Νέα συλλογική σύμβαση στον ΟΛΠ: Στα 1.100 ευρώ ο πρώτος μισθός και χωρίς προϋπηρεσία!

Νέα συλλογική σύμβαση στον ΟΛΠ: Στα 1.100 ευρώ ο πρώτος μισθός και χωρίς προϋπηρεσία!

Στα 2.700 ευρώ οι απολαβές μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας - Επανέρχονται ο 13ος και 14ος μισθός που είχαν κοπεί από το 2011

«Σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό, στα λιμάνια, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την δυναμική των αγώνων, που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή τη νέα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφτηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΛΠ.

Η ΣΣΕ προσδιορίζει το επίπεδο αμοιβών για την επόμενη διετία, ενώ διατηρούνται τα τυπικά προσόντα και η ειδικότητα όπου προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και τα επιδόματα.

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ οι αμοιβές προσδιορίζονται για έναν νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις, κατ΄ελάχιστον στα 1.100 ευρώ και φθάνουν για εργαζόμενους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.700 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται εξειδικευμένα επιδόματα και επιδόματα ευθύνης.

Επανέρχεται η χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού η οποία είχε περικοπεί με τους μνημονιακούς νόμους από το 2011.

 Επανέρχεται η εξέλιξη σε χρονοεπίδομα και κλιμάκια η οποία είχε διακοπεί από το 2011.

Θεσμοθετούνται κοινωνικές παροχές, όπως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και μια σειρά από άλλες κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπογράφηκε μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης του ΟΛΠ, ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, που έχει εφαρμογή σε όλο το προσωπικό της εταιρίας.

Το προσωπικό κατατάσσεται σε κατηγορίες με βάση τα τυπικά προσόντα και το περιεχόμενο της εργασίας δηλ ειδικότητα και κλάδο εργασίας.

Θεσπίζεται πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο με συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργαζομένων. Καθορίζονται συγκεκριμένα βαριά παραπτώματα, καθώς και στοιχειοθετημένη αιτία που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση εργασιακής σχέσης.

Καθορίζονται κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

 Προσδιορίζεται με σαφή υποχρέωση της εταιρίας για εκπαίδευση και εκπαιδευτικές άδειες.

Διατυπώνεται με σαφήνεια ο όρος της βλαπτικής μεταβολής στους όρους εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Αλέξανδρος

Πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος 670€ κ υποχρεωτικά δυο χρονια σε επαρχία .. αυτά είναι !καθαριστρια στη Βουλή 3 ώρες τη μετά 2000€.

Τλ

Θα σας φαίνονται πολλά.και είναι .. αυτό που δε ξέρετε είναι ότι έχουμε 120 και πλέον ΔΕΚΟ.φορεις του δημοσίου και ινστιτούτα που επί ΠΑΣΟΚ και νέας δημοκρατίας σκαγανε ο τελευταίος καθαρά το χρόνο 70 χιλιάρικα ..και φυσικα διορισμένοι δια νόμου με ρουσφέτι .. εν έτη 2008 μισθοί Τρενοσε 6000 εύρος μέσος μισθός καθαρά δηλαδή το κεφάλι μας κόστιζε 6 χήνες .. οι ίδιοι που απεργουσαν με το ΚΚΕ και διορίστηκαν με τι ΝΔ ..αττικό μετρό τα ίδια κτλ ..οπότε δε θα το πιστεύετε αλλά αυτή η σύμβαση τους ριχνειιιιι δεν τους ανεβάζει ..

CHARLIE

Έτσι μπράβο Mανιατακια, τέρμα τα κόζα και το Δημόσιο κηφηναριό, ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ είχατε στήσει τη κλίκα στο λιμάνι και ζούσατε ζωή χαρισάμενη. Τώρα,θα δουλέψετε, δε θα δουλεύετε όλους τους άλλους. Έπονται και τα παιδάκια του ΟΣΕ βεβαια.

ΕΓΩ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ!

ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΥΡΟ!ΤΑ ΜΑΝΙΑΤΑΚΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!(ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΜΕΡΗ!ΟΛΠ ΚΑΙ PCT!EINAI 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ)ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΕΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!ΤΡΩΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΣΑΝΟ!ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!ΤΟ ΠΑ-ΣΟΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΥΝ ΤΖΥΡΙΖΑ!

MARON

Ας βγάζουνε και 15.000 το μηνα,ιδιωτική εταιρεία είναι, δε τους πληρώνει το Δημόσιο με τους φόρους μας. Μονο βεβαια, που ξεχάσατε να γράψετε ότι δεν υπάρχει μονιμότητα πια, ισχύει ότι ισχύει και για τους ιδιωτικούς. Τα παλιά τσιράκια του κρατικοδίαιτου σιναφιού έφυγαν με μετάταξη, άρα θα μείνει οποιος είναι αποδοτικός για την εταιρεία και με το καινούργιο συνδικαλιστικό νομο,ξεχάστε και τη λέξη απεργία. Έτσι,για να τα λέμε όλα.

ΚΛ

Κάτι τέτοια διαβάζει μηχανικός του ιδιωτικού τομέα σε τομεα υψηλής τεχνολογίας με πτυχίο και μεταπτυχιακό που πληρώνεται μόλις με 1300 μεικτά χωρίς κανένα επίδομα επιπλέον εννοείται και θέλει να σπάσει την οθόνη

τελευεταίο θέμα

Ιδιωτικός είναι ο ΟΛΠ. Σπάσε την οθόνη του αφεντικού σου ή άλλαξε δουλειά.

ΣΥΡΙΖΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΝΑΣ ΦΟΡΤΩΕΚΦΟΡΤΩΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΓΑΖΕ 150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ! ΤΩΡΑ 1,100-3000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΣΗ 70%!!!

ΕΓΩ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΙΖΑ(ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ)ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΕΙΣ!ΤΑ 150.000 ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΤΑΝΕ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ(ΠΑ-ΣΟΚ)ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΧΡΟΝΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ!ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΑΚΗ!ΕΒΑΖΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΥΠΛΟΒΑΡΔΕΙΑ(ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΒΑΡΔΕΙΑ!ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ)ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΓΡΑΦΕ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΜΕ 365 ΤΟ ΧΡΟΝΟ!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ)!ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΤΑΝΕ ΝΤΕΜΙ ΗΔΙΟΚΤΗΣΙΑ(ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΕΙΤΑΝΕ Α.Ε!ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΕΙΤΑΝΕ ΔΕΚΟ)ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ!ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ(ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ)ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο!ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥ(ΣΗΜΙΤΗΣ)PLAYSTATION(KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ(ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ!ΣΚΙΖΩ ΤΑ ΜΗΝΜΟΝΙΑ!ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!ΑΛΕΞΗΣ ΤΖΙΦΡΑΣ!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!ΣΑΝΟ!ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

Δίκαιος

1100 ευρώ μικτά, περίπου 850 ευρώ καθαρά...

luis

Πω πω πως θα ζήσουν με μισθούς Κίνας ...!!!

TALIBAN

Εμείς ζούμε με μισθούς Κίνας, οι Κινέζοι ζουν με μισθούς Ελλάδας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

galinos_mesa

«Τραγικό λάθος να θεωρείτε ότι το αίτημα της αποσυμφόρησης του νησιού και της απελευθέρωσης της πλατείας Σαπφούς προερχόταν από ακραία στοιχεία» λέει ο δήμαρχος Λέσβου τονίζοντας ότι 10.000 αιτούντες άσυλο έχουν εγκλωβιστεί σε άθλιες συνθήκες γύρω από μία πόλη 27.000 κατοίκων

19
njhjgg

Aφορούν αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, που παρέχεται από το Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης