Οι απατεώνες... πλήρωσαν το θύμα για να το «ξαφρίσουν»

Οι απατεώνες... πλήρωσαν το θύμα για να το «ξαφρίσουν»

Έδωσαν στο θύμα τους ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ για να τον αναγκάσουν να τους δώσει ρέστα και να δουν πού φύλαγε τις οικονομίες του

Αυτή τη φορά, σκαρφίστηκαν νέο κόλπο οι απατεώνες που χτύπησαν την πόρτα ενός  83χρονου στη Λαμία παριστάνοντας τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.. Αντί για το γνωστό -πια- πρόσχημα του βραχυκυκλώματος, έδωσαν... χρήματα στον ανυποψίαστο ηλικιωμένο λέγοντας ότι είχε πληρώσει 50 ευρώ περισσότερα απ' όσα έπρεπε!

Φυσικά, οι δύο μελαψοί άγνωστοι είχαν σχέδιο... Έδωσαν στο θύμα τους ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ για να τον αναγκάσουν να τους δώσει ρέστα και να δουν πού φύλαγε τις οικονομίες του! Όταν είδε ότι είχε τα χρήματα σε έναν φάκελο, τότε του ζήτησαν να ρίξουν μια ματιά στον ηλεκτρικό πίνακα, μήπως και είχε βλάβη! Όσο ο 83χρονος παρακολουθούσε τον ένα «μαϊμού» τεχνικό, ο άλλος βρήκε ευκαιρία να αρπάξει τον φάκελο που περιείχε 1.650 ευρώ! Αμέσως μετά, έσπευσαν να εξαφανιστούν παρά τις φωνές του άτυχου ηλικιωμένου που ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά ήταν αργά όταν έφτασε.  

Το κόλπο με το υποτιθέμενο βραχυκύκλωμα χρησιμοποίησαν δυο άγνωστοι οι οποίοι συστήθηκαν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. σε μια 82χρονη στον Πύργο. Η διαφορά με άλλα περιστατικά ήταν ότι οι απατεώνες ζήτησαν 8.000 ευρώ για να αποκαταστήσουν την βλάβη και η ηλικιωμένη τα έδωσε, επειδή φοβήθηκε μήπως ξεσπάσει πυρκαγιά και εγκλωβιστεί στο σπίτι μαζί με την κόρη της, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες! Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, οι δράστες διέφυγαν με ένα σκούρο αυτοκίνητο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»