαν όχι στο κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες, δεν θα φθάναμε στο σημερινό χάλι. Από αυτή την άποψη μπράβο Αχτσιόγλου. Φοράς παντελόνια. Θα πέσουν διάφοροι τώρα και θα με φάνε αλλά δεν είναι όλα το ίδιο, κάποτε πρέπει να λέγονται όλα με το όνομά τους.

!

Το ΚΚΕ έχει το ΠΑΜΕ και ο Σύριζα το Ρουβίκωνα. Και η υπουργός με το διαβολικό βλέμμα τα ίδια έκανε παλαιόθεν (μαζί με τον μπαμπά) αλλά τώρα παριστάνει την κυρία...

αρχισαν οι καραγκιοζοεπαναστασεις του χειμωνα

μερος των αγροτων οι καραγκιοζηδες θα βγουν για βολτες στους δρομους και στο τελος θα πιουν τσιπουρακια και ρακες με συριζαιους και τωρα οι καραγκιοζηδες κουκουεδες που θα τους στερησουν το δικαιωμα για επαναστατικες βολτες στην αθηνα και που δε μιλουν για κατοχη της χωρας και για εθνικα θεματα. ο κοσμος εχει καταλαβει την κομπινα τους και στρεφεται σε αλλα κομματα και στο επαμ

fm

Για να κατέβει ένας κλάδος σε απεργία θα πρέπει να τάσεται υπέρ της απεργίας η πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο. Δεν μπορεί 50-60 κομματικά οργανωμένοι επαγγελματίες συνδικάλιστές να παίρνουν απόφαση δια βοής και να έχουν απαίτηση να απεργεί το σύνολο των εργαζομένων. Γι αυτό οι απεργίες έχουν ελάχιστη συμμετοχή, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και έχουν εκφυλιστεί πλέον από μορφή πάλης, σε σόου των εξ επαγγέλματος συνδικαλιστών, οι οποίοι καλυπτομενοι από τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, έχουν χρόνια να κάνουν μεροκάματο. Αν ενας κλάδος πχ έχει 2000 εργαζομένους, θα πρέπει για να κατέβει νόμιμα σε απεργία, να ψηφίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες, υπέρ οι 1001.

Άρης

ρε μάστορα αυτά που λες είναι η κοινή λογική. Ξέρεις όμως πόσους αγώνες έχουν δώσει στο παρελθόν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ εναντίον αυτής της κοινής λογικής; Το προκλητικό στην υπόθεση δεν είναι η διάταξη, αλλά ποιος την εισηγείται. Εκεί σούρχεται να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο!!! ΥΓ Αν είχε την ελάχιστη τσίπα αυτό το κορίτσι που το παίζει υπουργός, με τόσα video από το παρελθόν που της βγάλανε σήμερα, θάπρεπε όχι μόνο να παραιτηθεί, αλλά να μην σκάσει μύτη πάλι σε δημόσιο χώρο. Θεέ μου, πώς τον αντέχουν ΤΟΣΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ!!!!! ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΝΈΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ!! δηλαδή όταν γίνουν μεσήλικες πόσο πιο πολύ αναίδεια μπορεί να έχουν;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης